Ånger

Blir en snabbis bloggning innan jag ska kila i väg till jobbet... Idag börjar ju Martin sin pappa ledighet och jag ska med andra ord börja jobba heltid igen. Jag har ju varit hemma i nästan 15 månader. Va hemma ca en månad innnan M föddes efetrsom jag mådde så dåligt, och nu fyller han ju 14 månader den 10:e
Idag var det ju vägning igen då, inget kul alls -0,8 bara. Visserligen har jag tappat totalt 6.3 kg vilket är mer än vad jag hade tänke men jag får ångest för att jag åt och drack för mkt, i fredags,.

Hepp hinner inte blogga mer nu, måste göra mej klar och ta febern på M den ligger fortfarande på ca 39-40 men vi blev nekade att åka in i går så idag ska han IN så är det bara!
kram

zumba

Nu ska jag snart i väg på zumba och skaka rumpa, innan det blir en myskväll med Sandra och Jonte. Ska ju som sagt gå ut och äta dricka lite vin oxå. Så ikväll lägger jag bantningen på hyllan och tar upp det i morgon igen, men som sagt först blir d zumba zumba.
ha en trevlig fredag kväll

Nya brillor




Nu har jag fått mina nya brillor, vad tycks?

feber, på en fredag, nä fy fabian...

Jaha dagen blev inte som jag hade tänkt mej =( Melvin vaknade med 38,6 i feber och Rasmus ville inte gå till dagis, tur var väl det då dem sa att d bara var tre barn där idag för resten hade magsjuka. Så det känns som det kan kvitta. Men det blir med andra ord inte någon tur till Hampus och Tina idag utan vi får hålla oss hemma, trist men sant...
Kan hända att vi tar en tur så jag får hämta mina glasögon och R får köpa lite fredasgodiis.
Min snälla mamma lovade att ställa upp som barnvakt trotts febrigt barn så vi går nog utoch käkar iaf. Men innan det ska jag iväg på ett zumbapass är det tänkt. Idag känner jag mej allmänt seg och trött så hoppas barnen är sugna på soff mys för d e jag....

puss

bad i eftermiddag

Eftermiddagen fortsatte i samma mysiga anda, när vi hade intagit en mysig lunch med svärmor, åkte jag och R hem för att fixa med tvätt och städning. Melvin sov så gott i vagnen så farmor tog med honom på en extra promenad så han fick sova en liten stund till. Jag hann sätta på ytterligare två maskiner tvätt och vika lite annan tvätt, sortera in i lådor osv. När Martin sedan kom hem bestämde vi oss för att hela familjen skulle åka ner till skara badet och bada lite. Var jätte mysigt, dessutom hann jag simma 1000 meter så det fick bli min träning idag. När vi väl kom ur vattnet och ut i bilen efteråt så bestämde vi oss för att det var för sent för matlagning och fixs så vi åkte förbi Mc Donalds och tog med mat till R och Martin, Melvin fick mat innan vi åkte så han slängdes i lite yoghurt och frukt purée innan vällningen kallade och nu sover dem båda barnen som små grisar. Jag som inte äter Mc mat har nu fått i mej två knäckemackor och en apelsin.
Nu väntar jag på att M ska komma ner och vi ska mysa i soffan. Jag känner mej helt död efter denna dagen och i morgon kommer det va minst lika mkt att fixa.

Först ska R lämnas på dagis sen hem å grejja lite innan d blir promenad till stan för att hämta mina nya glasögon och sen ska R hämtas och efter det ska vi hem till min kusin för att träffa henne och hennes lille hampus som nyss fyllt år. Vi skulle få lunch där oxå när vi varit där och levt rövare så ska vi hem och jag ska träna kl 16.30 sen ska barnen lämnas till mina föräldrar innan jag och Martin ska träffa Sandra eller Jonathan för att äta god middag med dem på Jula. Kan nog bli ett par glas vin oxå kan jag tänka mej.

Ja nu ska jag nog ta lite te oxå för jag känner mej  så frusen. ha en mysig Torsdags kväll alla där ute...

Puss å kram

Mys <3

Mellan landar lite hemma innan jag och Rasmus ska åka till Jula och äta lunch med farmor/svärmor och Melvin.
Rasmus var hur duktig som hellst på BVC helt förstörd innan sprutan skulle tas, men ganska snabbt så var det bra och sprutan gjorde ju inte så ont erkände han sedan. Melvin fick lämna en vikt oxå, men han hade inte ökat tillräckligt nu heller så ska ta ytterligare en vikt om ett par veckor, nu vägde han iaf 9550g och var 76,5 cm lång. Rasmus vägde 22.,8 och var 119,5 cm lång. När vi var klara tog iaf svärmor/farmor med Melvin hem till dem så jag och R kunde ha lite mys själva. Givetvis var första stoppet ugglan där han valde två nya Bakugan och mamma köpte 1 års pressent till Hampus som fyllt ett år nyss och som vi ska fira i morgon.
När vi var klara där spatserade vi vidare till kontoret så Rasmus kunde visa mormor och morfar vart han fått sprutan och vad han fick av mamma efteråt. När vi hade varit där en snabbis så gick vi till optikern och besällde glasögonen åt Martin och efter det gick vi och fikade. Riktigt mysigt har vi haft. Jag sprang in på bjarnes och kom ut med två par jeans till R oxå och halksockar till M. men nu e d lunch time skriver mer sen.

