burrr...

Har visst varit dålig på detta med bloggande ett par dagar nu, men d beror på min lilla son, han har inte velat sova på kvällarna och då får inte mamma tid till bloggen...
Har haft en bra vecka om man bortser från sömnproblemen, hunnit med en massage på kroppsstugan och idag har jag blivit frisserad och i och med det har jag dessutom bytt hårfärg och är nu mera mörk, chokladbrun kanske man kan kalla det mörk choklad brun=) jag trivs som fisken i vattnet med färgen och nu har jag för hoppningen om att slippa hemska utväxter.

Tyvärr tror jag att jag håller på att bli sjuk lr ngt fryser som en dåre och har jätteont i halsen, hoppas verkligen inte det är halsfluss för då vet jag inte hur jag klarar helgen när Martin jobbar och jag ska själv aktivera två barn hemma, hoppas min snälla mamma och pappa eller svärmor och svärfar kan hjälpa till med barnen isf, annars läker ju skiten aldrig ut.
Jaja får se hur jag mår i morgon mår jag fortfarande piss med halsont, får jag väl åka in å hoppas på pencelin... sen har d gått skit med allt vad banta heter, eftersom jag varit förkyld å inte velat träna pga detta så har jag ätit massa hemskt godis osv, men d får jag ta tag i på måndag...

Å vet ni, i morgon är det bara 3 veckor kvar tills vi åker på semester =) ska bli underbart =)
Nä nu ska jag krypa upp i soffan å försöka bli lite friskare =) Natti



Snart får vi bada ute igen =)


Tilde på väg hem

Jaha då har jag satt Tilde på tåget mot Stockholm igen, och för hennes del väntar nu en lång tåg och båt resa innan hon är hemma på ön igen. Men jag sörjer inte för mkt, för d är meningen att hon ska komma tillbaka till metropolen Skara redan på måndag kväll, alltså om en vecka.
Själv sitter jag nu med en koppte och våndas över att min hemska förkyldning inte vill ge med sej, huvudet är som ett vakum och näsan rinner samtidigt som det skaver i halsen. Får ringa till hälsostudion och avboka mina pass som jag satt upp mej på, ska inte träna med denna förkyldning asså.

Hade iaf sjukt kul i lördags med förfest och massa roliga människor på krogen sen, sen va d ju Malin Bergh i ett nötskal för jag skulle sovit med Tilde i Andreas lägenhet, men jag ångrade mej på kvällen och eftersom både Anna och Linus skulle samma väg förbi lägenheten så gick jag hem med min granne ist, ja men när jag kommer hem slår det mej att Martin kan ju ha larmat dörrarna som vi alltid gör på nätterna eftersom jag sa att jag skulle sova borta, jaha va gör jag nu då? ja jag får ju dra d isf vilket jag givetvis gjorde kl 03.30 på natten, inte ok.. hur som hellst fick jag av d ganska fort.

Veckan i övrigt sla jag ängna åt att bli frisk har tröttnat på detta nu och Melvin godingen är redan bättre, Martin jobbar kväll så d får bli mkt soffhäng i veckan sen har jag tid för massage på onsdag och klippning på torsdag så d ska bli skit skönt och nödvändigt... några tips på vad jag ska göra med håret?
puss

Saturday

Jaha då var det lördag igen då, och simskolan avklarad för denna veckan och Rasmus var lika duktig som vanligt...
Melvin har tyvärr åkt på en riktigt jobbig sjuka, trodde att febern bara var en förkyldning, men när han hade haft över 39 graders feber i 3 dagar så ringde jag faktiskt ner tikk vårdcentralen och fick en tid till han och tur var väl det för han hade öroninflamation och en början till halsfluss så nu äter han pencelin och jag tycker redan att han börjar bli bättre.
Nu har jag haft goa Tilde här sen i torsdags oxå, så mysigt att ha dej här vännen och vi har hunnit med shopping i lidköping och Zumba på gymmet vilket va jätte roligt, men svårt.
I går kväll blev det paj hemma hos givetvis lite vin och massa skitprat oxå... sen tog vi en tur ner till andreas lägenhet där tilde bor nu och då fick vi med oss goa Frida oxå å d blev en hel del tjöt om man säger så...

