Borta bra men hemma bäst- eller?

Då var vi hemma efter en helt underbar vecka på vackra Gran Canaria och Playa del Cura. Orten var en liten inte allt för sönderturistad liten by med två hotell och ett par restauranger och en liten fin sandstrand. Lungt och skönt område och vi bodde på hotell Riviera Marina ett sun garden hotell som innebär att det fanns barnaktiviteter på plats och massa med skoj för barnen som lätt tröttnar på solstolarna annars. Vi hade dessutom turen att få en lägenhet med altanen rakt ut mot barn poolen så Rasmus kunde bada innan vi hade hunnit ut till solstolarna.
Vädret har varit toppen och solen har lyst på oss hela dagarna och gett en temperatur på 30-35 grader.

Byn var ju som sagt lite och det enda som fanns i shopping väg var en supermarket butik men porto rico låg bara 5 km bort och för en billig peng åkte vi taxi till stan där shopping och prutning hade sitt centrum. Helt fantastiskt bra... Vi reste med Ving som vi gjort så många gånger tidigare och vi blev verkligen inte besvikna denna gången heller... Kan varmt rekomenderas.
En kul grej till är att Rasmus som tidigare varit lite små rädd för vatten nu är som en fisk, sista dagarna hoppade han som en dåre från kanten och simmade med sina armpuffar även om han inte bottnade. I dag när vi kom till simskolan var han superduktig och simmade utan problem. Nu ska han bara lära sej å flyta så han kan simma utan simdyna sen.
Ja semestern har varit toppen men nu är vi hemma i allvaret igen och på måndag är det dags att ta tag i matvanor och dryckesvanor igen. D har ju gått endel vin om man säger så...
Ja vi har verkligen haft det toppen och bilder kommer senare, pappa och mamma som är kvar en vecka till köpte sej en ny kamera där nere så där finns många fina bilder att lägga ut sen...


Ikväll kommer Martins föräldrar hit på lite tacos och mys och sen tror jag sängen kallar tidigt.. Nu ska jag hänga upp en maskin tvätt till innan maten ska fixas. Happy Halloween på er!!!

Bye bye Sweden! Hello Gran Canaria

så då va nog allt packat och vi klarar vikt gränsen och utrymmet i bilen med råge... d är då man börjar undra ifall man glömt massor... men jag tror vi har allt d viktigaste iaf och vi ska ju inte åka till ngt u land så vi får väl köpa där nere om vi glömt något. Ska bli riktigt skönt att lämna snö/höst rusket här hemma och bege oss mot värmen. Dagens temperatur på Playa del Cura är 24 grader och sol. Lite skillnad mot 0 grader och snö som vi har här hemma i skara. Dagen har bestått av packning och fix har dessutom ängnat mina barn massor med kvalitets tid här hemma. Ska starx gå upp och plocka iordning på all ren tvätt som ligger vikt i tvättkorgen och lägga dem i garderober och byrålådor ist. D är ju så skönt att komma hem och allt sånt är undan röjt och iordning plockat. Har Dessvärre inte hunnit/orkat damsuga eller torka golven men har jag tur kommer min snälla svärmor ha fixat det när jag kommer hem.

Nä nu ska jag ta tag i det sista och sen gå och knyta mej, ska upp vid 3 tiden så vi kan komma iväg vid 4 tiden. Är ju väldigt gott om tid då, men känns som d kan behövas i och med snön som faller just nu... 21 oktober och snöfall... ja d e inte nån höjdare, men d är verkligheten...
God natt alla läsare ses om en dryg vecka

Sorry

ojoj har inte hunnit/orkat blogga på ett par dagar. Men ska skänga ihop ett litet inlägg nu.
I går och idag har jag faktiskt jobbat trotts att det egentligen inte är min jobb vecka, men så blir det när d är personal brist på jobbet, man får helt enkelt ställa upp... kul har det varit och jag känner mej som en mkt bättre mamma nu när jag kommer iväg ett par timmar och får jobba med huvudet, inte alls lika irriterad trotts att jag är sjukt trött...