Blindstyre? jag?

Hej och hallå!
ojojoj jag var ju hos optikern igår, och shit d va mog tur, inte konstigt att jag får ont i huvudet av allt data fifflande på jobbet... synen hade blivit ganska mkt sämre ¨på mitt vänstra öga men där emot något bättre på höger. Dessutom hade mitt brytningsfel förvärrats ganska mkt, så nu behöver jag speciella glasögon för jobbet och ett par andra att ha när jag är hemma/ gör annat än att sitta vid datorn. Problemet är ju att två par glasögon blir ganska dyrt så min snälla optiker sa att jag skulle välja ett par bågar (vilket jag gjort) som jag ska ha utanför jobbet, så sätter hon in rätt glas i dem och när jag fått dem så ska hon ta mina gamla briller och sätta terminalglas i dem (speciella typ progressivaglas som gör att läsning och dator användandet blir lättare) så jag slapp iaf kostnaden för ett par bågar. Känns bara så gammalt hallå det är ju 40+ are som har progresiva/terminalglasögon =( jaja mina nuvarande glasögon kommer iaf bli stationerade på jobbet när dem fått rätt glas så jag inte behöver släpa ¨på dem jämt.
Idag var även Martin hos optikern och hans syn hade för värrats endel den oxå så han ska även han köpa nya glasögon. Det blir en DYR månad för fam. Bergh/Kjellkvist detta... Men huvudsaken är ju att vi båda ser och inte får ont i huvudet mer.

Dagen idag har varit fullspäckad, började med att ta en tur till jobbet för att fixa med svärmors födelsedags pressent, hon fyller ju 50 i helgen, när vi hade tagit en kopp kaffe där jag och Melvin åkte vi vidare till Blomsterlandet där jag köpte nya krulväxter till nedervåningen och även två fina buntar tulpaner som nu pryder hemmet, tycker tulpaner är så himmla härliga får verkligen¨vår kännslor av dem. Melvin somnade i bilen tillbaka till dagis så jag lät han sitta medan jag sprang och hämtade Rasmus sen åkte vi hem för lunch. Idag var jag lat så det blev rester grån igår. Jag plockade och fixade fruktsallad för vid 13.30 kom vår kära granne på lite fika, kaffe och fruktsallad till mej, kaffe glass och fruktsallad till övriga. Barnen lekte å vi mammor tjötade massor. Egentligen skulle en av Martins jobbarkompisars flickvän komma med sin 11 månaders kille, men eftersom Melvin har sån hosta och snuva (det rinner som neagarafallen ur näsan på honom) så ställde vi in då deras lille kille redan innan lider av astma och då behöver han ju inte en förkyldning på d. Grann pojken är ju 3,5 år och dagis barn så han e lite tåligare mot sånt. Hade iaf en mycket trevlig eftermiddag.
Nu ikväll har jag och Sandra varit på boxen på gymmet och shit va varmt och svettigt d va. Tyvärr var Celsiusen slut så jag fick inte dendär extra energin när jag började bli seg utan blev bara segare och segare. Nu har jag precis ätit en apelsin och funderar på att ta en kopp te oxå men jag vet inte...

I morgon ska Rasmus inte gå till dagis för vi ska på utskrivning/överlämningssamtal på BVC herregud nu blir det skolsköterskan ist.... Jaja han e ju så fruktansvärt spruträdd och imorgon ska det ju tas en spruta så jag har varit tvungen att muta honom med att han ska få gå till Ugglan och välja en leksak efteråt. När det är gjort bär det av till svärmor för att luncha sen vetti fanders va vi ska göra, vila kanske kan tänka mej att R blir trött eftersprutan...

NOPE- te va det ja, natti





Ett mål avklarat!

Idag har jag nått ett delmål, när jag klev upp på vågen i morse fick jag en glad överraskning, jag hade minskat ytterligare 1 kg och har nu tappat totalt 5,5 kg eftersom 5 kg var mitt första delmål (som jag hade satt till den 7/2) så var det nu dags att unna mej något, och det blev en synundersökning i morgon. Jag ska med andra ord gå och kolla min syn (som jag tycker har blivit sämre) och välja ett par nya glasögon (smakråd sökes!!!)
Bokade även en tid åt Martin som får så himmla ont i ögonen i tid och otid trotts att han använder sina glasögon, så dem får väl kolla så inte hans syn blivit hemskt mkt sämre den oxå...
Just nu sitter jag och väntar på att min kyckling ska bli klar i ugnen så jag kan stoppa i mej en kycklingsallad innan jag ska köra zumba sen. Blir nog en timma Zumba och minst 40 min annan konditionsträning. I morgon tänkte jag ha vilodag, någon som har lust att ta en promenad med vagnarn på förmiddagen då?
Ska få hem ett trevligt gäng med mammakompisar på kvällen så ska fixa ngt smarrigt att bjuda på, blir nog fruktsallad, med lite exotiska frukter kanske...
Har även upptäckt en ny affär i skara som jag aldrig varit förtjust i förut, klädhuset M, var där för att köpa sockar till Melvin men hittade en heldel annat oxå, bla jätte fina jeans leggins, kanske inte en affär att köpa fin kläderna i men helt okej vardagskläder/dagiskläder till bra priser...
Näpp nu blir det sallad. puss på er

