-10 kg inte dåligt alls

Idag var det dags igen. Vägning innan frukost och jag blev så glad, nu äntligen har jag nått -10 kg och jag kan inte fatta att jag gått och släpat på alla dessa extra kilo så länge... Hade tappat 1,0 kg sen förra veckan och jag är helt klart nöjd med 10 kg på 8 veckor. Detta firade jag med ett Centerpass på lunchen, jobbig för mage,rumpa, lår och rygg men oh så skönt efter. När eftermiddagen kom hade Lisa (som slutade hos oss på jobbet idag) bakat en mumsig kladdkaka och ja unnade mej själv en yttepytte bit, ca 2cm bred, inte mkt att hurra för men det räckte gott för min del, fick smaka ocj jag var nöjd efter, suget efter mer satte inte in som tur var. Hade tänkt gå en promenad ikväll, men när jag gick hem från jobbet var det kallt isigt och hemskt så hade jag turen att ha en vän med namn Frida som messade och frågade om jag ville följa med på boxpass kl 19.30 jag ville givetvis (men skvallra inte för mamma för hon tycker jag tränar för mkt) ett gött pass blev det iaf och nu sitter jag i soffan lite skakig i armarna och har precis fått i mej en apelsin. Nu blir det vila för kroppen i morgon och på Onsdag, tror den är i behov av lite lugn och ro. Kan tänkas att det blir en promenad men inte mer, gymmet får klara sej utan mej tills på torsdag iaf. Borde strax springa upp och duscha men det är ju såå jobbigt så här sent. Men samtidigt ganska äckligt och vänta till i morgon så får väl ta tag it och bege mej in i det våta. Funderar på om jag sen ska lägga mej i sängarna och kolla ¨på " miss secret agent 2" men vet inte riktigt hur jag gör.

I morgon är det 1:a Mars, en månad som kommer bjuda på massor med skoj. Nu till helgen kommer nämligen min morbror, hans tjej Anna och deras lilla Astrid till Skara, så barna ska få busa massor är det tänkt. Martin jobbar visserligen typ hela helgen så då är det tur att vi kan ha roligt med dem. Helgen efter det 12-13 Mars ska vi tillsammans med Martins föräldrar och hans lillasyster åka till The Reef i Fredrikshavn och bada massor, äta gott och njuta. Martins mamma fyllde 50 i Januari så detta blev hennes födelsedagspresent. Sen har vi en helg som är lite lugnare det enda som står på schemat då är att fira Saga som fyller 6 under månaden och hon ska ha barnkalas den helgen. Ja sen är Mars nästan slut, men sista helgen i Mars är ju den berömda TUR-mässan i GBG. Jag kommer åka ner redan på Torsdagen och åker troligen inte hem förän tidigast lördag kväll, Torsdag och Fredag är såkallade fack dagar, endast researrangörer med andra ocrd och Torsdagen avslutas med bauta fest. Förmodligen kommer Martin och barnen ner på Fredagen och joinar mej, på Lördagen ska vi ha en monter för då slås portarna upp för allmänheten och vi ska dela ut kataloger och prata resor med folk. Vi kommer oxå ha vår nya buss som pappa och Andreas är och hämtar i Tyskland just i detta nu, uppställd på busstorget inne på mässan så har ni vägarna förbi GBG och svenska mässan denna helgen så ska ni absolut komma förbi prata resor och kolla in vår nya snygga topp buss...

Nope duscha va d ja...



