Matfrossa

Näpp nu får jag ta tag i mej själv igen... under en veckas tid har jag slarvat med kost och motion, har varit förkyld och inte kunnat träna och stoppat i mej alldeles för mycket onödiga kalorier, nu blir det stopp! Från och med i morgon och fram till semestern om fyra veckor ska jag köra hårt igen. Jag mår inte bra när jag slarvar... känner mej som en uppblåst ballong och känner mej slö. Nu blir det mat på regelbundna tider igen och inget ska intas efter kl 19.00. Jag vet att det mesta är vätska som samlats i min kropp, men vad spelar det för roll om jag känner mej upppsvullen? I morgon Torsdag är det vägning och hårda bullar igen... eller nä, nya tag, ska ju inte äta bullar ;)

Vilket fantastiskt väder vi haft i dagarna två btw helt guddomligt. Synd att det ska slå om i helgen igen... jaja nu väntar kudden see ya


Trött

Slänger in ett snabbt blogg inlägg innan jag nu ska krypa ner i min säng igen... sjukt trött efter att ha sovit 4 timmar de senaste 38 timmarna, förlösandet av valparna tog hela natten och jag har varit vaken. Nu är jag trött och irriterad på Rasmus som vägrar sova, krånglat i över en timma nu... satan... Har nu suttit på altan å njutit av ett glas rosé och en bok men nu blir det bingen...

Idag har jag och Martin varit tillsammans i 8 år dessutom, inte klokt, han jobbar till 23 och jag har som sagt inte sovit på länge såå vi får mysa/fira en annan kväll ist. Hoppas ni andra har en fin kväll





Igår kväll hände det äntligen Chilli satte...

img_3029 (MMS)

Igår kväll hände det äntligen Chilli satte igång och fick sina valpar... 5 stora fina hanar föddes under natten och det var en jobbig förlossning som tog hela natten... Men nu är dem på plats!


Morgon blogg

Göd morgon världen, eller iaf bloggen... Hur mår ni?
Jag mår toppen, men trött, skulle vara skönt med semester snart, men jag får vackert hålla i några veckor till, eller rättare sagt hela Juli innan jag får gå på ledigt... Solen skiner iaf vilket är toppen för humöret, är det inte? ska strax sminka mej lite borsta håret och sen sätta på mej lite kläder och kila ner till jobbet. Det blir nog en hel körig dag idag, måndag efter midsommar brukar vi bli nerringda och man hinner knappt blinka så är dagen över.
Nu går Martin på kvälls jobb en hel arbetsvecka så vi ses inte mycket denna veckan, men det får gå, finns en risk att det blir dessto mer bloggat... tjingeling så länge =)

Midsommarafton, födelsedag och mål!

Midsommaraftonen igår var helt perfekt! Barnen vaknade redan 7:00 och Martin tog upp dem (utan att väcka mej tror dem iaf) och strax efter det kom dem in igen och sjöng för mej och jag fick fina paket på sängen. Vi myste sen länge i sängen framför tv:n och barnen lekte lite. Strax efter kl 9.00 kom svärföräldrarna och Martins lillasyster hit med räksmörgåsar, som vi avnöjöt med kaffe. Jag fick födelsedagspresenter även utav dem och sen provade vi min ena födelsedagspresent, zumbafitness till PS3 skit kul verkligen, nu kan jag träna zumba även när Martin jobbar kväll och barnen somnat. Perfekt! När dem hade åkt var det dusch och iordningfix av la familia innan vi skulle bege oss till min mormor och morfar för midsommar lunch och födelsedagsfirande. Supermysigt och vi trottsade kyla och satt ute och åt sill ändå. Klockan två skjussade jag och Martin mormor, morfar och Rasmus till busstationen i skara där dem tog Lundsbrunnståget till Lundsbrunn och vi tog bilarna då Melvin behövde sova och vi ville ev åka hem tidigare än tåget. Där ute var det ett jätte fint midsommar firande med dans och massa mysigt, dessvärre vräkte regnet ner och efter någon timma stuvade vi in oss i bilarna och åkte till Helena och Thomas (vänner till mormor och morfar i lundsbrunn) där vi fick tårta och kaffe, fick oxå inspektera hennes nykläckta kycklingar som Rasmus blev tokkär i, lekte givetvis med hundarna lite oxå innan vi begav oss tillbaka hem till mormor och morfar där vi avnöjt en fantastiskt middag, grillat vildsvinsfilé, potatis sallad och god dryck. Vi satt och pratade och hade så mysigt, Rasmus somnade runt 22:30 i morfars säng och där fick han ligga kvar hela natten. Melvin somnade runt 21.00 men vaknade vi 23 för att det var trångt och jobbigt i vagnen, så vid 23:45 knallade vi hem genom stan efter en mycket fin midsommar och födelsedag. Jag vill tacka alla mina fina vänner som sms:at, ringt eller skrivit på FB till mej, blir rörd av att så många hört av sej... TACK!!!