Helgen

Hemma efter ett gött gympass bestående av 57 minuter CT och 30 minuter styrka. När jag kom hem hade Martin fixat klart maten så nu har vi ätit tacos, dessvärre blev klockan efter 18 men jag börjar fundera på att skjuta på det till 19 under helgen eftersom allt blir så mkt senare äter ju inte frukost kl 7 en lördag lixom. Vad tror ni om det?
Helgen har varit helt underbar, efter zumban i fredags åkte vi hem till mamma och pappa där vi blev bjudna på mat, sen hem och se på SATC och mysa i soffan tills M kom hem då det blev annan mys i soffan *leer*
Igår blev det träning på förmiddagen och kaffe med Alva som var hemma från Örebro på eftermiddagen och på kvällen kom Chris och Elton hem till mej och Melvin (Rasmus hade blivit lovad att sova hos mormor och morfar) killarna lekte och jag¨å Chris delade en flaska vin.
Idag har vi varit barnlediga då Martins mamma och pappa hade barnbarn sjuka och ville låna barnen ett par timmar så vi var i skövde och jag fick mej en sport bh, sport linne och ett par nya leggins. Martin handlade ett par mjukisbyxor till sej. Sen åt vi lunch på Rådhuskaffet, en onyttig macka till M och en ur god räksallad till mej. Fuskade lite och åt brödet oxå, men dem kcal:en har jag tränat bort nu... När vi kom hem slappade vi lite i soffan innan jag åkte vidare till the gym...
Nä nu ska jag duscha skriver lite senare...

Sen bloggning

Blir ett ganska sent inlägg idag, har inte haft tid eller ork att blogga tidigare.
Igår var det en lång dag på jobbet då vi hade utbildning så jag var kvar till 17 och min snälla mormor åkte hem och bytte av martin och tog hand om barnen tills jag kom hem. Det var en välfigt intensiv, men rolig dag med mycket lärorika saker. Efter det var jag helt slut i huvudet och tillbringade kvällen med mys med barnen. När dem hade somnat stöp jag ner i soffan med dåligtsamvete för att jag tränat så dåligt denna veckan så jag tog mej upp och körde en liten stund på golvet iaf, men orken tog snabbt slut och jag la mej i soffan och satte på ett par avsnitt SATC underbara serie!
Vi fick faktiskt sova riktigt bra i natt Melvin vaknade bara till vid 00.00 tiden men somnade om direkt i våra sängar yey det händer inte så ofta längre...

Dagen idag har jag tillbringat med massor med ekonomiska åtagande så som faktura kontering och avstämmning av olika konton så vi kan få färdigt 2010 och lägga den ekonomiska biten för det året till handlingarna. Sen har jag också varit på kinnekulle hälsan och lagt upp en hälsoprofil där så nu är jag ännu mer taggad för att tappa kilon. Jag fick väga mej, kolla blodtryck, blodsocker, HB värde och göra ett konditions test. Alla värden utom vikt och kondition var bra, vilket jag redan visste det är ju därför jag har tagit tag i detta nu. Konditionen trodde jag skulle vara bättre än vad den va men nu får jag ligga i och försöka förbättra den massor tills jag ska tillbaka i maj någon gång. Stavgång och gymmet nu kör vi!
När jag kom hem från jobbet åkte ju Martin iprincip direkt vidare till sitt arbete ovh han har inte kommit hem ännu :(
Men mitt mamma samvete blev hemskt för lille Rasmus, Melvin får 3 timmar varje dag 5 dagar i veckan av mamma eller pappas uppmärksamhet. 15 timmar i veckan då vi är själva, leker på golvet och ägnar oss åt honom och hans utveckling, men hur ofta får Rasmus mamma eller pappas uppmärksamhet för sej själv? Dessvärre inte för ofta. Så jag ringde min lillebrors goa flickvän Lisa som sagt tusen gånger att hon vill vara barnvakt åt Melvin och frågade om hon ville låna honom ett par timmar när hon slutat vilket hon självklart ville. Så vi slängde i oss mat och sen när Lisa hämtat Melvin åkte mamma och store sonen till skara badet och hade mys. Vi tränade på simningen, lekte och bastade. Det bästa av allt var att Rasmus kompis Olle var där med sin mamma oxå så dem lekte en stund så mamma kunde njuta lite oxå. Väl hemma åt Rasmus en kvällsmacka och smoothi ( hans nya favorit som mamma skadat honom med *ler*) innan det var dags att läsa och hoppa i säng, båda barnen somnade snabbt och jag har fortsatt kolla på favoritserien SATC.

I morgon ska Lisa vara barnvakt igen fast då till båda barnen för jag ska på Zumba och skaka rumpa, lovely. På lördag tänkte jag att jag skulle ta en ordentlig PW eller kanske en sväng på ct:n på gymet. Söndag samma sak och nästa vecka är jag sedan inbokad på massa roliga pass på gymmet som ska varvas med konditions träning.
Snart är det dags för VIP kryssningar oxå ska bli riktigt kul att få åka med den 8/2 med roligt folk och kanske lite party oxå.
Noppe nu blir det sängen natti