Nu laddar vi där emot för kalas för min goa farmor som fyller 75 år och sen blir d party hela natten lång på Oktoberfesten... men först ska jag nog lägga mej i soffan å vila/sova en stund så jag orkar med alla bravader idag. Är ju trotts allt väldigt förkyld och jag vill verkligen inte att det ska försöra min kväll...

Jaja kram på er


Baka baka liten kaka

Jaha nu har jag två bloggar mindre att läsa helt plötsligt, Emelie och Caroline ska tydligen lägga ner sina bloggar helt, trist tycker jag¨som älskar att sitta och läsa och även skriva själv, för mej är det en avkoppling att skriva i bloggen. Hur som hellst kommer jag inte lägga ner min blogg...

Vad har hänt sen sist då? jo d har ju varit val och det kan väl inte ha ungått en enda levande svensk människa att SD kommit in i riksdagen, fördjävligt enligt min mening... ett främlingsfientligt parti som vill skicka hem alla muslimer har inte i riksdagen att göra, men d va tydligen enhel del svenskar som inte höll med mej på den pungten. Annars är jag som MUF:are givetvis mkt glad över att moderaterna ökade drastiskt och att vår kära partiledare Fredrik Reinfeldt blir sittande som stadsminister ytterligare 4 år. D hade varit en katastrof om Mona Sahlin blivit stadsminister d måste jag säga. Hemskare människa får man leta efter eller d skulle vara lars Ohly och Jimmy Åkesson då...

Igår var det babyrytmik på öppnaföskolan. Jag måste säga att det va nog egentligen inte något för mej och Melvin, men nu är d inte så många gånger kvar så d ska vi nog fixa. Jag e alldeles för dålig på att sjunga och Melvin är på tok för rastlös. I övrigt var dagen lugn om man bortser från 50 minuter på Crosstrainern på gymmet framåt kvällen. sängen kallade tidigt och jag sov nog vid 22 tiden.

Idag däremot har jag bakat och hej va jag har bakat oxå... Melvin har suttit på min vänstra arm och sen har vi bakat två olika sorters bröd och ca 60 kanelbullar, mumms känner mej riktigt duktig att ha fixat detta med båda barnen vid mina fötter. Nu ska jag snart åka iväg till skövde för att träffa goa Anna Holmqvist va alldeles för länge sen vi sågs nu...
I morgon kommer kära Tilde hit ska bli så kul men hon kommer vid 22 tiden så d blir inte förrän på torsdag vi kan träffas å ha kul, då har jag planerat besök i domkyrkan och på museét kanske en sväng ut till varnhem å klostret? ja vi får se, men har lovat att vi ska se domkyrkan iaf...
Nä nu måste jag göra mej redo för en kväll med Anna...



Liten är sjuk idag... 38,3 i feber å ett fruktansvärt gnäll, hoppas du e bättre i morgon gubben

Helgen snart slut...

God Morgon kära läsare...
Har inte haft tid eller ork att skriva på ett par dagar nu men nu sitter jag här vaken kl 7.20 med en glad liten Melvin som faktiskt har sovit hela natten från det att han somnade vid 20.45 igår kväll. Va på kalas hos min mormor och morfar och kom hem vid den tiden och då somnade mina små godis killar på stört. Så mamma fick en skön kväll framför "Notting Hill" en riktig klassiker som jag sett typ 2 miljoner gånger, men va gör d den e ju bra.
Ja va har vi gjort mer sen jag skrev sist tro, jo vi va ju i Lidk för att göra pass i Fredags haha gud d va familjen tajkon d haha men nu har vi förnyat våra pass och om nån vecka kommer de nya och då får d väl bli ytterligare en tur till Lidk. Men när vi ändå var där så blev det lite shopping oxå, Rasmus fick två par nya byxor och några nya tröjor, Martin fick nya skor och lite underkläder och sist men inte minst fick Melvin ett par bodys och byxor från Villervalla. Men jag fick nöja mej med att handla åt barnen, inte ett enda par strumpor blev det trotts att jag har kris på detta i min låda hehe. Kvällen i fredags blev ganska jobbig, hade lovat Rasmus en myskväll och la Melvin vid 19 för att vi skulle få se en film å gosa innan d va dags för sängen för honom oxå. Men Melvin vaknade redan efter 40 minuter och sen fick jag inte honom att somna före 23.15 i vagnen, inte nån höjdare å jag tycker så synd om Rasmus som inte fick sin myskväll med mamma. jaja vi får ta det en annan dag.
Sen sov båda barnen jätte dåligt den natten så ja jag va ganska trött igår när det bar av mot badet för simskola, men Rasmus va jätte duktig och kunde göra "bentagen" aldeles själv med platta och dyna till hjälp... =)