Så här het är jag efter träning, duscha ja tack

Hektiska helgen lider mot sitt slut

Vilken helg...
Helgen startade jag med ett zumbapass, tyvärr hade louise bytt ut några låtar så jag hängde inte med så bra som jag brukar och det var lite trist, men om några pass sitter nog de nya movsen igen. Kvällen spenderades i soffan med mys av min goa sambo. Blev lite popcorn och mys framför nån film som jag inte minns vilken haha... I lördags vaknade jag tyvärr på helt fel sida, var trött irriterad och allmänt pissig hela dagen. Vi var iaf på simskolan som vanligt och efter det åkte Martin till Vinninga för att hjälpa sin farmor och farfar att flytta. Jag försökte mej på att städa övervåningen vilket resulterade i massa bråk med en otroligt trilsken Rasmus. Så när halva övervåningen var städad gav jag upp å fixade mat och mej och barnen innan vi åkte till Vinninga vi oxå, Rasmus fick leka med sina sysslingar en stund och jag fick dricka kaffe i trevligtsällskap. När vi sen kom hem gjorde jag klart övervåningen innan jag och Rasmus åkte till mamma och pappa en kortis, Rasmus blev kvar för dem skulle ha middag och en av deras gäster var en kompis till R så dem lekte endel och R fick sova kvar där sen. Jag och Martin hade mys med lite vin, godmat och tv tittande. Tidigsänggång blev det och idag var det uppstigning vid 9-tiden för att hämta Rasmus strax före tio och sedan plocka upp Madde och Calle. Sedan styrde vi bilen mot skövde och Stellas lekland, gud vilket ställe, vi mötte även Sandra, Ronja, Anna, Kevin och Emil där och vi lekt massor. Jag tyckte nog det var minst lika kul som barnen. Fick sej ett gratis träningspass och nästa gång vi åker dit får Martin och Melvin oxå följa med, nu har vi ju kollat in stället iaf. Vi åt lunch där och lekte ännu mer innan vi efter 3 timmar åkte vidare mot Elins esplanad för Madde skulle fixa en pressent till en nyfödd liten tös, vi sprang in på H&M och ut kom vi med paketet till den lilla tösen, ett par nya träningsbyxor till mej (kan va bra att ha ngt att byta med) och ett spiderman halsband åt Rasmus. Efter det snabba besöket gav vi oss av hem till Skara igen och hann mysa med mina goa killar en stund innan jag svirade om och åkte till gymet där jag körde ett monsterpass, 1 timma och 20 minuter CT, först 60 min carido och sen 20 min arobic, och efter det ca 20 min armstyrka. Väl hemma blev det mat iform av en mumsig lasange som min älskade hade fixat innan det var lek stund med Melvin. Rasmus satt i våra sängar och kollade på film helt slut efter helgens alla lekar och nu sover båda barnen sött. Tog nog inte Rasmus mer än 2 sek att somna, haha lite trött kanske, Melvin däremot tog gott om tid på sej, närmare bestämt 45 min =/ så jag missade solsidan, men ska nog kolla in d på tv4 play sen.

I morgon är det Måndag igen då blir det ett centerpass på lunchen sen blir det nog en PW på kvällen. Om någon vill följa med mej i morgon så hojta bara så tar vi en rejäl promenix...



boxat av mej all ilska för väldigt lång tid framöver

Har precis sjunkit ner i soffan och kan knappt skriva, mina armar är helt slut efter dagens boxpass, jobbigt men oh så kul... I morgon blir det vilodag från träningen och då ska mina fina mamma vänner, Sandra,Madde, Karin och Anna komma på lite kvällsfika så jag måste fixa något att bjuda på. Har ni några idéer?
I morgon ska jag oxå ägna massor med tid med mina barn när jag kommit hem, känner lite dålig samvete för att jag kommer hem äter och sen åker och tränar igen... Men i helgen ska det bli mamma+ barn tid. Funderar på en sväng till stellas lekland på lördag, är det någon som vill haka på? Martin ska hjälpa sin farmor och farfar att flytta hela lördagen så jag hoppas vi kan komma iväg på något barnen tycker är roligt. Men först är det ju simskola på lördag morgon. Vi får se hur vi gör med skidåkningen på söndag, skulle ju ev bli plusgrader och det är ju inte så kul att åka skidor i, snön blir ju totalt uppkörd på bara några timmar.

I övrigt fick vi ytterligare ett trist besked idag vad det gäller barnomsorg/skola, jag har verkligen inte flyt nu. Vi ville ju hellst ha Athena som dagis till Melle, men som det är nu är alla dagis i skara fulla förutom det dagiset R går på nu. Vi är inte sugna på en omgång där igen då det känns som om lokalerna behöver renovering, och att vi har haft lite problem från och till med hjälp till R under hela hans tid där. Men som det är nu finns alltså inget annat att tillgå förän tidigast i Augusti... Vi får nog tyvärr börja med att ha R på den försolan och sen stå kvar i kön och hoppas på att vi kan få en plats i höst. Men jag har iaf varit i kontakt med hon som bestämmer och sagt att jag INTE vill att barnen ska va på samma avdelning, jag tycker nämligen att M ska få en chans att lära känna egna kompisar och inte alltid ha en överbeskyddande storbror med sej, han behöver få en chans att bli självständig precis som R fick när han började dagis. Dessutom finns ett syskon par på den avdelningen och vad man ser går dem och gnatar på varandra hela tiden och jag vill att barnen ska ha kul ihop hemma vilket dem antagligen kommer få om dem går på olika avd.