ångest laddat infö möte

Sitter här i min soffa med en kopp te och väntar på att Martin ska komma hem... Ikväll har jag varit på informations träff på Metis, den skola vi hoppas att Rasmus ska komma in på.
Allt verkar så toppen bra. Engagerade lärare fina lokaler och framför allt små klasser på 15 barn/klass.
De hittar på saker varje vecka, så som tema dagar och utedagar minst en gång i veckan. Man arbetar mycket över årskurserna dvs att förskole klassen kommer att umgås enhel del även med de äldre barnen vilket jag tycker är bra. Ut lärningen verkar mkt pedagogisk och väldigt individ anpassad. Inlärningen hela tiden så att barnen ska tycka det är kul. Verkar helt underbart tycker jag, hoppas bara att han kommer in, det finns bara 15 platser men det var ca 30 barn i kö men som dem sa så är det alltid någon som tackar nej till en plats så vi håller tummar och tår nu =)

Men när jag satt där och lyssnade på rektorn och lärarna fick jag en klump i magen, en ångest som smög sej på herregud min lille son ska börja skolan till hösten. Det känns som igår han började dagis, herre jösses... Det är med skräck blandad förtjusning som jag inser att min älskade lille kille växer upp och skaffar sej kompisar som mamma inte kan ha koll på i alla lägen, han ska lära sej skriva, läsa och räkna. Snart kommer han väl vara 2 meter lång, finnig med målbrotts röst som ber mamma dra åt helvete så fort jag öppnar munnen. Det var ju för sjutton gubbar inte längesedan jag började skolan... Jag minns det som om det var förra veckan jag stod med mamma framför spegeln och satte på min finaste klänning och min nya fina skolväska på väg in i Mariebergskolans lokaler för första gången, men det är ju 17 år sedan, fattar ni?!

Jag ska nog inte gräva ner mej för mkt har ju trotts allt ett halvår till att bearbeta dessa kännslor på... Men det är jobbigare än vad man tror...



En nyfödd liten Rasmus på BB våren -05 tänk att det snart är 6 år sedan *puh*



Rasmus på Cypern höstenn -05



Rasmus på Gotland våren -10



Bröderna brothers vinter 10/11

Mina drömmar

Varit lite dåligt med bloggande de senaste dagarna, vilket egentligen mest beror på att jag satt martin och barnen framför bloggen. Vi har helt enkelt umgåtts ist.
I mitt förra inlägg bad jag er läsare komma med lite olika förslag på vad jag kan skriva om, men d va änna troka hos er oxå då inte ett enda förslag inkommit... Så jag tänkte att jag kanske ska skriva lite om hur jag trodde mitt liv skulle se ut som 15 åring och hur jag hoppas mitt liv ska te sej framåt i livet.

När jag var 15 år trodde jag att jag som 22 åring skulle ha varit ute och rest minst ett år, att jag skulle bo i en etta eller max en två:a tillsammans med en kompis eller pojkvän i någon av våra storstäder. Jag hade nog trott att jag hade arbetat minst en säsong som reseledare vid något charterbolag och att jag kanske jobbade som reseledare hos mina föräldrar vi det här laget. Jag hade absolut inga barn men en pojkvän tror jag fanns i mina tankar iaf.
Nu blev inte mitt liv riktigt så, idag sitter jag 22 år gammal med hus, bil, 2 barn och en fästman i min barndomstad Skara. Efter studenten började jag att jobba i mina föräldras företag direkt och sen har det fortsatt. Idag är det jag och min pappa som håller i ekonomin och jag lär mej bokföring för fulla muggar. Min älskade sambo som jag träffade strax efter min 15 årsdag jobbar som kock och vi har ett underbart liv tillsammans. Att resa och fara får vi vänta några år med, men vi ser det från den positiva sidan, när vår yngsta son är 20 är vi 41 år gammla och har massor med möjjligheter till att resa och upptäcka världen, vi får bara göra det lite senare i livet, men då har vi å andra sidan förmodligen möjligheten att spendera litte pengar på resandet oxå.
I framtiden tror och vill jag ha ytterligare ett barn innan jag slår igen portarna, jag drömmer om ett vacker bröllop på världens vackraste ö (gotland ofcurse) och att vi har en vacker sommarstuga där, att min familj får vara frisk och att alla mina underbara vänner oxå får leva och ha hälsa det är mina största drömmar.

Näpp nu ska jag bege mej till gymmet, får ta d lite lungt idag då d känns som en förkyldning är på G =( sista chansen innan vägning i morgon håll tummarna för mej

