det går i 100 knyck!

Go kväll alla glada!
Jag sitter nu in krupen i min pyamats och bloggar lite... Igår var det ju morsdag, något som jag tycker är en ganska onödig grej egentligen, likaså farsdag. Känns som att det mest ska skspa stress och en liten "tävling" om vem som fått den finaste morsdagpressenten, som dessutom inte barnen fixar så ofta utan sambon/ pappan till barnen. Något som jag kan tycka är lite fel... Vi firar iaf inte mor/farsdag speciellt mkt i vår familj och igår blev det kanske ännu mindre än vanligt då vi i vanliga fall brukar ge mamma/pappa sovmorgon och en brakfrukost. Men eftersom Martin skulle upp och jobba tidigt och jag var mer sugen på PW än sovmorgon så blev det tidig uppgång och snabb frukost innan M åkte till jobbet kl 9.30. Någon som däremot gillar att fira morsdag är Rasmus, innan jag ätit klart frukosten fick jag nog 5 teckningar =) sötnos, det är just sådanna presenter jag vill ha. Något han har gjort själv till mej!

Jag körde sen mina fina barn till deras Farmor en sväng där dem skulle få vara ett par timmar då jag och mamma skulle ha lite "mor och dotter mys" med shopping och lunch i skövde.
Vi kom hem med ganska många kassar var och jag fick tag på i storsett allt jag sökte.
Ett par beigachinos, ett par vitatygskor, ettpar remsandaler, löparbyxor+jacka och en jeansjacka. Det enda jag fick med hem till barnen var en shorta till Rasmus som han ska ha på min lillebror Antons student den 10/6...
Ja riktigt nöjd är jag med alla mina köp. jag bjöd mamma på en fika lunch oxå, räkmacka till henne och räksallad till mej. När vi kom hem var klockan redan kvart i fyra så jag åkte bara hem och bytte till träningskläder innan jag skulle till gymmet på ett spinningpass. Innan jag åkte ner till hälsostudion ringde jag Martin som kom med det fina beskedet att han skulle komma hem vid 17 tiden ist för 23 tiden. Lyckan var total.
Vi köpte hem mat från Rocco i skara (sallad till mej såklart) och pizza till Martin och Rasmus. Melvin var så trött så han fick äta lite rester tidigare på kvällen så han sov när vi åt.

När Rasmus oxå somnat hade vi vuxenmys framför tv:n med c/o Segemyr, solsidan och miss secret agent 2. En toppen dag helt enkelt.
Idag har jag oxå hunnit med massor, jobbat, lunchtränat,jobbat igen, storhandlat, tränat och däremellan ätit oxå. Nu ska jag snart krypa ner i min goa säng, har tänkt mej en PW innan jag ska lämna Rasmus i skolan kl 8.30 han ska få träffa sin klass igen men denna gången ska jag åka till jobbet emellan. Sen på kvällen är en PW med Sandra Kalén inbokad så det blir en gym fri dag i morgon. Ska på utv samtal på Melvins dagis oxå... kan bli körigt i morgon oxå... natii godisbitar!


Varnings klockor ringa!

7 godisbitar senare sitter jag med ett glas vin och hör varningsklockorna ringa. Dåligtsamvete över att jag stoppat i mej 7 godisbitar, varför? Jag kommer knappast gå upp 19 kg av det... Det är ju inte ett konstant tänkande på vad jag stoppar i munnen jag vill leva efter... Mitt mål är att när jag nått min ideal vikt om ca 5 kg ska jag kunna äta lite godis eller andra onyttigheter en gång i veckan ex lördagar, men jag ska hålla mej ifrån det på veckorna. 
I morse ställde jag klockan på 7:15 gick en pw på 1 timma lite drygt och sen har jag fart runt hela dagen med städning och barn jag har ätit jätte nyttigt och bra och jag mår bättre än någonsin i min kropp, jag är lycklig, va f*n ska 7 godisbitar göra åt det? inget... 
Jag ska inte äta fler ikväll då jag varken är sugen eller tyckte det var gott så varför? Men jag kommer garanterat ta ett glas vin till och sen vänta på min älskade Martin som bör komma om någon timma. denna vecka har jag knappt sett honom allas och det enda vi pratat med varandra i telefon om är hur barnen ätit och hur dem mår osv. Jag har sovit verenda kväll när han kommit hem. 
 