Idag ska vi till Kyrkan och få bibel och sen blir det röstning och Afrodans på gymmet så denna dagen ska nog gå den oxå. Får se om jag hinner med ett inlägg ikväll eller om det bara blir mys med min sambo som jag inte såg alls igår... Ha en bra dag alla glada =)


S,V och MP- nä tack d kan kvitta

Skulle ju inte prata politik i min blogg men nu sitter jag och tittar på vänstersidornas debattering i tv4 och jag blir upprörd av att lyssna på dessa partiledare, 3 tråkmånsar som vill att vi ska stå stilla i utvecklingen. Att ta bort lärlingsutblidningar i gymnasiet är väl helt sjukt, d ger inte möjligheter för individen att bestämma vad man vill göra. Är jag 100% säker på att jag vill bli byggarbetare, varför ska jag då läsa samhäll eller natur? Näpp d funkar inte mina vänner.

Nog pratat om politik, för nu ska jag berätta vad jag har gjort i kväll. Jag har nämligen varit på min första teorilektion för tungamotorfordon och buss. Nu ska här pluggas. Ska bli så himmla kul att kunna sätta sej i bussen som 23-24 årig tjej d finns inte många kvinnliga busschaufförer men jag ska bli en av dem. Kommer ha två utomordentliga handledare Pappa och min bussälskande kusin Andreas, ska bli såå roligt att få ut å köra med dem. Måste bara fixa mitt läkarintyg och optikundersökningen så kan jag tuta å köra sen=)
gaaa va ja längtar
´
Har oxå hunnit med ett pass på gymmet idag och tänkte nog ta mej ner på fredag igen. Men i morgon blir det vila och istället använda huvudet och kontera fakturor på jobbet. Kanske kan bli en lunch med mamma å pappa på stan oxå. Skulle vara trevligt. Annars händer det inte mkt i mitt liv nu, jag går här hemma med barnen och så mkt mer blir det inte, men nu ska ju tack å lov min goa Tilde komma hit nästa vecka och förgylla min vardag. D kommer bli massa roligheter och en utekväll på stadt. Ja herrejösses va kul vi ska ha.

Nä nu får jag byta kanal så jag inte blir förbannad på nötterna här nu.
Natti

MK bussresor & EGE-Trafiken


Träning, politik och vakennätter

Sitter i soffan å funderar på livet haha, nä d gör jag inte men har precis pratat med goa Tilde och hon kommer hit nästa onsdag för att förgylla min tillvaro med party och massa snack om allt och inget. Ska bli så kul att få träffa henne nu igen.

Idag har jag tränat på gymmet igen för första gången på jag vet inte hur länge, 45 minuter på CT:n och lite styrka på det, skrev även upp mej på ett pass i morgon förmiddag så nu ska här tränas, ja just det ska prova Afrodans med Sandra på söndag oxå ska bli kul =)

Nu sitter jag å tittar på utfrågningen i tv 4 inför valet på söndag och idag ska alliansens partiledare frågas ut, jag e ju som jag tror att d flesta vet Moderat och d ska bli intressant att höra vad de har att säga idag. Jag tänker inte ha en politisk debatt här för min blogg handlar inte om politik men en sak kan jag säga, jag vill inte ha en stadsminister som har förskingrat pengar tidigare, vilket vi skulle få om Mona Sahlin och oppositionen blir sittande som regering.