Har börjat packa lite smått oxå, men jag tycker att det är så sjukt tråkigt att jag gärna drar lite extra på det. Ska försöka få tummen ur och packa massor i morgon förmiddag när Rasmus är på dagis och Melvin sover. Fattar inte att vi åker i övermorgon helt sjukt, ska bli himmla mysigt och Rasmus längtar jätte mkt. Han har redan packat sitt handbagage även om jag tror att jag får hjälpa honom att packa om lite i morgon. Måste hinna ner till banken oxå så jag kan sätta in lite mer pengar på semesterkontot innan vi åker oxå... Ja nu smäller det snart =)
Har tvättat i flera dagar nu för att bli av med så mkt som möjligt, mycket skönare att komma hem utan att ha massa gammal tvätt kvar så man kan ladda in det man har med sej hem snabbt och enkelt. Har egentligen inte så mkt att skriva om mer, men jag kanske hinner med ett inlägg i morgon oxå annars får ni ha det så bra nästa vecka, d ska jag ha iaf


En icke historisk helg

Jaha då va denna helgen till ända, sitter med ett glas rödvin och inväntar min stora kärlek som just nu lägger Melvin. Denna helgen har varit en helt ok helg Martin har jobbat och jag har varit på barnkalas. Ja d va en bra helg, men kanske inte en helg som kommer skriva historia.
Sitter nu och funderar på livet och på detta med barnen. Visst är det konstigt att man kan älska någon så mkt som man älskar sina barn. Jag och Rasmus ryker ihop ofta, snittar nog en gång om dagen. Jag har kortstybin och noll i tålamod medans han är världens retsticka. Senast för 2 timmar sen rök vi ihop som bara den, och det handlade ju om det gamla vanliga, städa rummet. Tillslut var jag så arg att Martin fick ta över. Känns fruktansvärt att bli så arg men va ska man bli när ungen bara hån skrattar och kallar mej skit unge när jag säger åt honom att plocka iordning, han gjorde inte vad jag sa utan skratta och kalla mej fula saker, detta leder till att mamma blir arg och skriker, går ner och säger till Martin att han får tat. Jaja d är väl så det är med 5 års trotts? någon som känner igen detta?
Rasmus nya är för övrigt att han hatar alla som inte lyder honom till 100% jag talar givetvis om att man inte säger så till folk utan att man måste vara snäll och bara säga snälla saker. Jaja blir nog bra hela familjen brhöver nog semester från vardagen och d får vi snart. JAG VILL HA FREDAG IDAG!!!!

nu ska jag väcka Martin som jag hör snarkar där uppe hahah mys på er

Sol vind å vatten

Nu är snart denna veckan snart slut och i morgon jobbar jag sista dagen för denna vecka. Nästa vecka kommer jag jobba lite på tisdag och onsdag pga personalbrist på jobbet så då ska barnen va hos sin farmor och min mormor. Hoppas de sköter sej bara, men d tror jag allt. I övrigt är jag ju ledig nästa vecka då och ska ängna tiden åt packning, vi åker ju faktiskt redan på Fredag nästa vecka. Ska bli underbart skönt att komma bort från kalla sverige och spendera tid med mina underbara föräldrar som jag i stort sett bara träffar på jobbet nu mer.
Sol, bad och massa god mat med gott dricka till står på schemat och jag hoppas på en riktig kanon vecka. Rasmus ser fram emot detta massor och tjatar varje dag om att åka på semester, Morfar har ju dessutom lovat honom glass, godis och cola varje dag där nere... hrm d vet jag inte om jag tycker om egentligen, men är det semester så är det å ska jag få äta å gotta mej så ska väl han få det oxå.