Nu ska jag dessutom tipsa er om två super bloggar som sporrar mej till min träning, hälsa och viktminskning, blogg nr 1 är: Sabina Johansen
som är en helt vanlig tjej med ett helt vanligt jobb som är otroligt duktig på detta med kost, motion och hälsa, en insperationskälla som hjälper mej att komma ur sängen tidigt på morgonen för morgon promenader innan frukost och som är en hel go tjej som kan stoppa en godisbit i munnen ibland, helt fantastisk blogg är det.
Blogg nr två är: Danijela Hodges
en nybliven tvåbarnsmamma som bestämt sej för att komma i form snabbt, som jobbar som personlig tränare och svarar på alla frågor man har ang kost och träning. Fantastiskt att läsa hur hon får ihop träningen, kosten och konsten att vara tvåbarnsmamma! Ja helt otrollig läsning vill jag lova!

Jaha nu ska jag kanske se lite på filmen jag satt på medan jag väntar på min loverboy... hoppas ni andra har en fin lördag kväll!


före viktminskning!



snart i mål.... lite skillnad om jag får säga det själv!

Effektiviteten stannade över natten

Hello godingar!
Effektiviteten från igåt kväll har hängt i sej idag oxå herregud va jag har grejat och donat... Först blev det en PW mellan 7:30 och 8:30 i morse sen en god frukost tillsammans med la familia innan mannen i huset var tvungen att åka till jobbet igen... När han åkt tog jag tag i övervåningen, dammade och skuurade toaletten även där, sen blev det golven i hela huset 2 maskiner tvätt har jag kört, varit på blomsterlandet och köpt nya blommor och krukor till alla rum utom mitt och Martins vilket jag ångrar nu, men får väl ta dö på blomman jag har där så jag kan köpa ny sen ist. Vi har varit hos mamma och käkat oxå, nu vilar Melvin lite, egentligen på tok för sent. Men har var så trött och har inte sovit sen 6:30 i morse så låter han sova en stund nu iaf, Rasmus är kvar hos mormor, dem skulle bada i källaren...
Jag satte mej här nu och bara njuter av ett nystädat hem med massa nya fina krukor i. Strax ska jag vika en tvätt och hänga lite annan tvätt innan jag väcker Melvin.

I morgon ska jag och mamma åka till skövde och shoppa, då får barnen vara hos Martins mamma och syster. Jag ska handla ganska mkt tror jag... jag känner för det nu haha jag vill köpa lite fina saker till hemmet oxå, inte bara massa kläder. Ja jag tror jag kommer bränna endel i morgon. Nu ska jag vika tvätten. Återkommer ikväll när mamma åkt hem när jag åter sitter i min ensamhet....
puss



en blid på hur köks fönstret ser ut nu, förut var det andra växter och en svart trist kruka där...



Bjuder på en bild på en osminkad och lite slö Malin som nu ska ta tag i tvätten *jippi*


Effektiv fredagkväll

Nu sitter jag fortfarande i mina träningskläder efter ett centerpass och ett zumbapass på gymmet, idag kom jag dessutom ur sängen i tid så jag orkade ut på en morgon promenda som tog 1 timma och jag hann avverka hela 6 km. När jag och barnen kom hem runt 18 så slängde jag ihop en god pasta sås bestående av kyckling och bacon smt lite vitlök, barnen fick pasta till och jag och åt sallad och keso till, riktigt smarrigt om jag får säga det själv. När vi ätit och jag röjt upp lite här hemma var barnen så himmla trötta, gnäll över allt så det blev dags att sova, nu sover dem som två stockar sen 20 tiden.