Det var ju en sak till som jsg skulle fixa till igår, nämligen nå min mål vikt. Jag missade med 1 kg... Men jag är super nöjd ändå. När jag startade den 3 januari i år vägde jag 89,9 kg jag hatade min kropp, och därför åt jag ännu mer... Men när Joanna en kompis syster startade FB gruppen "sex månader till midsommar" bestämde jag mej för att fixa detta. Jag hade igår när slut datumet var gått ner till 68 kg blankt, mitt mål var att gå ner till 67 kg innan midsommar och att innan året är slut vara nere på 65 kg. Jag kommer fixa detta och de sista tre kg kommer ta tid, men dem ska bort dem oxå oxh denna gången ger jag mej inte, inte när jag kommit så långt... Jag har mätt mej endel oxå oxh kan meddela att jag tappat 18 cm i midjan, 23 cm om min "tjockismage" (längstner där jag är som tjockast), 10 cm om rumpan, 10 cm runt brösten och 4 cm om överarmana... totalt 55 cm på hela kroppen, mer än en halvmeter med andra ord... JAG ÄR STOLT ÖVER MEJ SJÄLV!!!!

Hoppas ni haft en fin midsommar, jag bjuder på bilder i morgon PUSS

Trevlig midsommar!!!!! Skickar en hälsning...

img_8716 (MMS)

Trevlig midsommar!!!!! Skickar en hälsning från soffan. Ikväll har jag och Sandra bundit midsommarkransar, blev inte så snygga men momentet är iaf gjort. Nu ska jag snart krypa ner i min säng för i morgon smäller det, midsommar är här och vågen ska intas och målet ska vara nått!!! Håll tummarna för mej godisar, puss


Muskelvarv

Kvällen är här och träningsvärken sjunger i axlarna... och inte kommer det bli bättre i morgon efter dagens stenhårda muskelvarv på gymmet. Men det gav massor och var ett toppen pass, ska försöka lägga in det lite oftare till hösten... I morgon blir det spinning efter jobbet, sista chansen att träna innan vägningen på fredag morgon då midsommar är här och jag ska ha nått mitt mål... så i morgon blir det hard work kan jag säga. Jag oxh Sandra var även ute på en promenad nu ikväll, riktigt skönt att promenera så musklerna fick mjukas upp lite.

Dagen idag har annars varit ganska lugn på jobbet och så, men i morgon har jag en enorm hög med pappersarbete att ta tag i, som tur är är Sandra tillbaka så jag får sätta mej ostört i mitt "ekonomi rum" blir nog bra... Nu ska jag duscha sen nana kudden tror jag. Glömde hämta boken hos mormor förut, men kanske kan bli i morgon, vem vet?
puss

Mellanmål på jobbet: 1 måltidsersättning o...

img_1619 (MMS)

Mellanmål på jobbet: 1 måltidsersättning och två nävar nötter och nu kommer jag orka träna massor i eftermiddag... Muskelvarv står på schemat och jag är taggad som få. Vad gör ni i eftermiddag?!


Upp och hoppa!

Kom upp ur sängen utan probelem i morse igen, trotts att jag inte kunde somna i går kväll. Somnade runt kl 01.00 jaja jag är inte trött nu och jag är på bra humör så då spelar ju det inte någon roll. Lämnandet på dagis gick oxå super och jag var här i bra tid idag oxå. Idag är det meningen att jag ska ta tag i lite ekonomi sen, men skulle det bli mycket ringande på telefonen så får jag väl skippa det.

Pratade med mamma i går kväll oxå och gud va jag är avis på dem, Gotland är sommar vilket betyder att sommaren kommer börja för mej när jag kommer dit, i augusti :/ jaja jag får hålla tummar och tår för att det blir fint väder då så vi kan njuta av min favo ö...
Näpp nu är det dags att jobba lite ha en bra dag


Sommar, sommar sommar...

efter en mycket lugnare dag på jobbet, en super lunch med Frida och två träningspass med henne så sitter jag i soffan, nyduchad, äten och dricker lite cola zero. Spinningpasset var toppen benen pigga och jag körde allt vad jag hade. Centerpasset var oxå riktigt bra och jag tror bestämt att det kommer bli träningsvärk i morgon, iaf i axlar och skulderblad. Nu har jag och Martin planerat lite inför kommande helger i juli och hur vi ska lägga upp det. Känns som det kommer bli några turer till Orust och mormor och morfars sommarstuga.
Martin ska ju faktiskt vara ledig ganska många helger så jag tycker det låter som en bra idé.
Den 6 juli kommer Rasmus åka med min faster, hennes man, min kusin och hennes familj till Gotland där kommer han vara i 6 dagar och hälsa på sin mormor och morfar, kul för honom, han vill verkligen åka dit men det kommer bli väldigt tomt här hemma, ingen 6 åring som trottsarr i tid och otid =)
Han har nämligen kommit i värsta 6 års trottsen allt är fel vad man än säger och han hittar på dumheter som han vet han kommer få skäll för bara för att... Som i söndags då han startade dagen med att klippa sin mamma när jag låg och sov, han fick sej lite skäll och jag berättade även att det kan vara farligt tänk lixom om jag eller han fått saxen i ögat :/ men det rann av honom snabbt, i ett obevakat ögonblick klippte han av snöret till våra persienner, vår blomma i fönstret och sin egen lugg, vad ska man ta sej till? Trodde det gick in första gången, men nu har han strängt saxförbud och alla saxar är väl gömda för såväl 1 åringar som 6 åringar...
I morgon är det redan Onsdag och på fredag är det midsommar/ min födelsedag. Vi ska fira med mormor och morfar äta gott och njuta.
Sen är det inte långt kvar, valparna kan komma när som hellst efter det och jag längtar, jag nästan hoppas att dem ska födas på natten så jag och mormor får sitta uppe och föda valpar, det är en viss charm och adrenalin kick och visst är det mysigt, att sitta i mörkret och ta i samtidigt som hunden krystar för man vill lixom hjälpa fast man inte kan... Hon är tjock nu Chilli, riktigt tjock jag börjar tro att det är 9-10 stycken i men en kull på 6-7 skulle vara det optimala, men det blir så många det blir. Det är 3,5 år sen vi hade valpar sist och det ska bli himla kul, mysigt och bra, japp det ska det...