Vet ni vad förresten, nu har hantverkarna som skulle kommit för 6 veckor sen äntligen kommit. Dom ska lägga plattor eller marksten heter det väl egentligen på vår framsida så jag slipper vårt hemska land som i 2 sommrar bara bestått av ogräs. Visst var dom sega på att komma hit, men nu när dom äntligen kommit ligger dom inte på latsidan för 5 öre. Igår kom dom alltså och på bara några timmar hade dom grävt ur hela framsidan och när jag kom från jobbet var allt under arbete gjort, och idag när jag kom hem från jobbet var hälften av framsidan färdig med nya fina stenar, dom var helt inne på att dem skulle hinna bli klara tills i morgon och då vet jag vad jag ska ängna helgen åt, piffning av framsida... det ska inhandlas krukor och växter som tål kyla givetvis. Ska bli så skönt att få en fin framsida, det är ju trotts allt det första intrycket man får av ett hus.
Iövrigt kommer helgen bestå av barnkalas för Calle, Kevin och Wille som allihop fyller 6 år. Mysigt kommer det bli och efter det kommer nog jag lägga tid på barnen. Kanske skulle baka lite bröd igen? va ju väldigt uppskattat sist. Jaja nu ska jag söva om min lille omständige son som för övrigt var på BVC igår och då vägde han 9055 g och va 74,5 lång inte så tung precis och han ligger ett snäpp under medel på vikten och mitt på medel på¨längden duktig pojk d =)  Natti

Jag har fått en Award


Jag har fått min första Award utav goa http://elingabriella.blogg.se/

Här kommer då lite info om mej på då.


¤ Jag har alltid haft en stor passion för mat och genom hela mitt liv varit tvungen att tänka på vad jag stoppar i munnen, att gå ner 15 kg vilket jag gjorde innan min student gav mej ett otroligt lyft i skälvkännslan och jag var för första gången nöjd med min kropp.

¤ Det som gör mej lyckligast på jorden är att se mina små pojkar utvecklas till fina pojkar med egen vilja och en enorm nyfikenhet på livet.

¤ Jag har fruktansvärt kort stubin vissa dagar och har många gånger undrat hur min älskade Martin orkar med mitt pendlande humör.

¤ Min familj betyder allt för mej.

¤ Jag sliter hårt med vikten och vill gå ner mina gravid kilon innan sommaren 2011.

¤ Jag jobbar som resesäljare och ekonom i mina föräldrars bussbolag och inom en snar framtid ska jag oxå ha ett busskort i min hand.

¤ Jag träffade min älskade fästman och mina barns pappa med hjälp av Elin som skickat mej min Award.

¤ Önskar att jag ibland kunde släppa kontrollen lite och inte planera allt in i minsta detalj.

¤ Jag är delägare i min mormors kennel och hundarna jag och hon äger betyder massor för mej, och när Melvin blivit lite äldre ska jag ha min egen hund här hemma.

Nu kommer jag inte på så mkt mer att berätta om mej och skickar vidare mina fem Awards till:

Chris, Tilde, Sandra, Emelie och Sofia


Back on track

Ja efter denna underbara helg så har jag dessutom börjat jobba lite kommer jobba varannan vecka 8-14.30 vilket var helt perfekt. Skönt att komma igång lite igen få använda huvudet påriktigt, man behöver ju inte tänka så mkt för att byta blöjor och laga mat precis. Har varit på hälsoundersökning idag oxå man måste ju ha läkar intyg för att få ta busskort, allt var bra utom min vikt vilket jag redan visste, men eftersom jag kämpar hårt och tränar 3-4 gånger i veckan så var d inte någon fara sa dem. Jag fick dessutom en sporre att tappa mina gravkilon nu! Och jag blev faktiskt posetivt överraskad trotts d läkaren sa i och med att jag gått ner 1 kg sen i onsdags förra veckan och 3 kg på 2 veckor, så nu ska jag köra hårt denna och nästa vecka sen blir d paus medan vi är på Gran Canaria å sen blir d hårda tag fam till Jul och jag hoppas att jag ska gå ner d mesta fram tills dess. Zumba är ju min nya drog och tillsammans med raska promenader och några pass på Crosstrainern varje vecka så ska d gå.