 Jag är ganska pigg trotts att jag klev upp kl 05:40 så när barnen lagt sej hade jag inte ro att bara lägga mej i soffan och slö titta på tv utan jag började damma och städa, så nu är hela nedervåningen av huset rent och frächt, känns riktigt gött, bara golven kvar och eftersom barnen sover vågar jag inte dammsuga för så vaknar dem garanterat. Vågar inte heller städa där uppe för då vaknar dem säkert oxå. Mitt nästa projekt nu är att gå upp och duscha av mej och ganska snart gå och lägga mej. Martin kommer inte hem på många timmar förhoppnings vis runt midnatt och min tanke är att ta en promenad mellan 7:30 och 8:30 i morgon så jag får någon motion iaf. Sen ska Martin nämligen jobba 10.00-? för modligen som idag runt mitt i natten. Många timmar och inte helt okej egentligen men va ska man göra..? Morgon dagen ska iaf spenderas med att städa golven och ev övervåningen sen ska jag och mamma och barnen såklart äta ihop på kvällen. Söndagen ska jag och mamma spendera med riktig morsdag mys i skövde, ska åka och shoppa lite kläder och annat kul. Mina två huvudmål är iaf en ny jacka då min är trasig sen måste jag ha minst två par nya skor... Ett par riktigt bar träningskor och ett par snygga vardagsskoor typ ballerina eller så. Problemet är bara mina fötter, dem är hel knasiga och jag får skoskav i varenda på skor jag sätter på fötterna, inga små blåsor som försvinner när skorna blivit ingådda utan stora köttsår som aldrig läker och därmed kan jag oftast aldrig använda skorna igen. Av den anledningen får jag ofta satsa på lite dyrare men rejäla skor... hoppas hitta d iaf. Sen är jag i behov av lite annat kul oxå och barnen behöver lite sommarkläder och så tar ju lillebror studenten så då måste vi ju ha några fina kläder...

Nu ska jag duscha sen betala räknigar, sen sova... hoppas ni andra har en trevlig fredagkväll vare sig ni är lika effektiva som jag eller inte! puss på er

Fredag i antågande

Godkväll godingar!
Igår blev det inget bloggande, hade fullt upp med att vara värdinna åt mina fina mamma vänner, jag bjöd dem på frallor och kladdkaka, men jordgubbar och grädde, själv åt jag endast lite jordgubbar och en liten sked grädde... duktiga jag!

Natten som var var pest kom inte till ro igår kväll tankarna bara forrunt i huvudet och jag visste inte vart jag skulle ta vägen. När jag sen väl hade slummrat till så vaknade naturligtvis Rasmus och kort där efter en Melvin som inte ville somna om. När kl var 01.45 så somnade Rasmus men jag insåg att morgonpromenad var bara att glömma då jag behövde min sömn... så ingen promenad idag heller fy på mej, blev dock 50 minuters pw på lunchen och jag hann iaf gå 5 km, i morgon har jag bestämt att jag ska ut och gå på morgonen vaken natt eller inte nu finns ingen återvändo. När jag slutat jobbet i morgon har min snälla mamma sagt att hon kan hämta barnen på dagis så jag kan kila ner till gymmet och köra ett pass zumba.. ska bli kul, sen blir det massor med fredagsmys med mina barn.
Rasmus ska btw åka med dagis till mössberg i morgon på utflykt så ikväll har vi bakat pannkakor som han ska ha med i sin matsäck, tillsammans med risifrutti, chokladbollar och festis han är jätte exalterad och tycker att det ska bli jätte kul...

Nu ska jag snart krypa ner i sängen så jag orkar med alla morgondagens aktiviteter, måste komma ihåg att ladda min mobil oxå så jag kan lyssna på musik när jag promenerar... Har inte mkt mer att skriva om idag, men i helgen kan det kanske bli endel då Martin jobbar tok mycket så jag och barnen är själva typ hela tiden så vill någon hitta på ngt är d bara att ringa!!!
natti på er

Tisdag

sitter i soffan med en koppte för att värma mej, så himla frusen efter dagis avslutningen i museeparken... Jätte mysigt var det men blåste storm och inte mer än 10 grader varmt så ja vi frös. Blev en ganska kort stund där innan vi åkte hem vid sju. Stoppade barnen i säng och dem somnade som två små stockar. Så nu sitter jag här och fryser, hoppas på att få upp värmen snart...

I dag har vi ju varit på Rasmus sin skola och träffat halva sin nya klass. Det kändes super kul och han tyckte det var toppen där så det ska nog bli bra så småning om. Men oj vilken omställning det är från dagis till skola egentligen... Helt plötsligt så ska dem gå ut på rast och även om det finns rastvakter ute så har dem ju väldigt mkt mer yta att röra sig på och väldigt mycket mer frihet.
I morgon ska jag och Rasmus iaf på treparts samtal vilket innebär att både dagispersonal, skolpersonal och vi föräldrar ska träffas och prata om skolstarten. Ska bli riktigt intressant, men jag blev lite irriterad då Rasmus dagis aldrig är ute i god tid vad det gäller sånt. Idag ringde dem och undrade om vi kunde komma i morgon eller mitt på dagen nästa vecka, och nu funkade det ju i morgon som tur var men annars är det inte lätt när det ska vara på dagtid dvs mitt på dagen när vi jobbar... jaja nog klagat bara två månader kvar, sa upp dagisplatsen igår så den 22 juli går han sin sista dag på dagis :S
Kan inte fatta vart tiden tagit vägen, känns som det var igår min lille kille började dagis och nu ska han sluta... ja det är konstig men bra!