Träna trotts värk

Jag har trottsat träningsvärken och varit på gymmet ändå. Ett zumbapass blev det, dock var det en annan instuktör än den jag brukar gå hos och jag tyckte inte att det var lika bra. Svårt att hänga med vilket gjorde att man inte tog ut sej till max. Men efteråt satte jag mej på en cykel och cyklade i 20 minuter så jag brännde lite iaf. Nu sitter jag och Martin i soffan och kollar handboll ska väl gå upp och lägga oss efter kan jag tänka mej. Rasmus sover hos mormor och morfar i natt. Han skulle få krossa deras pepparkakshus och så frågade han om han fick sova kvar vilket han fick.
Detta innebär att jag inte måste iväg till dagis i morgon bitti utan kan ligga kvar och dra mej iaf om Melvin tillåter det. Ska fortsätta operation tvätta och ta mej en promenad till stan för att se om jag kan hitta någon födelsedags pressent till lillebror eller om jag måste bege mej till skövde/lidköping för att fixa det. Hoppas på att slippa ge mej iväg.
I eftermiddag var goa Frida här och hälsade på hon hade köpt med semlor och chokladbollar, men jag var stark och stod emot och drack enbart en kopp kaffe. Frida tog med semlorna hem och Rasmus smaskade i sej chokladbollarna. Kände mej lite otacksam som avstod när hon var så snäll och bjöd, men nu ska jag ju inte äta sånt och jag vet att om jag tar en så kan jag inte låta bli d andra oxå. Så tack men nej tack... Efter träningen idag intog jag min nya favorit, smootie gjord på två dl yoghurt 0,5%, en dl hallon och 1/4 banan för att det inte ska bli så surt, smaskigt och en bra återhämtning efter ett träningspass. I morgon kväll ska vi ha Fredags mys här hemma då kommer det bjudas på Rygg biff med ungsrostade rotfrukter för min del och friterade pommes för övriga icke bantare i familjen. Martin ska göra någon smal sås oxå. Ska oxå på ett zumbapass även i morgon och hoppas Martin ska ha maten klar när jag kommer hem så klockan inte blir över 18. Men om han inte skulle lyckas med det så blir morgondagen ett undantag, men som sagt jag ska pucha honom till att det ska va klart.
Har inte så mycket annat att skriva om än träning och kost just nu därför blir det ganska mkt sånt just nu. Men jag tänkte att jag skulle skriva om något annat i morgon oxå för att få lite variation.
Har ni några ämnen som ni vill höra om? Vad jag tycker och tänker osv så är ni väldigt välkommna att lämna en komentar så ska jag göra vad jag kan.
Ha det gott och god natt på er

God morgon

sitter vid köksbordet och lyssnar på rix morgon zoo. Ska väl egentligen fixa och dona endel, så som vika lite tvätt, bädda och så men jut nu orkar jag inte så jag hamnade här ist med en gnällande ett åring som står och drar mej i tröjan *jiippi* men om jag inte bryr mej så brukar han tröttna och återgå till sina leksaker, vilket hände nu när jag skrev denna meningen. Just nu är det mycket tankar och kanske endel tvivel på mej själv. Kommer jag klara att nå min målvikt? Om jag inte gör det hur besviken kommer jag bli då?
Tll frukost idag gjorde jag iaf en banan/hallon smootie jätte god verkligen. Men nu är frågan vad vi ska ha för lunch i dag, har lite idé torka. Middag kommer iaf bli kycklingsallad eftersom zumban är redan kl 17.45 så vill jag inte äta för mkt innan. Då tar jag hellre en frukt eller morot när jag kommer hem. Sen är det lite planering inför helgen oxå. Lillebror fyller 20 i morgon och  ska ha kalas på lördag och vi har inte köpt pressent ännu. =/ men jag ska nog fixa d i dag eller i morgon.
Nu är gnäll spiken igång igen så vi hörs

Träningsvärk lär d bli

Ska snart gå upp och krypa i säng med min fina man, men först ska jag blogga en snabbis.
Går dagen var SKIT, efter att jag skrivit föregående blogg inlägg gick det bara utför, humöret blev sämre likaså tålamodet och hungern satte in. Men jag kämpade émot och på kvällen blev d en PW med Tilde.
Dagen idag har varit fullt ös medvetslös- min goa kusin Louise dök upp lite efter 10 vi drack kaffe å prata massor, kände mej dum Louise som inte hade fixat mat till dej oxå, hade velat att vi skulle ses lite mer, men vi kanske kan ta en dag utan mina barn snart å prata massa skit?
Efter en stund dök även Chris och lille Elton upp och Louise åkte hem (på tok förtidigt) vi åt diverse smal lunch i olika former och barnen lekte, sen kom även Veronica och Anthon på besök och fikade, jag drack endast kaffe. Rasmus fick en kompis och Elton blev trött så Chris och han åkte hem.
Jag lagade en jätte god lasamge för att få upp energi nivån innan box passet jag skulle på kl 19.15 ett jätte kul och jobbigt pass!
Nu har jag duschat och grejatt lite och i morgon kommer goa Frida Nilsson och är med oss. Alldeles för länge sen vi sågs...

Men nu är klockan mkt och jag ska ha min skönhetssömn. I morgon blir d för övrigt Zumba!
Ha d bra så kanske d blir några rader i morgon igen.

Underbar morgon eller inte

Vilken pissig morgon... fast jag är på ganska bra humör ändå. Började med att Rasmus vaknade trött och grinig ville inte äta eller klä sej, men tillslut va d fixat iaf, men då började Melvin han ville inte äta sin gröt så fick bli smörgås till honom ist. När vi sen skulle gå till dagis visade det sej att jag inte hittade mina nycklar *jippi'* ut i bilen och leta men inte f*n var dem där, började fundera på när jag hade dem sist och kom fram till att Melvin hade dem när vi var och handla igår. Shit kan han ha slängt dem på golvet på City Gross igår? Ringer till Martiin som inte svarar, ringer igen, ger mej inte då svarar han att han kanske har dem i sin jacka *pucko* han kollar det och mycket riktigt i jackan ligger mina nycklar. Jaha tur vi har larm på huset så jag kunde larma och sen låta dörren vara olåst iaf. Lämnade R på dagis gick jätte bra inget ledsen idag heller, sen fick jag och Melvin knata iväg till Jula hotell för å hämta nycklarna då, svin halt, blåsigt och kallt kan jag säga men nycklarna fick vi och nu är vi hemma igen.
Har vikt tvätt och satt på en maskin tvätt till nu, och så skulle jag dricka en kopp kaffe nu till mitt bloggande, men va tror ni händer, jo kaffebryggaren total strejkar, vill inte brygga en droppe Hurra vilken morgon. Har även letat som en tok efter mina glasögon eftersom jag har en släng av huvudvärk så tänkte det skulle lindra lite iaf, men dem är kvar på jobbet sen i fredags så får väl ta en promenad till om en liten stund så jag kan hämta dem.