Jaja nog om politik, det e ju inget som jag brinner för, men jag har tagit ställning och är inte en typisk svensk som inte pratar om vad jag röstar på...
Imorgon ska jag på min första teorilektion för busskort, nu ska jag med andra ord dra igång på riktigt. Ska bli ganska kul faktiskt, hoppas bara inte jag e ensam som tjej, men de e väl en ganska stor risk.
Undrar vad det är med lillplutten ikväll, han somnade utan större problem vid 19.30 tiden men sen vaknade han igen å va lessen vid 21 tiden, och sen har d varit lögn att få honom att somna om, Martin lyckades nu efter att jag hållt på i 2 timmar, ja d är väl bara att hoppas på att han sover i natt nu. Har absolut inte nån lust att va vaken denna natten oxå, va d i natt då barnen hade massa bus för sej. Rasmus kom in till mej vid midnatt och sa att han drömt mardrömmar, så jag följde med honom in igen ¨satte på band, lagom tills jag somnat igen sisådär rund 01 vaknade Melvin för mat å sen somnade inte han om, och vid 02.30 kom Rasmus igen för mardrömmar å ville inte sova själv men jag ville inte ligga 4 i våra sängar så jag la mej hos honom å slummrade medan Martin lyckades få liten att sova, vaknade inne hos R vid 03.30 igen ont i hela kroppen, sova två personer i en 70 säng e ingen höjdare, men fick sova till 7 iaf då barnen vaknde igen men Martin sa att jag kunde sova... pyttsan heller, båda barnen bråkade med Martin så jag kunde inte somna om å fick hjälpa Rasmus med kläder osv. så kanske sov 30 minuter till innan det var dags för en tripp till gymmet. Ja så nu e d nog dags för sängen för man vet ju aldrig om man ska vara vaken halva natten eller om man faktiskt kan få sova...


natti



Hoppas min stora kille kan få sova utan hemska drömmar i natt

Jobbigt att festa när man e ovan

Ojoj vilken helg det blev... I fredags eftermiddag när Martin kommit hem så åkte ja tillsammans med hans lillasyster Malin till skövde för att se om de hade några kläder jag kunde ta på mej där... och kors i taket jag hittade både topp och byxor så det var en lyckad tripp... när jag kom hem hade Martin lagat ´mat och det blev fredagsmys framför burken och film. Kom i säng ganska tidigt eftersom vi visste att Lördagen skulle bli hård, jag och det var den minst sagt...
När vi ätit frukost så åkte jag och Rasmus ner till badet för simskola som förövrigt gick mycket bättre denna gången då Rasmus ville vara med på delar av programmet iaf. Vi åkte hem å myste lite lagade lunch å hade oss, sen somnade jag och Melvin ett par timmar och Martin och Rasmus fixade iordnong det han skulle ha med till farmor innan de åkte. Jag skjusade Melvin till mormor där han skulle sova för första gången, han har ju aldrig sovit borta förut, men det gick fint och han hade sovit toppen sa mamma. Sen bar det i väg med Martin jobb till Skultorp där vi skulle köra 5-kamp å shit va kul det var, sumobrottning, springa med gummiband som drog en tillbaka, rida mekanisk tjur var bara några utav de saker vi skulle göra å jag kan meddela att jag har inte en muskel som inte gör ont. Men d va nog något av det roligaste jag gjort.
Sen bar det av hem och vi fick en halvtimma hemma där vi skulle ducha och byta om på d gick bra som tur va å vi va klara i tid, sen blev det i väg till Martins Chef och äta god mat och dricka gott till ¨trevligt sällskap. Efterfest blev det hemma hos Lena och vi va väl hemma vid 03.45 tror jag och jag vill inte prata om hur jag mådde igår. Tror aldrig jag varit så dålig dagen efter och när jag vakna i morse kände jag mej fortfarande bakis, och jag slutade dricka för 30 timmar sen då... men men jag överlevde och nu ska jag snart lägga mej på golvet och sysselsätta mej med diverse kroppsövningar innan jag kryper i säng tidigt idag...