Nu blir det ju jobb denna veckan, nästa vecka är Martins dag vecka vilket innebär att jag inte kommer jobba, sen är det semester så då blir det ju inte ngt jobb då heller, när vi kommer hem har Martin dag vecka igen så d blir tre veckor emellan igen sen, men jag hoppas att jag kan gå upp någon eftermiddag å jobba lite iaf, har dessutom bestämt mej för att köra stenhårt med buss teori och vikt nedgång så dom veckorna kommer nog springa i väg ändå.
Ja nu är det bara 1,5 vecka kvar tills vi ska på en efterlängtad semester med mamma och pappa och jag hoppas innerligt att mamma å pappa kan få vara lediga påriktigt då, d har dem inte varit på väldig länge ocg det är något jag verkligen unnar dem. De ska ju stanna en extra vecka när vi åkt hem så sen hoppas jag att jag får hem två utvilade föräldrar. Näpp nu ska jag se klart på Biggest Loser Sverige, kanske ett program jag skulle va med i? haha nä jag ska klara det ändå =)

Natti på er =)


Ladies Night

Ojojoj vilken helg, helt underbart kul hade jag i Gbg med mina underbara vänner.
Startade redan lördag morgon kl 08.30 då bussen rullade från skara via Lidköping och Vara mot Gbg, där vi blev av släppta av vår buss chaffis vid nordstan och femman huset för shopping och kors i taket hittade jag massa fina höst kläder så nu kan jag faktiskt gå ut utan att skämmas haha. Vid 15 tiden bar det av mot vårt hotell Gothia Towes som ligger mitt emot Liseberg, d blev en kort vila och en snabb promenad till skandinavium för mej å Sandra där vi skulle se om vi kunde få två biljetter som var över omsålda, men skandinavium ville inte ta emot dem så tyvärr så fick vi inga pengar där... Tillbaka på hotellet blev det duch, sminkning å allmänt fix av oss själva innan d skulle bli Gothias berömda räkmacka uppe i skybaren på hotellet. God macka men kanske inte ngt jag skulle äta varje gång jag kommer till gbg. Sen blev det kul för uppe i resturangen där vi käka satt ett gäng tjejer som gick en smink kurs i gymnasiet och målade naglar, sminkade och fixa hår, så där blev vi lite tillpiffade innan förfest och promenad till skandinavium och en av dem bästa shower jag sett.. Killarna va grymma och stämmningen var på topp 9000 tjejer undersamma tak tillsammans med några av  sevriges absolut snyggaste/ mest skön sjungande och roligaste killar ja d va inte klokt va de två timmarna som föreställningen varade gick fort, huxflux va d slut... men ja d va grymt kan inte säga annat =)

Efter showen bestämde Anna, Sandra, Madde, Annas syster Emma, Maddes kompis Linda och Jag oss för att se vad nattlivet i gbg hade att bjuda på, hamnade på nattklubben Park Lane och det va trevligt den första timman, sen small det bara tilll i mitt huvud och jag fick en hemsk huvudvärk så vi gick hem strax efter 01 och var tillbaka på hotellet vid 01.30 och jag kan säga att d tog inte många sekunder att somna...

På söndagen var det sovmorgon och jag å Sandra gick upp vid 9 tiden å åt en god hotellfrukost innan vi packade ihop å la oss en liten stund igen prata lite skit å slappa innan vi åkte hemmåt igen vid 12 tiden.
Ja det va en härlig helg och jag vill tacka alla inblandade för en toppen helg d va verkligen ngt jag behövde, nu känner jag mej som en ny människa och en mamma med mkt bättre energi som kommer ge mer tålamod mot barnen! Tack mina underbara Vänner <3 <3

Bilder kommer senare i veckan =)

Fullt ös

Har äntligen satt mej i soffan å slappar, egentligen borde jag sätta på en ny maskin tvätt och vika den rena, men jag orkar inte det i dag. Har verkligen varit fullt ös i veckan måndagen berättade jag ju om och Tisdagen spenderade jag med jobb fram till 13.30 sen va d hem å städa innan det var föräldramöte på dagis på kvällen. Onsdagen började med frukost på Nockes med goa Tilde som är tillbaka i skara sen va det storhandling, lunch hos mormor och morfar, innan det blev besök hos gammel farmor Brita i Lidköping, sen hem igen å fixa lite innan jag åkte tillbaka till Lidköping för teorikurs. Ja d blev några turer skara/lidköping i går haha.
Idag efter lämning av Rasmus passade jag på att vila medans Melvin sov en timma sen blev det städning av vår skitiga övervånig innan Rasmus hämtades hem och jag lagade en mumsig pasta sås med skinka ost och broccoli. När vi ätit klart kom Rasmus dagis kompis Anthon och hans mamma på fika och lek riktigt kul/mysigt som vanligt och när dem hade gått och Martin kommit hem åkte jag till gymmet för en omgång med Crosstrainern.