Nåja slut tjatat om det. Sitter nu breve min älskade Martin medans han ser någon fotboll, hoppas han kan tänka sej att gå och lägga sej ihop idag, inatt vaknade jag av M vid 00.50 och då hade Martin somnat i soffan, så vill jag inte ha det i natt... Mer sov mys åt folket... Natti på er alla fina läsare där ute =)



Jag vill ha sommar! ser det inte underbart ut? Visby, sol och värme i like =)

Seg kropp behövde massage

Blev ett blogg uppehåll på två dagar, jag har verkligen inte haft lust eller ork att skriva. Egentligen har jag inte det nu heller, men skriver några rader iaf.
Igår och idag har jag hunnit med lunchträning på gymmet, igår ett centerpass och idag ett pass Bosu styrka skit kul och as jobbigt, kommer ha en fin träningsvärk i morgon, men vem hinner med det? I morgon tänkte jag köra sten hårt med ett konditionspass och box efter det. Torsdag blir det vila och fredag vankas det zumba, sen kanske kanske jag Martin och Rasmus ska försöka åka någonstans och åka skidor på söndag, hoppas det blir så vore så himmla kul.
I övrigt har jag inte kännt mej fit for fight i veckan. Haf nog fått en släng av förstoppning, så känner mej uppkörd och lite illamående, kroppen har varit seg och inte alls på humör för den träning mitt huvud vill utsätta mej för. Var iaf riktigt skönt att få massage av kusin Kristina ikv jag var så stel i nacke och axlar som jag kännt och trott så nu får jag stretcha bättre och tänka på hållningen lite mer, får nog ta en massage snart igen så man kan få igång kroppen ordentligt.

Idag var vi på återbesök på BVC igen, Rasmus skulle ju kolla upp en sak med läkaren vilket visade sej vara utan anmärkning denna gången. Vi fick oxå chans att ta en vikt och längd på Melvin eftersom han inte ökat eller växt som han ska. Han vägde idag 9685g och var 77 cm lång, en och en halv under medelpå vikten och ca en under på längden. Men han har börjat följa kurva igen iaf så nu tappar han inte i vikt iaf. Skönt det. Han har förresten börjat gå ordentligt sen ett par veckor tillbaka och nu kryper han endast om han ramlar och inte orkar resa sej där han är. Eller om han busar med Rasmus och det ska gå riktigt riktigt fort. Han vill nu gå utomhus om vi ska till bilen exempelvis, men ofta bär jag honom ändå för det tar sån himmla tid om han ska gå och nu är det ju så halt ute att kanppt en annan kan hålla balansen, sen kan man ju äta sten om man går, och det är en aning hårdsmällt enl mej.
Hepp hepp, nu ska jag dricka mitt te och sen krypa ner i sängen och sova massor. Btw nu har Melvin kommit in i detta att somna själv i sin säng, tar kanske 15 min innan han sover, sen sover han fram till 4-5 i sin säng,underbart måste jag säga, äntligen kan vi sova utan sparkande barnfötter hela natten. Han får komma till oss när han vaknar, detta bara för att jag inte orkar bråka mitt i natten och ofta somnar man ju direkt när han lagt sej hos oss. Aja te och sova va d ja... Puss puss hej

Orkar inte

Öppnade bloggen för att skriva ett inlägg, men orkar inte... återkommer i morgon


Dålig shopping

När vi var på Överby idag så var det lite lugnare i perioder vilket gjorde att jag och Sandra kunde turas om att kika i butikerna, jag var på jakt efter lite fina tunikor och lite nya bodies och mys byxor till Melvin samt nya t-shirts och så till Rasmus. Men blev så himmla besviken. Fanns ju inget. Allt var bara trökitg och så. Hoppas verkligen vår kläderna kommer in på allvar snart så barnen slipper gå med rumpan bar. Jag hittade iaf en ny handväska från Espri ett riktigt fynd, hade kostat 499:- men var 50% så den kosta bara 249:- super då min gammla är alldeles för liten, lägger man in mobil och plånbok är den full lixom, nu när jag ständigt har en vattenflaska med mej så behöver den få plats, även mina lunchlådor är en fördel om man slipper ha i en ful ica kasse när man går till jobbet. Dessutom blir ju Melvin äldre och äldre så behöver man ju inte ha så mkt med sej, ibland räcker det gott och väl med våtservetter och en blöja då är det skönt att slippa skötväska och kunna stoppa detta i handväskan bara.

Martin är på väg hem enl ett mobil samtal för en liten stund sen jag smuttar fortfarande på mitt vin och han lovade att ta med lite chillinötter hem så jag kan bota mitt sug på godis, tycker för övrigt att jag är riktigt duktig, är sugen som bare den och har en godisskål som R ätit på bordet, fortfarande med godis i och jag har inte tagit en enda.

Gud va redig jag är...

Denna goding blev min till fyndpris =)

Intensiv dag

ååå va kul att ni börjat kommentera så mkt, blir så mkt roligare att skriva då.