I dag har jag för övrigt varit på babyrytmik vilket var mkt trevligt och sen blev det lunch här hemma å lite vila innan vi skulle till Tandläkaren med Rasmus och han var så duktig, inte ett enda hål och jätte fina rena tändeer hade han =) d e mammas pöjk det =)
Aja see ya




mammas kille hade fina tänder =)

Inte ett plagg

nyss hemkommen från en hemsk shoppingtur i lidk. Inte ett klädesplagg som satt bra. Va f*n ska jag ta på mej på lördag då? kan man komma i pjamasbyxor tro? bekvämt och inget som väller över då de är så slappa i midjan, men nä d kanske inte e helt rätt eller? Får kanske ta mej en tur till skövde i morgon oxå å se om dom kan ha ngt annat där. När vi kom hem blev vi iaf bjudna på mat hos svärföräldrarna så vi slapp det. Borde kanske ta mej en promenad oxå, men tror inte att jag orkar det ikväll, får bli en extra lång i morgon kanske. Nästa vecka jobbar Martin kväll hela veckan så då sitter man här själv igen. jaja ryck upp dej nu för fan, du lever å är frisk...

Idag fyller världens bästa mormor 65 år GRATTIS på dej å hoppas din dag varit bra...
I morgon blir det städa här hemma och sen blir d fredags mys vill jag lova. Köttgryta står på menyn å jag ska slappa som bare den i soffan, kanske man skulle hyra en bra film? sen ska det sovas tidigt, på lördag är det fullfart som gäller, först simskolan kl 10-10.30 hem å fixa i ordning barnens saker de ska ha med till resp sovaöverställe, äta lunch, portionera ut barn, åka med Martins jobb till skövde för 5-kamp, hem å duscha sminka sej å klä om, sen iväg till Martins chef för grillning å partaj... Kan ni haja att jag ska sova lääänge på söndag... Har inte sovit utan barn på 9 månader ojoj ja d ska ni veta att d känns nu... men va gör man inte för de små godingarna... undrar bara hur mammegrisen ska kunna sova utan sin mamma, eller kanske rättaresagt hur mamma ska kunna sova utan grisen? haha

Nä nu blir d kniven mot strupen om en liten stund, sen sängen Natti


skola å dagis på G

Har precis kommit hem från en promenad med vagn och barn, dessvärre kändes kroppen seg och d va inte alls så skönt att promenera idag som det varit de andra dagarna i veckan. Kan kanske bero på att jag vägde mej i morse... jag måste va den enda människan i världen som går upp i vikt av att äta riktig mat å inget snask och dessutom vara ute å promenera 3 timmar/dag? hur i hela friden hänger det ihop? ja jag hade alltså gått upp 0.5 kg sen förra onsdagen =(
Jaja nu sär jag hemma igen iaf, Melvin godingen leker snällt på golvet och mamma dricker kaffe och bloggar. Det är så otroligt skönt nu när han kan sitta och krypa själv, nu kan han sitta å leka med sej själv i timmar han ser ju allt å skulle det ligga lite långt bort kan han snabbt och smidigt hämta det =) mammas goding det...Mitt stora yrväder är på dagis och leker av sej, när han kommer hem ska vi äta å sen blir det lek med en av hans dagis kompisar nere i Olins gränd, ska bli mkt trevligt. När Martin kommer hem sen så kör vi upp barnen till svärmor och sen åker vi till Lidk å shoppar bara vi, ska bli så mysigt att få prova i lugn och ro utan barn som tröttnar på kläder å bara vill till leksaksaffären och väl i leksaksaffären får man ett utbrott för att man inte får va man pekar på... nä nu blir d mamma å pappa affärer ist...