Nu kallar snart sängen, men jag är inte speciellt trött tror jag väntar en stund till, kollar runt bland bloggar och softar. Hoppas att Mormor snart är klar med Anna Jansons senaste Gotlands roman så jag kan ta över den, jag får alltid sån läs lust under sommaren, inte så konstigt, finns det något skönare än att sitta på altan med ett gott glas vin och läsa en bra bok? nä tror inte det... Natti på er gosegrisar



Morgonstund har guld i mun

trodde jag att jag skulle få säga till mej själv idag på morgonen, efter förra natten (sön-mån) som var sömnlös pga av en vaken Melvin, sen full rulle på jobbet hela dagen i går, skojar inte om jag säger att vi nog hade 3-4 samtal i kö på telefon hela dagen. Jag trodde att jag skulle somna på två röda i soffan igår kväll, men icke, när jag lagt barnen var jag förvisso väldigt trött men hängde framför tv/dator i soffan en stund drack te och gottade mej, runt 21:30 började en Johan Falk film jag sett tidigare, men var sugen på igen så jag tänkte att jag kan ju se till första reklamen, nope, Martin kom hem och ville oxå se den så vi såg klart hela filmen och somnade inte förän kl 00.30 väckarklockan ringde 6:30 och jag studsade upp 6:35 hade jätte gott om tid vid dagis lämningen och var på jobbet 7:45, vilket gjorde att jag kan blogga en snabbis nu.

Idag kommer min goa vän Frida och ska lunch med mej, ska bli så mysigt och sitta och prata massor om allt möjligt, vilket vi är ganska bra på =) sen blir det dubbelt träningspass efter jobbet så måste införskaffa ett bra mellis att äta innan träningen oxå, har ni några bra tips?
När jag kommer hem sen ska jag mysa med mina andra hälft i soffan lite, och kanske kanske jag bloggar ett inlägg till. Den som lever får se. Ha en bra dag finingar!




Gammal blid tagen på gotland mitt i det algblommande öster sjön, men d vi har är något utöver det vanliga, Frida du är som min syster =)


LUNCH TIME

Vet inte vad som blev fel med förra inlägget, men nu har jag fixat det iaf... Nu ska jag åka till svärmor på lunch hörs sen!
puss

Kolhydrat frossa!

Har jag haft i går och idag, efter att jag mått pyton några dagar så har jag mest slappat i soffan och njutit av god mat och onyttigheter. Jag kommer låta det ske dagen ut, men i morgon blir det skärpning igen.
Min älskade sambo har sett till att hans mer eller mindre utbrända sambo fått återhämtning i form av mat, nu mår jag bättre... Kan det vara så att jag varit för hård mot kroppen? Jag har i princip uteslutit kolhydraterna en tid vilket har resulterat i svängande humör och i går morse hade jag ett mindre svimmnings anfall och mådde pyton hela dagen, fick åka från jobbet vid lunch och sov mej sen igenóm hela eftermiddagen. Troligen var detta en varning från kroppen. Nu har jag laddat om batterierna I morgon är en annan dag och det är dags att ta tag i de sista kilona, men skulle jag inte nå mitt mål tills på fredag då jag har mitt mål datum är jag ändå nöjd, jag har tappat 22 kg på 5,5 månader och jag trivs med min kropp ( om man bortser från ica kassarna till bröst, men d kan jag inte göra mycket åt i nuläget iaf)

Dagen började bra med en tripp till Labbeklubbens utställning här i skara, hunden jag visade (Poetrys Minette) blev tvåa i klassen och jag och Rasmus var hemma kl 11 igen. Men då dalade humöret. Irriterad och lessen om vart annat men eftter mat bestående av torsk, broccoli och skagen röra så åkte familjen till skövde och Stellas lekland. Vi hade super mysigt och roligt bara vi fyra barnen lekte av sej och mamma och pappa fick oxå leka, men aj vad ont i rumpan jag har efter rutchkanan "vågen" man lixom lyfter 5 cm och landar med en duns på rumpan mej gud va kul d va, kan även se det som dagens motionspass då klättringen inte är att leka med, även studsmattan kräver endel haha... Rasmus dröp av svett och Melvin gnuggade ögonen när vi lämnade leklandet kl 16 och begav oss hem. Väl hemma satte vi igång senaste film köpet, Trassel och myste i soffan innan matlagningen skulle sättas igång. Jag kan inte med ord beskriva hur skönt det är att ha Martin hemma en hel helg!