Nu ska jag snart gå och lägga mej har fått ont i huvudet och varit alldeles för sen i säng det senaste så jag kom inte upp för pw i morse heller, men i morgon ska ja ut och gå!!! Så nu ska jag dricka klart te:t och sen sova, i morgon kommer ju mina fina mammor på fika oxå så då måste jag vara piggelin =)

Natti

Mys på hög nivå

I går blev det en riktigt mysig dag! Efter att jag skrivit föregående inlägg ringde vi till Sandra och Jonte och hörde om dem och barnen var sugna på att följa med till muséeparken för lite lek, och det var dem. Vi spenderade nästan två timmar där, barnen lekte super fint och vi satt och tjöta/sola/ jagade barn! När vi kommit hem slängde jag ihop lite lunch och Martin åkte till jobbet, efter maten vilade vi allihop en stund, Rasmus framför tv:n och jag och Melvin i sängen. Jag hann även vika mitt monster berg med tvätt innan Melvin vaknade. Vid 16 tiden kom min snälla svärmor och hämtade barnen för att mata fåglarna med gammalt bröd och jag svirade om till träningskläder och åkte till gymmet. Ett grymt spinningpass körde jag och jag har nog aldrig varit så svettig förut... Kvällen ägnade jag och M framför tv:n tillsammans och hade mysigt...
Ja det blev en riktig toppen dag =)




Rasmus nya grej är att klättra i träd och hans mamma får hjärtstillestånd varenda gång...



Far och son klättrar i träd, undra vem som hade roligast =)



Mys i gräset



Melvin önskar sej en Iphone i födelsedagspressent :/



Söta söta Wille


Ja det var en riktigt mysig dag!
Dagen idag har jag ägnat på jobbet och direkt efter gick jag ner till skaravallen där Rasmus hade fotbollsträning han tycker det är så kul och vill inte åka hem när timman är slut. Nu har jag varit på gymmet för andra gången idag så ska kila upp och duscha nu sen blir det nog kudden kan jag tro, i morgon blir det hektiskt... Tänkte hinna med en PW före frukost sen kl 8.30 ska jag och R vara på Gällkvistskolan för han ska få träffa sin klass för första gången och på kvällen är det familjekväll med Melvins dagis i fornbyn, hoppas verkligen regnet håller sej borta...

Nopp duscha va d ja...

Söndag morgon

Startade dagen med en 60 minuters pw och hann gå närmare 7 km =) Det är helt underbart att börja dagen med en lång rask promenad... kroppen vaknar, huvudet vaknar och fettförbränningen startar... helt enkelt bara fördelar... Vädret ute var oxå helt fantastiskt varmt och skönt så jag blev helt varm i kroppen.
Nu har jag intagit en frukost bestående av smoothi på yoghurt, hallon och lite mjölk, ett kokt ägg och fyra skivor rökt kalkon. Martin håller på och röjer lite här hemma och strax ska vi byta om och gå ut en stund i det fina vädret... Tror jag skippar stellas när det är så fint ute...

Ska försöka ta med kameran i dag och faktiskt ta lite bilder oxå något jag annars är ganska dålig på... ikv blir det gymmet en sväng... jag uppdaterar mer senare, nu ut i det fina vädret...