Nu har jag ställt barnen ikö på Metis och Athena oxå. Metis är ju friskolan här i skara och Athena är ett dagis som ligger alldeles iintill och som inte heller drivs av kommunen.
Anledningen till detta är bla att jag hört så himmla mkr positivt om Metis som skola,man har resurser att göra olika saker med barnen oc sen även det att det bara är 15 barn/grupp vilket leder till att barnen får den hjälp och d stöd de behöver... Melvin vill jag ha på det dagiset eftersom d ligger i anslutning till skolan å man då slipper åka skara runt på morgonen... en sak är klar iaf, inte källeboda en gång till, tycker man fått aldeles för lite respons å hjälp med sådant som potträning och det måste man ju samköra med dagis, annars funkar det inte... Nä ska springa in i duschen nu innan jag hämtar den store killen och sen blir det korvstroganoff med ris till lunch mumma

hej så länge

slapp

sitter här hemma i soffan å över väger om jag ska poppa en skål med popcorn... vi får se beror på ifall Martin vill se en film lr inte...
Idag har vi inte gjort mkt, haft en slappar dag vilket var nödvändigt både för mamma och barn, jag har varit på kontoret å fixat lite fakturor oxå så nu e d gjort...
Har inga planer för morgon dagen mer än att jag å martin ska lämna barnen hos mina svärföräldrar en stund för att åka till lidköping å shoppa lite åt oss vuxna. Jag behöver tröjor och byxor å Martin behöver jeans och några snygga t-shirts och kanske ett par snygga skor och en fräck höst jacka... Vi ska ju på personalfest med Martins jobb på lördag så min förhoppning är att jag ska hitta nått snyggt att ta på mej... Känns som att sommarklänningarna gjort sitt nu...
Skulle ju ha vägt mej i morse oxå för å se om en veckas hårdkörning gett resultat, men d kom jag ju på efterfrukosten så får ta det imorgon ist. Hoppas att det har gett resultat nu, vill verkligen gå ner endel till semestern... Har egentligen inte så mkt mer att skriva om eftersom d inte hänt så mkt idag.
Jaja natti ¨på er


Deppigheten som bortblåst

De senaste dagarna har jag kännt mej allmänt deppig, lusten att hitta på olika saker har varit som bortblåst och jag har bara velat ha Martin hemma så jag slipper vara själv med barnen... Kännslan av att vara ensam har varit stor då det inte är någon av mina kompisar som e hemma med två barn så att man kan låta Rasmus leka å ha kul. Det e ju inte så att han tycker det är jätte roligt att sitta med när jag fikar eller pratar med andra mammor som bara har småbebisar å då blir frustrationen mellan mor å son ganska stor.
Vad jag skulle behöva just nu är att börja jobba lite, inte heltid och inte varjedag, men lite, komma hemifrån å få använda min hjärna (den lilla jag har) och nu har vi kommit fram till en plan för att detta ska funka. Jag kommer jobba varannan vecka måndag-fredag mellan 8.00 och 14.30, detta kommer bli den veckan Martin jobbar kväll vilket kommer innebära att vi inte kommer se varandra speciellt mkt under de veckorna, men det kommer säkert funka fint. Jag kommer få jobba lite lagom och ändå komma hem å ha mkt tid med barnen innan läggdags. En annan fördel är ju att jag kommer spara mamma dagar oxå i och med att jag kommer få lön för det jag jobbar kommer jag ju inte kunna ta ut de veckorna jag jobbar vilket kommer innebära att Melvin kan få vara ledig i sommar och sedan även på framtida skollov.

Ytterligare en sak har gjort detta till en underbart bra dag och det är att Martin kom hem idag och fick reda på att han får ledigt den 22 oktober och en vecka framåt för att åka till Gran Canaria med mej, barna och mina föräldrar, så nu är det betalt och klart å jag bantar för fulla muggar för att kunna sätta på mej bikinin utan att skämmas ihjäl =) hehe
Ja det känns lite som att vinden har vänt och att jag så småning om kommer kunna njuta av att vara hemma med barnen varannan vecka igen, att slippa planera varenda dag varje vecka ska bli gött...