Nu sitter jag hemma i min goa soffa iklädd mysbyxor och en skön mys tröja med ett glas vitt vin. D har varit en lång och intensiv dag med mkt intryck och tjitchat med folk. Åkte hem ifrån skara kl 8.00 och var hemma igen vid 18 tiden då var det bara att plocka upp gull ungarna hos farfar och sen var jag en mindre bra mamma och åkte till MC Donalds för att köpa ett happy meal till Rasmus. Orkade verkligen inte laga mat ikväll. Han fick ju då Mc mat, Melvin en burk och till mej ordnade jag en omlett med ost och sallad.
Nu ska jag bara sitta här, läsa bloggar dricka vin och vänta på mannen i mitt liv som jobbar ännu en kväll. I morgon kommer väldens bästa mamma och pappa hem igen och det ska bli så mys att träffa dem. Ska hinna med ett pass på gymmet oxå är det tänkt.

Kommer nog bli en hel del mer inlägg under kvällen kan jag tänka mej...

God morgon, god morgon...

God Morgon på er alla glada.
Jag sitter och försöker få i mej lite frukost innan det bär av mot Falköping för att plocka upp min kolega Sandra och sedan åka vidare mot Trollhättan och dagens jobb...
Frukosten idag består av ett kokt ägg och två skivor finskt rågbröd som är inhandlat på Gustavssons konditori i skara. Måste verkligen tipsa om det brödet, det är grovt, snäppet grövre än lingon grova ni vet men fortfarande saftigt och man står sej på det. Kommer inte va hungrig på hela dagen nu tror jag. Medans jag sitter här och bloggar så lyssnar jag på Martin Melvin och Rasmus där uppe, barnen har det dagliga morgon bråket som pappan för sitt lin försöker avstyra hahha...
Näpp nog ordat nu måste jag se till att klä mej så jag kommer iväg i tid, tvingas ju skrapa rutor på bussen oxå å d är inte någon höjdare...


Morgon te



så här snygga kläder har vi när vi jobbar på mässor



3 Öl... eller hur?!

Nu sitter jag för mej själv i soffan och dricker ett gott glas med citron vatten, låter ju inte så jätte kul men smakar faktiskt jätte gott, dessutom har min goa vän Chris tipsat om att detta ökar ämnesomsättningen vilket är super för min del.
Jobbandet idag har varit lika segt som igår inte hänt mkt här. Men en lite rolig sak hände vid tja 11 tiden i förmiddags ringde en man i övre medelåldern och sa att han skulle ha åkt med oss på cinderella igår (vi hade en buss dit) men näkats ombordstigning på båten för att han varit för full, enl honom hade han bara druckit 3 öl och var inte alls berusad, vi tyckte detta lät konstigt då dem brukar ha ganska hög tollerans nivå med fylla just på dessa båtar. Han och hans kompis hade iaf vackert fått boka tåg hem igen. När jag ringde chauffören för att säga att dem blir två mindre hem eftersom dessa män redan var hemma, så sa han att dem var nog ganska rejält i gasen för jag hittade både ölburkar och jägerflaskor i bak i bussen när han plocka ur bussen... hehe tror denna man/kille var mer i gasen än vad han sa till oss iaf haha.. Detta var typ det enda som hände på hela dan.

Den enda träning det blivit ida är 35 minuters pw på lunchen och i morgon lär det inte bli mer, ska ju stå på överbys resemässa så ska åka hemifrån redan kl 8 och är nog inte hemma förän vid 17.30 tiden. Nu hänger iaf uniformen strykt och klar för att vänta på att bli använd i morgon. För hoppnings vis kan det bli lite shopping i morgon oxå om det är lite att göra kan vi nog gå ifrån i omgångar och titta lite. Dem har ju många fina barn butiker där, bla polarn o pyret.

Jaja nu ska jag nog snart krypa ner i sängen hoppas Martin kommer hem snart så jag hinner se honom något innan söndag...
Förresten jag köpte en tränings tidning idag, cosmopolitans hälsotidning, minns inte vad den heter just nu, men tyckte den var så där, väldigt mkt reklam och ganska lite nyttig info. Vilka hälso/tränings tidningar brukar ni köpa? Eller om ni har några andra smaskiga tidningar ni brukar läsa vilka är dem? Jag har precis slutat prenumernea på Vi Föräldrar, tyckte den började bli lite enformig, men nya tips tas gladeligen emot.

Puss på er finingar



Bjuder på en mindre fördelaktig bild från soffan och mitt fredagsmys med mej själv...

Trist, händelselös jobb dag.

Nu är det redan torsdag igen, vart tar veckorna vägen undrar jag?!
Idag har det varit riktigt trökit på jobbet, hel dött på telefon vilket gör att dagen blir ganska lång. Visserligen har jag fått gjort en hel del andra saker, men som dagen blir lite seg när det inte ringer massor. På lunchen idag tog jag en 40 minuter lång pw vilket var väldigt skönt, och direkt när jag jobbat klart åkte jag till gymmet och gymma lite. Nu ikväll har jag haft en mysig sago stund med mina goa barn och vi har lekt en hel del. Melvin går nu hela tiden så jag skulle fakktiskt säga att han kan gå, även om han ibland kryper men han strävar efter att gå hela tiden. En mindre rolig sak är att jag har sån himmla värk i axlar och nacke från jobbet, vet att jag sitter fel och att det beror på det men det är verkligen inte lätt att sitta rak i ryggen hela tiden, sjunker lixom ihop automatiskt men sträcker på mej så fort jag kommer på mej själv. Tur att jag ska få gå till min snälla massös kusin Tina på Tisdag och knåda ut ryggen ordentligt.