Har inte hittat måttbandet heller, men det kan ju inte kosta många kr att köpa ett nytt så får väl göra det i nästa vecka. Melvin leker hur bra som hellst med sej själv på golvet nu så ska snart passa på att skala potatis till lunchen idag, eller inte till mej men till Rasmus. Idag blir det ungsbakad lax med sallad och romsås för Rasmus del även potatis, Melvin som vägrar hemlagad mat just nu får väl ta en semper burk då, hur nu semper kan laga godare mat än mamma men men huvudsaken är att sparrisen äter... Näpp skala potatis, mellis till liten och promenad va d ja... tjing för en stund

3,5 kg på en vecka wiii

Då sitter jag här nyduchad och fräch efter ett pass på gymmet med Chris, blev Zumba och sen en halvtimmas styrka på det. Väntar på att min underbara man ska komma ner (om han gör d vill säga) från läggningen av Melvin.
Melvin har nämligen kommit in i en period då han inte ska sova, på kvällarna. Igår somnade han vid halv 8 men vaknade efter en knapp timma och sen somnade han inte förän vi båda hade stupat i säng med honom trotts många tappra försök. Jag har provat 5 minuters metoden, men den är alldeles för brutal för mej, han skriker så han knappt kan andas och d vill jag inte utsätta honom för. Ni andra mammor som läser bloggen får gärna tipsa om lite mindre plågsamma metoder. För detta tär, vi kan alltså inte gå och lägga oss själva eftersom Melvin är vaken tills vi ska somna, vi får ingen tid tillsammans i soffan för mys, inte heller tid för andra nattliga aktiviteter.
HJÄLP OSS!!!

Om vi ska gå in på detta med vikten då så har jag ett mkt glädjande besked, jag har under första veckan (ink en magsjuka) tappar 3,5 kg. Tyvärr har jag tappat bort mitt måttband så har inte kunnat mäta men hoppas på att hitta det till nästa vecka iaf. Det går riktigt bra nu, jag är inte alls hungrig och det känns som mitt humör är jämnre. Jag har gett mej den på detta denna gången och nu ska det gå finns inga ursäkter.

Idag började vardagen för Rasmus igen dvs dagis, han tyckte det var toppen att få komma tillbaka till kompisarna och allt, samtidigt som han blev jätte glad av att jag kom och hämtade honom, tror ha´n var trött efter att ha fått ställa om dygnet igen. Jaja nu väntar jag på Martin och hoppas han kommer snart så vi kan ha lite vuxen time...
Hoppas ni har det bra alla där ute =)

Magsjuka och viktnedgång hör inte ihop

De senaste dagarna har det inte blivit mkt bloggande, har inte haft tid eller lust. Men jag har kämpat på med mat och träning något som faktiskt gått över förväntan och jag hoppas på bra resultat på måndag när jag ska väga och mäta mej.
Denna dagen har det tyvärr varit dålig kost hållning. Ligger hemma magsjuk något som kom som en blixt från klar himmel i natt. Ingen matlust har gjort att jag bara pillat i mej 4 rostade mackor och två glas bläbärssoppa. Ganska mycket vatten iof men har inte fått behålla speciellt mkt. Hoppas att jag är bättre i morgon så kosten blir lite bättre iaf.
Eftersom jag varit riktigt dålig idag så är Martin hemma ikväll tur för jag har ingen ork för de dagliga sysslorna alls, så som att byta blöja och mata Melvin hade inte funkat alls. Så nu ligger Martin med Melvin och försöker få honom att somna. När han kommer ner ska vi sitta i soffan en stund å sen ska jag lägga mej tidigt igen så jag är pigg i morgon. Då måste jag sanera toaletten och jag hade tänkt städa undan julen, men vi får se om jag orkar det annars kan jag ju göra det längre fram i veckan då jag är ledig nästa vecka då.

Jaja nu är jag trött igen så nu ska jag slänga mej i soffan och vila natti

Dag 3

Den  tyngsta dagen hittils har blivit frestad många gånger och då redan i morse när jag skulle äta frukost och fick se den goda fruktyoghurten som inte är speciellt fettsnål eller sockerfri. Men jag stod emot och åt mitt ägg och mina knäckemackor precis som igår, dock var bananerna slut så d blev en clementin ist, vilket märktes eftersom jag var hungrig ganska snart efter att jag ätit, men stod emot allt vad ontyyigt hette.
Nästa frästelse var när jag kom in på munken och skulle köpa min lunch, då kommer man rakt in i deras nybakat hörna där det luktade gott av allt fika bröd och kakor, men jag klev på och hittade en soppa. Litet kcal innehål, perfekt, om den inte hade smakat skit men jag pinade i mej den och tog en banan och ett äpple efter för att hålla mej mätt.
När jag hade traskat hem så åkte jag och barnen till mormor och morfar där dem skulle ha några släktingar på fika. Mormor hade bakat massor med goda kakor och bullar, men jag var tapper och tog mej inte ens en frukt till kaffet, en slät kopp blev det med andra ord. Väl hemma lagade jag en jätte god laxpytt till mej och barnen på 2 laxfilér och wokgrönskaer till det åt jag en msk tzatziki som jag gjorde i måndags. Jätte gott var det.
Nu har jag precis tränat 40 minuter på golvet till ett super träningsprogram som jag hittade på denna hemsidan:
http://marianova.com/groups/kom-i-form-hemma-med-ako-och-soheil/grouptext/kom-i-form-hemma-har-ar-veckans-traningsprogram