Nu sover Melvin trött efter dagens bravader och mina stora killar kikar på "ett småkryps liv" som går på tv, men snart är den slut och även Rasmus ska i säng, sen blir det barnförbjudet i soffan... :)

Hoppas ni andra har d lika bra som jag!!!

puss


Kolhydrat frossa!!!

Har jag haft i går och idag, efter att jag mått pyton några dagar så har jag mest slappat i soffan och njutit av god mat och onyttigheter. Jag kommer låta det ske dagen ut, men i morgon blir det skärpning igen.
Min älskade sambo har sett till att hans mer eller mindre utbrända sambo fått återhämtning i form av mat, nu mår jag bättre... Kan det vara så att jag varit för hård mot kroppen? Jag har i princip uteslutit kolhydraterna en tid vilket har resulterat i svängande humör och i går morse hade jag ett mindre svimmnings anfall och mådde pyton hela dagen, fick åka från jobbet vid lunch och sov mej sen igenóm hela eftermiddagen. Troligen var detta en varning från kroppen. Nu har jag laddat om batterierna I morgon är en annan dag och det är dags att ta tag i de sista kilona, men skulle jag inte nå mitt mål tills på fredag då jag har mitt mål datum är jag ändå nöjd, jag har tappat 22 kg på 5,5 månader och jag trivs med min kropp ( om man bortser från ica kassarna till bröst, men d kan jag inte göra mycket åt i nuläget iaf)

Dagen började bra med en tripp till Labbeklubbens utställning här i skara, hunden jag visade (Poetrys Minette) blev tvåa i klassen och jag och Rasmus var hemma kl 11 igen. Men då dalade humöret. Irriterad och lessen om vart annat men eftter mat bestående av torsk, broccoli och skagen röra så åkte familjen till skövde och Stellas lekland. Vi hade super mysigt och roligt bara vi fyra barnen lekte av sej och mamma och pappa fick oxå leka, men aj vad ont i rumpan jag har efter rutchkanan "vågen" man lixom lyfter 5 cm och landar med en duns på rumpan mej gud va kul d va, kan även se det som dagens motionspass då klättringen inte är att leka med, även studsmattan kräver endel haha... Rasmus dröp av svett och Melvin gnuggade ögonen när vi lämnade leklandet kl 16 och begav oss hem. Väl hemma satte vi igång senaste film köpet, Trassel och myste i soffan innan matlagningen skulle sättas igång. Jag kan inte med ord beskriva hur skönt det är att ha Martin hemma en hel helg!

Nu sover Melvin trött efter dagens bravader och mina stora killar kikar på "ett småkryps liv" som går på tv, men snart är den slut och även Rasmus ska i säng, sen blir det barnförbjudet i soffan... :)

Hoppas ni andra har d lika bra som jag!!!

puss



Bjuder på en gammal mamma och Melvin bild


shit

Varför tog jag den där choklad biten? Jag var sugen, det var gott men det triggade i gång söt suget... nu har jag kastat i mej mer godis, f*n borde verkligen inte. Men gjort är gjort och nu kan jag inte gärna göra något åt det... Bara att ta nya tag i morgon. Promenad blir det nog inte i morgon, men jag ska se till att få det gjort under lördagen och söndagen iaf. Får inte lägga av mej nu... 2,9 kg till!
Peppa mej nu kära blogg läsare! Jag ska ju fixa det.

slappis

Satte mej i soffan precis efter att äntligen ha fått en liten envis Melvin att somna, något han inte var sugen på idag. Jag har oxå unnat mej själv en bit choklad 50 gram var det visst, men jag njöt av den och alltså var det värt det. Jag har oxå vägt mej idag och kan nu glädjas åt att jag är 22 kg lättaren än vid årets start... Nu ska jag tappa 0.9 kg till midsommar och ytterligare 1,5 kg till 3 juli, sen börjar den verkliga utmanningen, att hålla vikten...

Har kännt mej trött och lite låg idag, är nog en blandning av att jag troligen blivit offer för pollen allergi och att det varit lite för mycket ett tag. Jag har varit helt off från träning och dyl denna vecka men kommer lägga in endel i veckan som kommer nu, blir iaf söndag, tisdag och onsdag, förhoppningsvis även måndag... Att träningen kommit i skym undan beror mest på att Martin jobbat kväll hela veckan och jag varit trött och kännt mej hängig så nu blir det nya tagoch jag hoppas denna allergi medicin jag börjat med ska hjälpa lite iaf...