I morgon blir det tyvärr ingen zumba, barnvaktandet tryter då mamma o pappa är i Österrike och Martins föräldrar jobbar till llika Martin så jag får klara mej utan, men ska iaf ta en ordentlig pw på lunchen. När jag kommit hem sen ska vi åka en sväng hem till min mormor och morfar ska bli mysigt. Martin har ju som sagt sin jobbar helg vilket innebär att jag är själv i morgon kväll, kan tänka mej att det blir lite SATC tittande och sen måste jag stryka oxå. Ska på resemässa med jobbet på Lördag och då är det ju uniform som gäller och min skjorta är tvättad men inte struken sen vi var på kryssningen. Barnen får vara hemma med Martin på dagen men d blir ett litet glapp eftersom jag inte kommer vara klar i trollhättan förän kl 16 och då måste han börja jobba så då har snälla farfar/svärfar sagt att han ska ta barnen. Har ni vägarna förbi kan ni väl komma in och säga hej?
 Sen på Söndag kommer äntligen bussen och mina föräldrar hem från Österrike så då ska vi nog möta upp dem och kanske vi kan fixa lunch till dem som vi kan äta ihop. Tänkte ta mej ett pass på gymmet där oxå.

Annars känns livet väldigt bra just nu. Trivs med att ha Martin hemma och pappa ledig faktiskt, han är så duktig, fixar mat, tvättar och städar så jag behöver oftatst inte göra mer än plocka av bordet när jag kommer hem.
Hoppas ni trogna läsare oxå har en toppen dag

Kram


Gravid?

I mitt förra inlägg berättade jag om hur Rasmus kom till världen. Jag fick en fråga av en anonym läsare ( vem är du?!) om hur jag fick veta att jag var gravid, jag vet att jag skrivit om det förut och det är n berättelse jag ofta får dra därför länkar jag till det inlägget så får ni läsa det där igenom.
http://berghkjellkvist.blogg.se/2010/april/utkast-april-14-2010.html#comment

Sitter nu med mitt frukost te men ser att tiden springer iväg så får avbryta bloggandet och göra mej klar för jobb. Hörs ikväll =)