Nu är det inte heller långt kvar till min underbara Tilde kommer och vi ska göra Oktoberfesten osäker den 25:september =) ska bli himmla kul att få hit henne då hon är en av mina fantastiska vänner som tycker om mej för den två barnsmamma jag är. Ser fram emot att du kommer stumpan =)

I övrigt knallar det på å jag ska försöka hitta lite fina kläder att ha på mej på lördag när vi ska på personalfest med Martins jobb... Frågan är bara vad man ska ha... vad e d som gäller nu lixom, några förslag, först blir d middag hemma hos Martins chef å sen blir d utgång, har ni några förslag får ni gärna skriva dem =)

Nu blir d en dusch sen vika tvätt innan sängen kallar

Natti

SunGarden Riviera Marina Hotel


Vad klär ni era barn i nu?!

Ja som frågan lyder undrar jag hur mkt ni andra småbarns mammor, som har barn som är såpass små att de inte kan tala om ifall de fryser eller e varma, sätter på era barn om ni ska gå ut?
Jag tycker det är jätte svårt för om vi går ut på morgonen när vi ska lämna Rasmus så är det svin kallt ute och Melvin behöver overall mössa och vantar, och kanske även en tjock tröja under overallen. Mwen när vi gått vår promenad på ca en och en halv timma så börjar det ju bli varmt ute och det känns mycket med både overall och tröja då det kanske skulle räcka med body och tjocktröja, och kanske en tunn mössa...
Ska jag behöva sätta på Melvin overall med tjocktröja under och sedan vara beredd på att ev ta av overallen?
Eller räcker det bara med jacka så här års? Men då blir han ju kall om benen när vi går ut såpass tidigt som 8.20 på morgonen...
Ja nu måste jag ha förslag eller åtminstonne veta hur ni andra gör... Med den store ligisten talar ju om ifall han blir varm/fryser och dessutom rör han ju på sej ganska flitigt...
Ser fram emot era åsikter...

Helgen i korthet

Ojoj ja det har allt varit en intensiv helg...
Fredag kvällen var visserligen lugn med god mat och soffhäng, Rasmus sov hos mormor och morfar så vi va ensamma vid matbordet jag och Martin... ganska skönt det med i bland...

Lördagen däremot var inte mkt slappa där inte, först var det simskole premiär för mej å Rasmus (jag ska nämligen vara ledare) jättekul tyckte jag men min mesiga son ville inte vara med utan satt på trappan nästan hela tiden, men det kommer nog nästa gång kanske han vill vara med lite... När vi var färdiga å kommit hem ringde mamma å undrade om jag ville följa med till sko kanonen å titta på skor, så det gjorde jag och kom hem med ett par riktigt snygga högklackade skor, när vi hittat det vi skulle ha på fötterna åkte vi vidare till blomsterlandet och coop så det blev en mysig stund med mamma. Kom hem åt lite snabbt och vilade i en halvtimma innan jag fick slänga mej iväg till Landvetter för att hämta hem en chaufför och en resenär som varit i Tyrolen och Gardasjön så fick jag köra dem till Lidköping resp. Skövde innan jag kom hem igen vid 19 tiden. Då blev det en godmiddag med Martin och Rasmus, Melvin hade somnat, risotto och helstekt kycklingfilé är inte fel asså... sen avslutades kvällen i soffan framför "solsidan" boxen som vi fått låna av mamma å pappa..

Idag söndag har vi varit i skövde för att dryga ut barnens garderober, gick sådär om jag ska vara ärlig, tyckte inte att jag hitta något till Melvin direkt, han e i en svår ålder nu mellan 74 och 80 å 80 e alldeles förstort i midjan men 74 e kort på benen inte så kul så han fick bara en mjukis dress från puma (hans pappa köpte den) och en fleeceoverall att han nu under hösten då det är för varmt med vinteroverallen, men för kallt för jackan han har. Han fick två helsvarta mössor oxå som kan vara bra att ha...
Rasmus hittade jag inte heller några jeans till för det va först å främst det han skulle ha, men tyckte det var riktigt dåligt utbud på det i stl 122. Däremot fick ah fyra pjamaser massa kalsonger å strumpor och en vinterjacka så nu behöver han bara svarta termobyxor och mössa å vantar, sen kan vinten komma =)¨
Meningen va att jag skulle hitta ngt att ha på mej på personalfesten vi ska på med Martins jobb nästa helg, men d e inte lätt att titta på kläder till sej själv med två barn och en pappa som tycker det är dötrist så jag fick inget
=( får väl ta ngt jag har hemma ist...