Test

Testar mobil bloggning

God morgon

blev inget bloggande i går. Martin som egentligen skulle ha jobbat till kl 23 kom hem strax efter 20.00 för dem hade så lite att göra på jobbet i¨går kväll. Jag som hade dragit fram typ hela köket och börjat storstäda, avbröt tvärt och kröp upp i soffan med honom. Inte för att det var något bra på tv, men han har jobbat kvällar så mycket det senaste och även gått in extra på helger, så ville verkligen inte slösa bort denna kvällen. Nu har jag kastat i mej frukost och tittar ut på stormen, ja d ser kallt och ruggit ut. Skulle tagit en morogn pw men idag orkade jag verkligen inte upp, så det sket sej. Tänkte ta med träningskläderna och gymma lite på lunchen idag, 30 min ct eller en raskpromenad är bättre än inget som det blivit lite för många dagar nu. Ikväll kommer mina mammor igen så blir nog inte mkt bloggat då heller, men håll till godo, den som väntar på något gott vet ni =)

Ha en fin dag


ojojoj

Vilken helg... ja jag vet inte vart jag ska börja... Anton hade ju sin student i fredags och den var verkligen hellyckad! Jag ställde klockan på 7:30 och begav mej till gymmet för en timmas ct: träning innan frukost, dusch och fix. Men eftersom regnet vräkte ner när vi skulle åka till skövde så struntade jag i plattång och smink... tänkte att det rinner ju ändå bara bort ute och vi måste ändå åka hem å byta om efter utspringet. Tur i oturen var det iaf för det höll upp under själva utspringet och kom en enda skur under kortegen. Lillebror var lyckligare än någonsin och storasyster som är så lätt rörd fällde naturligtvis en tår... Jaja efter att kortegen gått åkte vi hem och gav Melvin mat medans vi andra bytte om och fixade till oss. Sen bar det av till mamma och pappa för kalasande. Och det var milt sagt, ca 100 personer besökte festen under kvällens lopp i olika omgångar givetvis men ändå... Martins föräldrar hämtade barnen vid 20 tiden och jag blev kvar till kl 2.30 :0 något jag fick ångra igår.... fy har aldrig varit så dålig dagen efter... men vi hade en fantastiskt trevlig kväll och jätte mycket trevligt folk som strömmade igenom. så det var värt det... Blev en bakis pizza igår och sängen tidigt...
Vaknade iaf utvilad idag kl 9.00 åt frukost och fixade lite innan jag var chaufför till balen i skövde. Anton hade ju studentbal så vi var där åå kika på honom. Hoppas han får en kul kväll nu sista natten med gänget som det är...
Själv ska jag snart hoppa i säng, en nyarbets vecka tar vid i morgon och då gäller det ju att vara pigg?
lite iaf. Ska ta en PW i morgon bitti oxå så... puss på er



full packad lillebror direkt efter utspringet!

21,3 kg

Ojoj vilken dag... Började kanon, med att hoppa upp på vågen och nu äntligen har jag spräckt 20 kg gränsen nu har jag tappat 21,3 kg sen 3 januari, målet är nära nu!
Dagen har jag spenderat på jobbet såklart men när jag var klar där vräkte regnet ner ute och jag var inte sugen på promenad till dagis, så min snälla mamma kom med bilen och körde mej dit och sen knallade jag och Melvin vidare till Rasmus dagis. Hämtade hem honom och sen gick vi hem och hämtade bilen innan vi åkte till mamma och pappa för att se om vi kunde hjälpa med något inför i morogn. Men vi skälpte nog mer än vad vi hjälpte... jaja iaf så åkte jag och mamma med barnen till coop för att handla lite saker hon glömt... Rasmus den lille smilfinken lyckades fjäska till sej en ny film av mormor, Trassel, så den har nu tittat på i våra sängar. Melvin var en riktig liten gris unge i affären och gapade och skrek mest hela tiden då han inte fick provsmaka allt som fanns att äta där... matvrak!
Klockan var närmare halv sju när vi var klara och lusten att åka hem för att laga lax med två trötta, hungriga och gnälliga barn lockade inte alls, så jag gjorde en fuling och åkte till Mc Donalds och köpte ett happy meal till Rasmus, Melvin är dock för liten för sånt än så han fick hålla till godo med den potionen med fisk och potatis som fanns kvar sen igår. Jag äter ju inte heller Mc donken längre så jag slängde i mej lite keso och köttfärsås potionen som oxå var kvar sen i går. När vi ätit "vad huset erbjuder" så var det läggdags för dem små, Rasmus i pappas säng med filmen och Melvin i sin säng, tog nog 30 minuter att somna honom idag, varför vet jag inte men han hade ingen lust helt enkelt.
När han väl somnat och jag satt mej i soffan unnade jag mej en potion av detta:



Kesella vanilj och jordgubbar, mumms... Kände att jag nog var värd det.

Igår var vi på fest med Rasmus dagis oxå, blev ju han sista då han slutar nu efter sommaren, riktigt mysigt var det och alla barn som skulle sluta fick varsin planta med smultron och en bok, himmla mysigt måste jag säga!
 här är lite bilder:



Nu blir det uppladning inför student firandet i morgon... natti på er

Sjung om studentens lyckliga dar...

Det ser mörkt ut för alla studenter på fredag. SMHI, YR och de andra sajterna lovar ihållande regn hela dagen. F*n va trist... Studenten ska ju vara solig och fin inte regning och våt, jag hoppas att dem har fel, att vädret kommer bli som idag typ... växlande molnighet är perfekt.