Jag tycker bara en sak är lite svårt och det är att laga mat som både jag och de övriga i familjen kan äta. Visst kan jag koka grönsker och äta sallad ist för potatis pasta och ris, men det är inte mitt stora problem. Det är att Melvin och Rasmus behöver bra mkt mer fett eftersom de växer så mycket fortfarande, Melvin lägger ju inte på sej i vikt vilket inte blivit bättre de senaste veckorna då han matvägrat =( Rasmus äter allt jämt, men har lite problem med magen och då behöver han ju mkt fibrer för att hålla igång magen så att säga. Jag tar gladeligen emot tips på bra mat som vi alla kan äta eftersom jag ändå alltid lägger extra smör och grädde i Melvins mat.

I morgon är jag ledig från jobbet vilket innebär en power walk på förmiddagen innan Martin ska jobba. Sen vet jag inte hur jag ska spendera eftermiddagen och kvällen. Är det någon som vill hitta på något är jag öppen för det mesta =)

Jag är med i en utmaning oxå d har jag glömt berätta för er... men jag är med i en grupp på FB den heter Sex Månader till Midsommar och vi är ett gäng som peppar varandra till sund mat och träning. Utmaningen är iaf att träna 3 timmar innan Söndag, tänkte jag skulle sammanställa min vecko träning nu så jag vet va jag har kvar för att ha fixat utmaningen...

1,5 timmas PW igår
30 minuters styrka igår
30 minuters styrka idag
= 2,5 timme.

Detta innebär att jag kommer ha klarat utmaningen i morgon efter min PW =) sen har jag ju faktiskt tagit endel promenader till och från jobbet och då gått lite omvägar, men jag tycker inte tempot har hållt för att kallas pw eller träning eftersom jag inte velat bli svettig när jag ska sitta på jobbet sen. Men på min PW igår då rann svetten kan jag lova.
Nu blir det lite bubbelvatten i väntan på världens vackraste man =)
'


Jag december 2010

Nu ska dessa hemska kilon bort och så här ska d bli ist.



Jag oktober 2008

Skiljer typ 22 kg vilket syns ganska väl =/
heja på mej nu

Dag 2

En riktig skit dag till att börja med, men det kom att ändra sej och bli en toppen dag. Det började egentligen redan i natt då barnen bestämde sej för att inte sova, fram till kl 03.00 höll dem på men till slut slocknade dem iaf kl 6.15 ringde klockan och jag skulle gå upp på promenad, men efter 3 timmars sömn så insåg jag att d skulle inte funka. Så ställde om klockan på 7 och gick upp och åt min goda frukost bestående av:
2 hårda mackor med lite phiadelphia 5%, ett kokt ägg och en banan till detta drack jag vatten och te. Sen traskade jag i hyfsad tackt mot jobbet en promenad på ca 15-20 minuter. Jag var så mätt av min stabila frukost att tiden bara sprang iväg till lunch då jag slarvade lite, blev en pasta sås på kyckling oxh lite matlagningsgrädde och pasta, men det var faktiskt en mycket liten potion. Jobbade på mätt och belåten innan jag promenerade hem vid 15 tiden även då i bra tempo i ca 20 min väl hemma blev det en kopp kaffe med min man som stannade hemma från jobbet idag oxå pga magsjukan han hade igår. När vi pratat massor så åkte jag och stora killen Rasmus till ishallen och åkte skridskor, jag hade rotat fram mina gammla och skit va kul d va eller jobbigt oxå, där kan man nog bränna lite fett tror jag. När jag kom hem började jag med kvällsmaten våfflor till Rasmus och Martin och en ur god omlett till mej.

Snabb och god omlett:
2 ägg
1 tomat
1/4 gul lök

Gör så här:
Knäck äggen i en kopp och rör samman ägg gula och äggvita.
Häll i en stekpanna gärna tyflon så slipper du steka i fett.
När äggen börjar bli ljusgula lägger du på tomater och lök som du har hackat och slutligen viker du den ena sidan över den andra. Låt steka på båda sidor så den håller samman ordentligt.
 Servera gärna med lite sallad och ett glas vatten.

Ur gott och så mättande. När barnen hade somnat så tog jag på mej mina ytterkläder och gick en powerwLK PÅ 1,5 timma och svetten bara rann oom mej när jag kom in igen =) ¨då la jag mej på golvet för 30 minuters styrka.

Nu sitter jag nyduschad och har intagit en banan och massor med vatten ska strax inta sängen men ska nog gå ner till min man lite först.