5 år 10 månader och 3 dagar sedan du kom till oss

Snart fyller min stora kille 6 år, jag kan verkligen inte fatta att han redan ska börja skolan till hösten. Det var ju inte så länge sen han kom till oss, som en chock anlände han den där kalla tisdagen i April. Jag tänkte att jag skulle del ge er min förlossnings berättelse från den 12 April 2005. Vi hade ju bara vetat att jag var gravid i 10 dagar. Det var 10 dagar i chock och planerande. Enligt det sena ultraljudet som gjordes fredagen den 8/4 så fick vi inte något specefikt förlossningsdatum då barnet var för stort för att kontrollera detta på. Men man kunde säga någon gång mellan 23 april och 20 maj. Jag skulle tillsammans med mina föräldrar, mina farföräldrar, morförädrar och min lillebror åka till London den 10 april för att fira min pappas 40 årsdag, men eftersom man inte kunde säga i vilken vecka jag var så fick jag inte flyga för personalen på spec mödravården i lidköping. Jag´blev givetvis lite besviken över det då på fredagen när jag fick veta detta. Men vi åkte till skövde å köpte en barnvagn och sådär, mamma var inne på att hon skulle stanna hemma med mej eftersom jag inte fick följa med, men jag förbjöd henne till detta. Jag skulle ju inte få barn nu lixom. Så alla i min närmsta omgivning åkte iväg till London och jag var hemma med Martin, mammas bästa kompis/ min bästa kompis mamma Madelene lovade att jag skulle få bo hos dem och att jag kunde säga allt som snurrade i huvudet till henne, vilket jag gjorde till viss del. Natten mellan Måndag och Tisdag lyckades jag övertala båda mamma och Madelene om att jag och Martin skulle få sova hemma själva och på kvällen kom våra vänner Anna och David, vi spelade kort och hade trevlig, jag minns att jag hade lite svårt att sitta på stolen då det emellanåt gjorde ganska ont, men tänkte inte så mkt på det utan spelade vidare och hade trevligt, när vännerna åkt och jag och M hade gått och lag oss började det göra ritkigt ont. Och jag kunde inte sova pga detta på hela natten, låg vaken vred och vände mej så jag höll M vaken oxå, vid 4 tiden gick jag upp och satte mej i köket läste böcker om förlossningar och vankade. Martin åkte till skolan vid 6 tiden och jag började bada i badkaret, (hann nog med 3-4 bad under dagen tror jag) jag ringde och grattade pappa på födelsedagen och försökte hålla god min men när jag fick prata med mamma brast det, jag grät pga smärtor och hade mej. Efter ytterligare 2-3 samtal med mamma ( detta inna kl 12 på dagen) så ringde hon till Madelene som kom förbi och kollade till mej och uppmaningen var kort och gott, kl 15 hämtar jag dej så kommer du med hem och äter. Fine jag badade lite till och så blev kl 15 och Madelene kom. Vi åkte hem till dem och jag hade nu så ont att jag inte alls kunde sitta på stolen. Jag fick lägga mej på deras sängar medan madelene för gäves försökte få tag på MVC i skara men alla var på utbildning, tillslut fick hon tag på en barnmorska som hon kände privat och hennes uppmaning var att åka till förlossningen och se va dem sa. Sagt och gjort kl 18 rullade vi in på kss förlossning, där blev vi mötta av en gammal barnmorska som mer eller mindre sa till mej att sluta lipa så farligt är det inte. När dem undersökte mej trodde dem att vattnet börjat sippra så vi fick invänta läkare. DET TOG 3 TIMMAR innan läkaren kom och då hade Madelene fått gå ut och vara riktigt arg en gång innan hon kom. Hon undersökte mej och sa " Du är öppen 8 cm, grattis du ska föda barn innom dem närmsta timmarna". VAAA jag ska inte ha barn nu var mina tankar, hur ska Martin kunna komma hit i tid?! Projekt ett var att få tag på Martin coh det fick jag som tur va ganska snabbt, han fick ringa sin mamma som fick slänga sej från sitt jobb via skara- hämta kamera hos Madelene med familj- och sedan köra till KSS kl var 22 när dem kom in, det tog henne alltså 45 minuter att köra denna sträcka så d va tur att Polisen inte stod längst vägen =)
Jag fick lustgas och akupunktur och vid detta laget var mina föräldrar och resten av  släkten i London underrättade om läget, dem satt på en båt på Themsen för att äta en god 40 års middag, men dem åt inte så kt av maten kan jag säga. Kl 23.47 tisdagen den 12 april 2005 samma dag som min pappa fyllde 40 föddes en liten kille på 3210g och 50 cm lång, de sista minutrarna kämpade jag mot klockan, inte för att R mådde dåligt utan för att bebisen skulle ut på pappas 40 årsdag. 00.02 ringde min mamma ovetande om att R var född för att höra hur det gick och sen brast det för dem, tårar av glädje för att en frisk liten kille var född blandat med tårar av sorg för att dem inte kunde närvara. Ja det var en omtumlande tid och nu är det sbart 6 år sedan... kan inte fatta det...

Madelene var ett otroligt stöd för mej under förlossningen och utan henne hade R varit född hemma tror jag.
Martin var givetvis oxå ett stöd, men det är inte lätt för en 16 årig kille att veta hur man ska bete sej på ett sånt ställe, i en sådan situation när man inte kunnat förbereda sej på det något vidare. Martin är däremot helt underbar med barnen och har ett tålamod 15 gånger så stort som mitt, utan honom hade vi inte varit där vi är idag. Min älskade fina familj...




Rasmus på väg och jag har fått lustgas ♥



Hela lilla famijen starx efter knortens nedkomst...



Något dygn gammal med en slliten mamma och en ung pappa hehe



så liten, så oväntad, så perfekt, en helt underbar kille är du Rasmus och du kom till oss för du valde oss ♥

God natt ♥

Alla <3 dag

I går var det alla hjärtans dag, därför blev bloggen lite lidande och inte alls uppdaterad. Men vi hade en otroligt mysig kväll iaf. Jag och Martin har för många år sedan lagt ner detta med massa pressenter denna dag, men vi myser allt till det lite. När jag hade jobbat färdigt åkte jag till gymmet och körde en dryg timma. Sen var det hem å ducha på med sexiga underkläder och stoppa barnen i säng, sen gjorde vi två mumsiga räksmörgåsar och drack gott vitt vin till, när det var upp ätet hade min älskade M en liten överraskning i form av chokladdoppade hallon, vi såg en film på tv och sen åkte dem sexiga underkläderna all världensväg ;) hehe ja det var en toppen mysig kväll.
Måste oxå berätta något väldigt roligt som hände på gymmet, jag kom ju vid strax efter 17 och när jag inhandlade min celcius och skrev på mej på listan om att jag skulle träna så kom gym instruktör H, jag har tränat mkt pass för henne när jag var mammaledig, hon titta på mej och hälsade men direkt efter sa hon " nä men det är ju du, hur mkt har du tappat eller?" jag svarade ju att jag tappat ca 8 kg och hon berömde mej och sa helt ärligt att hon inte såg att det var jag först. Sen var hon ju tvungen att säga att jag inte fick tappa för mkt, men det är nog inte nån risk, jag gillar mat för mkt. Tyckte iaf att det var roligt att hon såg att jag tappat så mkt i vikt och att jag fick beröm av henne, det gav mej verkligen en sporre att fortsätta mot mitt mål.