För snart tre år sedan tog jag studenten, en vacker fredag i Juni 2008. Efter nästan tre års slit med en son vid sidan av skolan som tog upp min tid. Jag gjorde det. Många klagar över att dem har så mkt i skolan hela tiden och att det känns som dem inte kommer fixa gymnasiet. Jag säger bara en sak, man klarar det man måste även om det kräver vissa omprioriteringar. Jag tog studenten, kanske inte med dem bästa betyg, dem hade säkert kunnat vara bättre, men utefter mina förutsättningar är jag nöjd, hur många 19 åringar skulle klara av en linje som Samhäll/Ekonomi som kräver endel plugg och dessutom ha ett hushåll och en son att ta hand om?
Det var inte lätt och ingen dans på rosor, skulle jag få för mej att vilja plugga igen skulle jag behöva läsa upp några ämnen, men jag tog mej igenom tre tuffa år. Något jag inte hade klarat utan ett fantastiskt stöd från vänner och familj, folk som alltid ställde upp. När jag var tvungen att plugga så kunde mamma eller pappa ta Rasmus ett par timmar. Martin ställde upp genom alla studentfester och tog hand om Rasmus ttill 1000, bara för att jag skulle få vara med om en oförglömlig tid, jag är så tacksam för att jag fick vara med min klass på alla roliga tillställningar. SP3A i mitt ♥!!!

Vi som tog studenten i Skara 2008 hade turen att endast få 10 droppar regn på oss, men jag tror vi hade varit lika glada även om regnet stått som spön i backen, det är en sån oförglömlig kännsla att få springa rakt ut i folkvimmlet i sina fina studentkläder och skrika FY FAN VA VI ÄR BRA!!!

Till alla som ska ta studenten nu 2011 vill jag bara säga LYCKA TILL och ta vara på er dag oavsett väder, det händer bara en gång i livet!




på flaket påväg på kortege



Glad efter utsprinnget men aj vad ont i nacken jag hade!


La familia



Glada studenter på väg mot nya äventyr!!!


Sommar- stress och ånest eller njut och kul?!

Sommar, sol och bad. Det är något jag längtar nästan hela året efter, men när sommaren väl är här har jag svårt att njuta. Allt ska hinnas med, man ska åka till sommarland, liseberg, djurparker, gotland, fixa i trädgården, mysa med vänner på uteserveringar och bara vara med familjen. Stress ocg ångest bildas hos mej då.
Ångest för att jag inte hinner eller orkar med allt som man måste göra på sommaren, stress för allt vi ska hinna på 3 ynka månader. Samtidigt som alla sommar aktiviteter ska hinnas med ska hemmet skötas maten ska lagas och huset ska städas, när ska man hinna med att bara vara?

Jag har bestämt mej för att detta ska bli en kravlös sommar, ´vi ska ta dagarna som dem kommer och dem helger hela familjen har tillsammans ska vi se vad vi känner för när vi vaknar. Det enda som kommer vara hundra spikat är två veckor på min favoritplats, Gotland. Det är med sorg i hjärtat jag inser att vi inte kommer kunna tillbringa så mkt tid på ön som jag vill i sommar. Vad jag minns har jag aldrig firat vare sej midsommar eller min födelsedag här i skara, men i år när midsommarafton infaller på min födelsedag komme jag vara tvungen att göra detta. Det känns ganska vemodigt då jag är en riktig traditions människa. Man ska fira som man alltid har firat. I år blir det midsommar/födelsedag hemma i skara på min mormor och morfars altan. Jordgubbar, sill och potatis kommer garanterat att smaka bra där oxå, men det är inte gotlänska jordgubbar och inte heller färsk potatis från Bro Bär och Grönt. Vi kommer inte klä midsommar stången framför altanen och sedan äta i solväggen på vår fantastiska altan. Jag kommer till och med sakna att sitta i matsalen dagen före midsommar och binda 10-15 halvfula midsommarkransar som ingen i personalen egentligen vill ha på sej eftersom dem kliar stiks och vissnar efter bara ett par timmar.

Jag tror säkert att detta kommer bli en super fin sommar och midsommar/födelsedag, men den kommer bli annorlunda mot vad jag är van vid. Jag vet inte ens vad det finns för midsommar firande här i stan? Är det fortfarande dans osv kring stången i Fornbyn? eller har man slutat med det?

Nu ska jag sluta se på hur det har varit och istället blicka framåt och se hur jag ska göra för att detta ska bli en kanon sommar. Jag ska hålla efter huset, med städning osv, men inte mer, jag kommer inte ha ett perfekt kliniskt rent hus i sommar, för jag kommer lägga tiden på annat, leka med mina barn, sola bada och ha det skoj. Njuta av den lediga tid vi kommer få tillsammans i slutet av sommaren. Martin kommer jobba en heldel och jag lika så, därför kommer jag att spendera den tid vi får tillsammans på ett sätt som barnen kommer gilla och inte på att städa ett hus. Summer 2011 here i come!!!!