Nu har jag dessutom blivit lite nyfiken på vilka alla är som läser här, jag vet ju endel, men ni som aldrig gör er tillkänna? Snälla släng in en komentar vore kul att veta!

puss å kram å nyp i stjärten =)

Dag 1

Idag skulle jag ha gått upp kl 5.45 för powerwalk, men eftersom Melvin somnade kl 01.30 och sov oroligt hela natten så försov jag mej och vaknade kl 6.30 då var det bara att gå upp och äta frukost bestående av ett koktägg två knäckmackor med en tunn skiva kycklingfilé på (jag skar alltså kycklingen super tunnt som påläg, inte en hel kyckling filé) en kopp te och två glas vatten. Sen gick jag hemifrån kl 7.15 och tog flera omvägar till jobbat för att promenaden skulle bli 45 minuter. Väl på jobbet hälde jag i mej vatten i massor och någon kopp kaffe innan sambon ringde och sa att han ligger hemma och spyr =( fick vackert be pappa skjusa mej hem eftersom d var brottom så där missade jag 15 minuters promenad som skulle blivit på vägen hem =(
Nu har jag ätit en fantastiskt god lunch som jag kan tänka mej kommer ätas ganska ofta framöver, min hemgjorda kycklingsallad.

Du behöver:
1 kycklingfilé
1,5 näve med blandad bladsallad
4 körsbärstomater
0.5 morot
3 nypor solrosfrön
1 tsk oliv olja.
0.5 dl fetaost 3%
Gör så här:
Ungsbaka kýcklingfilén i ugenen kvällen innan förvara sedan i kylen under natten.
Lägg salladen som en bädd och sprid sedan de övriga ingredienserna över blad bädden
Kycklingfilén ska hackas i små bitar och sist ringlar du olivoljan över mumma med kolsyratvatten till...

Ikväll blir det nötfärsbiffar med bulgur och tzatziki och givetvis även sallad...
Hörs sen

Nyårs helgen var intensiv

Nu sitter jag hemma vid köksbordet och har precis ätit lunch, skulle ju jobbat idag, men efter nästan 3 timmar på jobbet ringde Martin för han hade tydligen spytt ett antal gånger här hemma, han insesterade på att jag skulle vara kvar på jobbet men det fick jag inte för mamma och pappa så min snälla pappa tog bilen och körde hem mej... Nu ligger Martin och Melvin och sover där uppe medan jag sitter här och Rasmus ligger i soffan.
Jag känner mej sjukt trött, men det beror säkert på den intensiva nyårs helgen.
På nyårsafton jobbade ju Martin så vi va hemma hos madde tillsammans med sandra och anna och deras familjer vi åt god mat från köttex, barnen lekte fint och sandra hade gjort en riktigt smarrig efterrätt. Martin kom vid 23 tiden och Melvin hade då somnat i madde och anders sängar när klockan närmade sej 00.00 klädde vi på oss och smet ut på gatan för att titta på fyverkerier och skåla med varandra. Melvin låg kvar där inne men vi sprang och kollade honom med jämna mellanrum hela tiden. Eftersom vi alla var klädda och så så passade vi på att åka hem direkt efter så vi virade in Melvin i filtar och bar ut honom i bilen och åkte hem, Madde och Anders bor vid gällkvistskolan med andra ord en bilfärd på ca 7 minuter skulle jag tro men Melvin han somna om och Rasmus hann somna, så vi körde bilen ända fram och bar in barnen sen satte vi oss i soffan å myste med var sitt glas vin innan vi oxå kröp ner.

Nyårsdagen  skulle vi ju på det berömda coctailpartyt och jag kände mej lite små stressad hela dagen. Men började iaf  med att städa huset, skulle ju ha förfest här på kvällen. Sen blev det dusch och fix innan vi åkte till mamma och pappa strax före 16.00 där hade min snälla svägerska lovat att fixa mitt hår vilket hon gjorde super bara. Sen sminkade jag mej och vi fick massor med god mat innan anton körde hem oss så vi fick byta om och göra oss klara innan ida, albin, jonas och veronica kom och drack lite innan anton kom och körde till partajet. En riktigt kul kväll med massor med roliga människor att prata med. Hel lyckat tycker jag. Gårdagen spenderades slappande hela dagen med pizza som avslut.

Ska snart sätta på en kopp kaffe innan jag ich Rasmus ska åka och handla mat, vår kyl ekar igen =(

Operation minska i vikt

Har gjort en kategori där jag kommer skriva om operation minska i omfång. Här kommer jag skriva om allt men just vikt delen kommer jag hålla under en egen kategori så behöver ni inte läsa d om ni inte vill


puss

Sista dagen av mitt gamla liv

Då var det söndag kväll och i morgon när jag vaknar så börjar mitt nya liv. Har planerat att ställa klockan på 05.45 för att väga och mäta mej, sen blir det raskpromenad i 45 minuter innan jag ska äta frukost bestående av te, 2 skivor knäckebröd och ett kokt ägg. sen blir det göra sej klar för jobbet och sen promenera dit, lunchen kommer bestå av kycklingsallad med tomat,feta ost och solrosfrön. Ett äpple till mellis och sen blir det nötbiffar med bulgur till middag.
När barnen somnat ska jag lägga mej på mattan här hemma och träna gärnet, mage lår armar och rygg kan man fixa snabbt hemma med en timmas styrka.
Ja sen ska jag ju inte äta på kvällarna, men skulle jag bli toksugen får jag bubbla vatten och äta någon morot.

Nu ska jag stoppa kyckligen i ugnen till morgonens lunch sen ska jag fortsätta fetta ikväll så operation "avfettning kan starta i morgon...

Kram på er


RSS 2.0