Nu e Rasmus på bio med Anton och Lisa, dom har bjudut honom på Toystory 3 så vi får se va han tycket när han kommer hem sen... Sj ska jag slappa lite nu medan Melvin sover...
Tjing på er




Powerwalk

Jag har ju glömt att tala om för er att jag tagit tag i vikten igen... nu har jag gått ner 2 kg på 2 veckor utan att ha gjort speciellt mkt så nu ska resten bort oxå... Har varit ute på powerwalk med vagnen två dagar i rad nu å gått 2,5 timme igår och 2 timmar idag, riktigt nöjd måste jag säga... har dessutom klarat mej utan godis eller andra söta smaskigheter...
Nu siktar vi mot beach 2011...
Metoden för detta kommer vara att man får äta lite mindre nyttigt fredag och lördag så länge man tar en ordentlig promenad oxå annars e d strängt förbjudet med godis och annat snask... ja så kommer d bli...

Snart kommer min goa Tilde oxå men då kanske vi fuskar lite med alkohol. Ska på oktoberfesten nämligen och sen kanske d blir en bakis pizza eller va tror du gumman? hehe

Nä nu ska jag sova så jag orkar en powerwalk i morgon när jag lämnat på dagis och storstäd när Martin kommer hem... ska nog putsa fönster i helgen oxå...
Anna S hur va d man skulle göra d utan att d skulle bli flammigt nu igen?

Kram på er




Tilde på restaurang "Bolaget" i sommras

Jobba = semester

Ja va ska jag skriva om egentligen?
I två dagar nu har jag varit så sjukt trött på att vara mammaledig... gnälliga och gapiga barn som springer mellan mina ben hela dagarna... Rasmus utbrott när livet går emot honom och Melvins ständiga gnäll om jag sätter ner honom...
Tänk att få gå hem ifrån strax före 8 och slippa bråket om att äta frukost och klä sej inför dagis, slippa planera vad barn och en själv ska äta, och något av det bästa kanske slippa barnprogrammens malande hela dagarna.
Tänk att få använda sin hjärna och hitta på olika lösningar för att det ska gå som man tänkt, att få prata med glada tanter och farbröder som ser fram emot den resa de just bokat eller bara ta en kopp kaffe å prata om något annat än bajsblöjor och snuva...

Det är verkligen inte så att jag inte älskar mina pojkar, för det gör jag mer än allt annat. Men ibland skulle jag vilja vara hemifrån en stund bland andra vuxna människor som jag kan prata massa annat med, även om jag har alla mina mamma kompisar och vi träffas utan barn, så blir det ändå gärna mkt prat om barn osv.
Ja jag kanske är lite bitter nu, men jag har snart varit hemma från jobbet i 10 månader!!! jag har inte sovit en enda hel natt på 9 månader och Rasmus hinner jag sällan umgås med på tu man hand så att säga...
Känner så hemskt dåligtsamvete för att jag och Rasmus aldrig gör ngt bara vi något som är vår grej och som ingen annan gör med honom... i våras hade vi ju gympan på friskis och som tur är börjar Lek och Plask på lördag och då blir det bara jag och Rasmus... Ska försöka få till det så att jag och R kan hitta på små saker lite oftare oxå, typ cykla en sväng eller bara pyssla lite... Melvin har ju sin mamma för sej själv 3 timmar/dag när R är på dagis och sen tar ju M den största tiden även när R är hemma... så när Martin kommit från jobbet ska jag å R ha "qality time" laga mat lr baka kan vi ju oxå göra när vi e själva...

Jaja nu har ja fått beklaga mej lite iaf så nu kan jag ta nya tag i morgon....



Love

RSS 2.0