Sommrigabarn som ska få njuta!


solen skiner himlen är blå, vad det är skönt att leva då!!

sitter i skuggan och njuter av ett glas cola zero. Martin har gått upp för att duscha innan han ska åka och jobba om en halvtimma, Melvin sover i sin säng något han snart gjort i två timmar. Värmen tar hårt även på de små. Rasmus är och leker hon en kompis så ja här på altan är det lungt och skönt... Har spenderat hela senare delen av förmiddagen och tidiga delen av´eftermiddagen i min solstol på vår framsida av huset, men nu började jag känna att jag nog får lugna mej lite, min vinterbleka hud ska inte bli röd och ond utan bruun och fin så får ta det lite lungt så här i början. Nu ska jag iaf snart gå upp och byta om för ett spinningpass kl 16:30, funderar på hur dum man är om man frivillig går in i en varmlokal och sitter och toktrampar på en cykel när det är nästan 25 gradervarmt ute, men jag ska iaf göra det. Lillebror Anton och hans Lisa kommer och tar hand om Melvin undertiden. Kvällen kommer sedan spenderas på mamma och pappas altan med grillad fläskkarré *mums*

I morgon är Martin äntligen ledig och familjen har inga planer alls, vilket känns skönt, kan tänka mej att det bli ännu en ddag utomhus beroende på hur vädret är. Olika väder sajter visar olika väder känns det som...
Vi måste oxå klippa gräset i morgon, börjar bli aningen för högt, och med tanke på att vi har en granne med alldeles för lite att göra så är det säkert något han stör sej på.
Men ikväll blir det ett glas vin oxå hemma hos mamma och pappa så får ta cykeln dit, Rasmus är lovad övernattning och Melvin tar jag lätt i bak på min kärringracer... ha en fin dag mina vänner =)

Solsting och värme

Sitter i soffan å mår lite halvkasst, typ illamående och jätte slö. Beror säkert på att jag drukit för lite vatten i sommar värmen. En lindrig variant av solsting med andra ord. Inväntar nu Martin som borde vara på ingång från jobbet, sen blir det sängen. I morgon vankas det morgonpromenad sen blir det jobb någon timma och sen ska jag avsluta dagen med ett spinningpass och grillning hemma hos mamma och pappa. På Måndag är Martin ledig så då bllir det en helfamilje dag! ÄNTLIGEN!!! Inga planer alls som det ser ut nu och det ska bli skönt, vi får ta dagen som den kommer helt  enkelt. Nästa vecka blir en tre dagars vecka för vår del, lediga är ju alla på Måndag och på Fredag är vi lediga för Anton som tar studenten.
På Onsdag ska jag klippa mej och jag har lite små panik med hur jag ska göra med håret, kapa eller spara det är frågan... ja det tål att tänkas på iaf.
Ja vi njuter iaf av att sommaren har anlänt och softar runt i lätta sommarkläder, men som sagt vi glömmer dricka så måste bli bättre på det i morgon.

Nu checkar jag ut för idag tror jag

Killing me softly...

ja så har denna dagen verkligen kännts... Efter att jag hde skrivit föregående inlägg, så skulle jag mysa lite med Melvin, men oj vad han kändes varm, gick upp och tog febern som visade 38,2 jaha here we go again. Gnällig, febrig, snuvig och hostig... så det blir inget dagis för honom i morgon. Jag väckte Maertin när jag tagit febern och sen åkte jag ner till jobbet för att försöka fixa det jag skulle i morgon på jobbet. Men hann inte riktigt klart innan jag var tvungen att avbryta för att Martin var tvungen att åka och jobba. Så nu hoppas jag att Melvin inte får mer feber utan att han kan vara hos sin faster ett par timmar mellan typ 10-14 så jag kan få klart bokföringen för Maj månad. Skulle han vara mycket sämre i morgon så får jag vara hemma hela dagen och åka och fixa det där på lördag förmiddag ist. Han har hostat ganska mkt nu ikväll så vi får se vart det tar vägen.

Iaf så har dagen varit lång seg och allmänt jobbig. Haft ett ganska risigt humör ochh bara velat lägga mej och sova bort hela dagen. PMS är namnet på denna sjukdom =( Rasmus har haft en riktig trotts dag varit uppkäftig och allmänt jobbig mest hela tiden. Men hoppas både han och jag har bättre humör och ork i morgon. Vi åkte iaf hem till mormor och morfar efter att Martin åkt till jobbet och hade turen att bli bjudna på grillat där. Tyvärr fick vi ju ställa in myset med Louise idag men hoppas vi kan ses en annan dag i helgen ist.

Nu har goa Sandra gått hem efter en stunds prat och kaffe drickande och jag funderar på om jag ska masa mej upp och lägga mej snart så jag kan starta morgonddagen med en pw- känner att jag kan behöva det i morgon. För hoppningsvis kan Martin bli av med arbetspasset på söndag kväll och måndagens kväll har han redan blivit av med så nu kanske vi får två familje dagar iaf, frågan är bara vad vi ska göra då? Kanske skönast att ha det så oplanerat som möjligt och se vad vi känner för när tiden är inne.
Ja jag tror jag ska knyta mej snart känns som att det kan vara en bra idé så hoppas vi på ett bra humör i morgon och att Melvin inte är så sjuk att hans faster inte kan ta honom så jag hinner klart med bokföringen... Kram på er!