Lördag hela dagen

Tro det eller ej men jag hann allt utom att byta i tvättmaskinen igår på min lunch, stressigt var det och jag slängde i mej maten, men effektivt och bra blev det... efter jobbet åkte jag ner till gymmet och körde två hårda pass och sen hem och in i duchen för att sen bege mej till svärföräldrarna för middag, grillat var det som stod på menyn. *mumms*

Idag ringde klockan kl 06.00 och det var bara att kliva upp för kl 07.00 kom mormor och hämtade mej eftersom vi skulle till tånga hed (vårgårda) för att arrangera hundutställning. Jag har suttit som ringsekriterare och skrivit ca 40 kritiklappar medan vår dommare Caroline Apell dömde många fina hundar... Kan inte annat än erkänna att jag nu är riktig trött och ganska hungrig, hoppas maten är klar om inte alltför lång tid så man sen kan parkera rumpan i soffan... Blir nog tidig säng gång i kväll, för i morgon tänkte jag ta en pw före frukost vilket betyder ca kl 8-9 och sen ska jag ev åka med barnen till stellas lekland, några vänner skulle ev åka med. Martin har menyprovning i morgon och blir borta från ca 12-17 så jag och barnen ska hitta på något då. Om det är någon som är sugen kan ni väl hojta... På kvällen är planen att hinna med ett pass på gymmet oxå eftersom Martin sen kommer jobba kväll hela veckan och då blir det inte tränat så mkt...

Ni ska veta en sak, jag älskar att ha en kock som sambo, han fixar och donar och lagar mat, jag behöver sällan fixa det. Ikväll ska det bli kalvstek, potatisgratäng (sallad för mej) och nån mummsig sås. Jag tänker även ta ett glas vin (eller två)... Hoppas ni har en lika bra dag som jag =)


Effektivitet på lunchen

Japp idag tänkte jag vara effektiv på min lunch. Först ska jag springa in på Ica här alldeles intill jobbet och handla massor med mat inför helgen. Sn ska jag stuva in alla saker i bilen och åka hem för att stoppa maten i kylskåpet och slänga i mej en snabb lunch som består av rester från i går, inte så roligt kanske men men... tänkte att jag ska hinna byta i tvätt maskinen oxå så Martin oxå kan fixa d när han kommer hem. Sen blir det tillbka till jobbet och har jag tur hinner jag in på bolaget snabbt oxå. Annars får det vänta tills jag har tränat ikv dem stänger ju ite förän 18 iaf. Där ska jag köpa några öl till Martin och en flaska vin till mej. Tänkte jag skulle smutta i mej lite sådanna onyttigheter ikväll. Ska även köpa lite Kesella Vanilj och goda bär som mitt "fredagsmys" när de andra mummsar godis.
Nopp nu måste jag sätta fart om jag ska hinna allt detta på min 60 minuters lunch. Vad tror ni hinner jag?
Direkt efetr jobbet blir det gymmet i en och en halv timma iaf så måste ladda med energi sen.
Bjuder på en bild från i morse oxå


-19 kg på 5 månader

Japp så är det nu har jag tappat hela 19 kg sen den 3:e januari. Jag är riktigt stolt över mej själv kan jag säga... och det har gått över förväntan jag har inte tvekat många gånger och motivationen att nå mitt mål har varit där hela tiden...
Jag har alltid varit en rund tjej som inte kunnat titta åte en godsak utan att öka 2 kg i vikt. Inför min student 2008 bestämde jag mej för att göra något åt saken och jag tappade 15 kg, jag var super nöjd med min kropp och allt gick som på rälls. I Mars 2009 blev jag gravid med Melvin oxh jag släppte kontrollen helt, glass, godis och kakor dagarna i ända och vipps så hade kilona ramlat ¨på mej igen. Men va gjorde det då jag är ju gravid jag ska vara tjock... Melvin kom ut och några av kilona lika så, men tyvärr satt ca 20 kilo övervikt kvar på min kropp... Men orken och motivationen att ta tag i problemet fanns inte där just då... Det var i mitten av december som Chris bjöd in mej i en facebook grupp där vi tillsammans skulle kämpa mot en lättare och snyggare kropp till midsommar. Det var min räddning... utan dessa tjejer som alla hade olika mål och olika mkt vikt att tappa hade jag inte klarat det... den otroliga peppning och sporre jag fått genom dessa tjejer och då i synnerhet CHRIS har lett till ett slankare, mer hälsosamt och självsäkrare jag. N
Nu har jag 5,5 kg kvar att tappa innan midsommar och nu behöver jag ert stöd i bloggen! Tyvärr har gruppen på facebook glesats ut och nu är bara jag och Chris aktiva där... min tanke var nu att ni skulle sporra mej dem sista kilona. I utbyte ska jag lova mer bilder och att jag faktiskt ska börja blogga ordentligt igen... Hur låter det? Har vi en deal?

kram på er, i morgon blir det ett centerpass och direkt efter det zumba =)

RSS 2.0