Idag har jag inte tränat mer än att jag gick en PW på lunchen på ca 45 minuter men så var jag och Rasmus och Martin hemma hos mamma och pappa och badade bubbelbad förut och då sevttades jag en hel del så d gjorde kanske lite om man har tur.

Nu har jag för övrigt total tröttnat på vintern, det är kallt kallare och kallast ute och man kan knappt gå eftersom det är så halt hela tiden, inte kul för fem öre. Pratade med pappa förut och hos dem i Österrike var det 10+ grader och sol från klarblå himmel, inte det bästa skidvädret kanske med helt klart underbart vår väder. Jag längtar så efter att få ta på mej ett par tunna convers eller liknande på fötterna, en tunn jacka och snygga färgglada tunikor/klänningar. Men just nu känns det väldigt långt bort. Inte någon höjdare...

Blir kanske ett par inlägg till ikväll men nu ska jag vika tvätt, *urk*

blogspot.com?

Jag har ett problem, jag försöker och försöker komentera mina kära vänners bloggar på blogspot.com, men det går inte, eller tjejer går mina komentarer fram fast jag inte ser? Emelie och Chris era bloggar har jag försökt komentera många ggr men får d inte å funka. Linda och Carros har jag försök inte riktigt lika många ggr men ett par iaf utan framgång... VAD GÖR JAG FÖR FEL?!

Vackert väder

God morgon mina fina läsare =)
Sitter i morgonrock och dricker lite kaffe och kollar in Melvin och Rasmus som leker jaga lekar med varandra. Martin har tyvärr fått åka till jobbet då dem skulle ha provlagning på deras nya meny som startar i morgon. Tittar ut genon fönstret och tittar på solen, ska snart klä på mej och barnen och ta en lite tur ute innan vi ska åka hem till svärföräldrarna och få lite lunch vid tolv tiden, sen ska snälla svärmor och Rasmus åka till Lidköping och gå på moraträsk. När dem är iväg hoppas jag att Melvin vill sova en stund så jag kan städa färdigt här hemma, dammade och hade mej på hela nedervåningen igår men har övervåningen och alla golv kvar. Men nu tänkte jag skita i allt och bara ta bort kylvarorna från bordet innan jag ska ut och busa med mina killar, kan kanske bli lite pulka åkning känns det som. När Martin kommit hem i eftermiddag ska jag åka till gymmet en sväng tänkte jag, men antingen får man hänga på låset kl 4 eller så får man vänta till 17.30 då brukar det vara lite lugnare igen... Tänkte ta ett riktigt hårt pass i dag i morgon blir det ett centerpass på lunchen och på Tisdag blir det Bosu på lunchen onsdag ska jag boxas med Chris och Fredag Zumba, skönt med mkt träning igen...  Nu ska vi ut i solen... Kram

Deppig, deppigare, Malin

Trotts underbart vackert väder ute är mitt humör i bott idag, trött, irriterad och deppig. Tror att det beror mycket på att jag vet att 53 människor just anlänt till en underbar plats vid namn Kirchberg in Tyrol i Österrike. Det känns faktiskt riktigt trist att inte vara med i år... Förra året gjorde det mej inget, nyförlöst och otränad så insåg jag att min kropp inte skulle palla med skidåkningen ändå så jag var nöjd  med att vara hemma. I år däremot känns det riktigt pissigt att inte sitta med dem andra och inta en lunch på plats nu, vara riktigt trött efter en natts dålig sömn i bussen och så. Att få vakna upp på morgonen med strålande sol och underbart fina alpvyer, jaja d är ju bara att inse att jag måste klara mej utan ett år till.

Jag känner mej oxå deppiig för att jag fusk vägde mej i morse och vågen visade på + vilket iof var väntat efter den dåliga träningen i veckan, men det kom ändå som ett slag under bältet, men jag vet att jag kommer fixa detta ändå. Nya tag idag och träning blir det mkt i nästa vecka. Nu ska jag slappa lite sen tror jag att jag ska ta mej en promenix i det fina vädret... Måste fundera ut vad vi ska äta idag oxå mindre kul men ett måste...
ha en fin lördag allihop




att vakna med detta är inte fel...