God morgon

Tyvärr blev inte dagens resultat på vågen så bra som jag hade hoppasts på, hade tappat 0.3 kg sen förra veckan och har nu totalt tappat 19,6 kg vill inte riktigt komma över 20 kgs gränsen känns det som. Idag ska jag låta kroppen vila från träning, ingen inplanerad pw (men det kan kanske bli en liten pw på förmiddagen) men inget gym iaf. I morgon kör jag mitt dubbelpass med center och zumba igen. Lördag har jag tänkt att åka ner och träna själv å på söndag blir det förhoppningsvis spinning.
 Martin skulle ju vara ledig hela helgen, men nu ser det ut som att det blir ändrade planer och att jag får vara själv hemma både lördag, söndag och måndagkväll. Inget som jag ser framemot direkt, men det är bara att gilla läget. Dem är kort om personal och den andra killen som är fastanställd ska på bröllop då är det ju bara att ställa upp, nästa gång är det Martin som måste vara ledig. Men det är lite trist att vara själv hemma hela helgen så om det är någon som är sugen på att umgås och kanske ta ett glas vin så är jag helt klart sugen.

I morgon är det jobb för min del igen. Måste sätta mej med massor med bokföring, inget jätte roligt jobb, men det måste ju göras. Hade varit gött att vara ledig som så många andra, men eftersom mina arbetskamrater ska vara lediga så får jag jobba.

Just nu väntar jag och barnen på att Martin ska vakna så vi kan ta tag i dagen, vi ska åka till mormor och morfar och i eftermiddag ska ja och barnen åka till min kusin louise och se hur dem fått det i sin nya lya. Blir säkert ett apr blogg inlägg ikväll igen då jag sitter själv. Ha en bra torsdag mina vänner!


Valpar

Nu har både tvätt maskinen och Rasmus tystnat, kanske borde jag gå och hänga upp tvätten, men har ingen lust, det kan vänta tills i morgonbitti. Känner att tystnaden nu börjatt bli lite tråkig, men tv:n lockar mej inte alls, hoppas sambon kommer om inte alltför lång stund.

Vet ni vad förresten? Snart ska det bli valpar, min och mormors gemensamt ägd hund (bor hos mormor) är dräcktig. Valparna väntas födas Torsdagen efter midsommar. Som vi har väntat, det är 3,5 år sen vi hade en valpkull senast och nu är det dags igen. Gissa om jag kommer vara mycket hos min mormor i sommar. Vill ni läsa mer om kenneln eller bara titta på hundarna kan ni surfa in på www.catchword.se

Hundar är ju mitt absoluta hundintresse, men det har fått stå tillbaka lite till förmån för familjen det senaste året. Men ju äldre barnen blir ju mer kan jag ägna tid åt mitt intresse. Min tanke är att jag nu ska få klart min domar utbildning så jag sen kan dömma på inoffeciella utställningar i Goldenklubben. Men jag måste gå domarelev två ggr först så det måste jag ta tag i. Förhoppningsvis ska jag vara klar nästa vår så jag kanske kan döma år 2013.. Skulle vara roligt.



Jag ställer ut den blivande mamman (Catchword Casablanca)


Njuter av tystnaden

Sitter själv vid köksbordet och hör hur Rasmus pratar för sej själv där uppe i sängen, låter honom hållas, han ska ju ändå inte upp till dagis i morgon så det gör inte så mycket. Annars är det enda ljud som hörs tvättmaskinen som surrar, låter tv:n vara avstängd och njuter av det tysta vaga ljudet från Rasmus och tvättmaskinen. Melvin sover sedan ett par timmar och pappa Martin åkte iväg med en kompis för att spela äventyrsgolf. Det är verkligen underskattat att lyssna på tystnaden, finns det egentligen något skönare efter en långarbetsdag och ett stenhårt spinningpass med högmusik? Tror inte det.

Hade fått en kommentar om ett tidigare inlägg där jag tipsade om två bra bloggar ang motivation till träning. Frågan var hur man hittade dessa bloggar, jag ser att man inte kan se länken men efter det att jag satt : så finns en länk till respektive blogg som man kan klicka på så kommer man in till dem. Vet inte varför dem inte syns, någon som vet hur man ska göra för att se dem igen?

Nästa Onsdag ska jag klippa mej, och jag är så velig över hur. Har sparat håret ett tag nu och jag trivs med det, samtidigt som jag tycker att det är lite tråkigt, finns så mycket snygga, lite kortare frisyrer men jag vill inte klippa av håret igen... Slutar nog med att jag toppar längderna och klipper till luggen igen. Vad tycker ni?
Nästa fredag tar lillebror studenten oxå och jag börjar fundera på klädvalet. Hoppas ju givetvis på fintväder så man kan ha någon fin klänning, ska upp och kolla igenom vad jag har förnågot som kan användas.

Nu känner jag tröttheten komma över mej och ska förflytta mej till soffan tror jag och invänta min man! I morgon är det massa kul på schemat och jag hoppas att solen håller sej framme! puss på er

RSS 2.0