Nu sover barnen och jag har ätit lite champinjon soppa och bröd. Ska strax gå upp och ducha men d är ju så trökigt så jag väntar nog lite till... Nu måste jag börja tänka på packning oxå, ska ju till Gbg på ladies night lör-sön med massa kul shopping å så oxå, ska bli sjukt kul att åka med några av mina bästa vänner: Madde, Anna och Sandra. Synd att inte Karin kunde följa med, men tyvärr går d inte alltid att synka så alla kommer med. Jag va ju inte med förra året eftersom jag va höggravid då och tyckte inte att jag orkade eller hade nån större lust att åka heller, men i år ska d bli sjukt kul... Är riktigt taggad och det ska bli skönt att komma ifrån tvätt å blöjbyte lite trotts att jag kommer sakna mina små sjukt mkt, men ska verkligen passa på att njuta nu. 

Nu ska jag se Lyxfällan =) Natti 


Underbar helg och bra veckostart

Ja å visst fick jag feber i Torsdagskväll efter inlägget här, men den var som tur va borta redan på fredag morgon men jag stannade i sängen iaf, så att inte skiten skulle komma tillbaka.
Helgen var underbar Fredag kväll spenderades hemma hos mamma å pappa tillsammans med lillebror, hans tjej och Melvin (Rasmus sov hos Farmor och Farfar) göd mat och mycket prat blev det innan jag masade mej hem vid 22.30 tiden.
Lördagen började som vanligt med simskola och sen lunch tillsammans här hemma och eftermiddagen å kvällen var hemma hos Rasmus dagis kompis med föräldrar, d blev pizza och massa tjöt såklart, jättetrevligt var d.
När vi sen vaknade i söndags morse bestämde vi oss för att lämna Melvin hos mormor och morfar för att vi skulle ta med Rasmus till skövdes äventyrsbad, vilket var en ganska meningslös idé eftersom Rasmus absolut inte ville åka några ruchkanor eller vara bland vågorna eller simma ut, han ville hänga i bebis bassängen lr i strandkanten av den stora bassängen. Tråkmåns tänkte vi men efter ett mellanmål så gick han med på att titta när mamma å pappa åkte iaf, å han tyckte d va jätte kul så jag å Martin turades om att "leka" och vara med Rasmus neranför å kolla på haha ja d va kul å åka kana vill jag lova =) kvällen blev lugn med soffhäng å Irene Huss på tv.

Idag har jag å Melvin varit på Babyrytmiken lika kul som vanligt och d blev ju sista gången för min del eftersom ja ska jobba nästa vecka, få se om Martin vågar sej ner på avslutningen. När rytmiken var slut anslöt goa Karin å lille söta Alfons d blev mellis å sen en promenad hem till oss för lunch å massa snack, å efter en stund dök Anna upp med sina killar Kevin och Emil så då var även Rasmus helnöjd med kompisarna =) och när Anna å Karin med barn skulle vidare hem till anna för att bli stylade i håret av Karin så fick Rasmus följa med å fortsätta leken där... Då passade mamma på att åka till gymmet för 57 minuters crosstrainer och 15 minuters styrketräning innan Rasmus hämtades mätt å belåten efter god mat hos familjen Sihlberg/Bogren. Hann precis komma innanför dörren när dom ringde från gymmet igen å sa att jag kommit med på Zumba passet kl 19.30 okej, kollade med Martin om d va ok att jag åkte igen å d va d så jag åkte ner å körde en timma Zumba oxå =) skitkul verkligen.
Nu sitter jag här mätt efter lite pytt i panna å nyduchad å känner mej nöjd med min insats. Ska starx gå upp å krypa ner under täcket tror jag =)
 Hoppas ni andra har haft en lika underbar dag som jag =)
God natt på er ( ska bli bättre på att blogga jag lovar)
Puss



RSS 2.0