Lite sönm och negativa besked

Hemma igen efter en mkt trevlig kryssning, dessvärre blev mat intaget inte det bästa under denna trippen. I tisdags blev det några glas vin och igår åt jag fläskfilé med lite pommes... =( inte bra alls, dessutom erbjuder ju frukost buffén på sånna ställen det mesta i onyttighets väg, men jag lyckades nog solla ganska bra där iaf. Idag har det blivit lite bättre iaf och i morgon blir det zumba igen skkönt att få träna igen...

Som vanligt skulle jag ju vara duktig och ta med kameran men d blev väldigt lite kort tagna. så tyvärr inget att bjuda på här, men vi hade mkt trevligt och hade många glada resenärer med oss  =)
I morgon är det ju fredag igen, bästa dagen på veckan och hela helgen ligger framför oss, det enda som är planerat är simskolan på lördag óch att R ska få åka med farmor till Lidköping och gå på moraträsk på söndag. Annars har vi inte planerat något alls och det känns ganska skönt, jag har tänkt att storstäda någon av dagarna och det blir nog kanske på söndag när R är i väg. 
 
I morgon åker mamma, pappa mfl mot österrike och Kirchberg, fatta att jag är avis på dem. Hoppas visserligen att dem får en bra vecka men hade kunnat ge mkt för att få följa med och susa ner för backarna, men icke, vi insåg att det skulle bli lite för jobbigt att åka så långt med Melvin i år så vi laddar för nästa år ist, får träna honom på många mil i bilen tills dess så ska han nog fixa det snart. Melvin har för övrigt börjat gå riktigt mkt och nu i eftermiddag gick han jätte långt och när han ramlar ställer han sej på alla fyra och försöker resa sej till stående igen visserligen inser han att om han släpperr marken med händerna så ramlar han framlänges med ansiktet före, så han väntar antingen på hjälp eller kryper då, ska försöka fånga detta på bild i morgon så ska ni få se...

Vi fick tyvärr ett trist besked från Metis (skolan vi ville R ska börja på) igår, alla platser är tillsatta och han blev tyvärr utan. Så nu ska vi skicka in pappren och välja Gällkvist skolan ist. Vi får hoppas att det blir bra och han står ju kvar i kön så blir det någon plats ledig finns ju chansen iaf.
Som sagt i morgon ska valen vara inne och vi hittar inte blanketten som ska in, som tur är finns den att ladda ner från internet så får skriva ut en ny och lämna in ist. Känner mej så himmla trött så ska snart gå upp och lägga mej kom inte i säng förän 02.30 i tisdags (på kryssningen) och var uppe redan kl 7.30 på onsdagen (blrv en liten miss där, ställde klockan på 8.30 men tänkte inte på att finsktid är en timma före svensk och att iponen ställer om sig automatiskt) så vi var uppe i god tid kan man säga hehe... Igåt var vi inte hemma i skara förän 22.30 sen kunde jag ju inte gå och lägga mej direkt utan blev pratande med Martin en stund innan... så kom väl i säng vid 23.30 sen ringde klockan så fint 6.30 i morse hehe inte mkt sömn här inte, men får sova lite extra i helgen kanske.

Sist men inte minst vill jag ägna en tanke åt min vän Emelie som återigen ligger hemma med en envis magsjuka och inte mår bra alls, hoppas du snart bli pigg vännen och att dina killar klarar sej denna gången.
Sving på er


innehålls fattigt

Ojsan nu var det någr dagar sen sist igen, men det har inte hänt så mkt värt att blogga om i helgen så...
Idag har jag iaf varit och klippt mej efter jobbet och så ska jag ju på kryssning med jobbet i morgon. Ska faktiskt bli lite kul att få åka i väg och jobba ute på fältet igen =) Uniformen hänger i hallen beredd att hoppas i i morgon bitti, och det bästa är att jag idag fick byta till en kjol i en stl mindre =) så kul. Idag när jag ställde mej på vågen hade jag tappat ett kilo till sen förra veckan vilket innebär att jag nu är 8 kg lättare. Det är hur underbart som hellst och jag känner inte att jag skanar någon mat från mitt "gamla liv" tror det kan bero på att jag faktiskt äter allt men i mindre mängd. Min nya dille är hallon och banan smoothi som jag gör varje morgon och till det äter jag två knäckemackor, riktigt gott och man står sej länge på det...
Träningen flyter på men denna veckan blir det mindre än vanligt då jag ska vara borta tisdag och onsdag så känner jag att jag måste umgås med min familj på torsdag, men tänkte jag skulle ta med träningskläderna till jobbet på torsdag så kanske jag hinner ett lunch pass på en halvtimma eller så, det är ju alltid något.

Näpp nu måste jag packa, ska ta med kameran så kanske jag kan bjuda på llite bilder sen oxå puss puss

Österrike i mitt<3

Sitter i soffan efter ett gympass och tycker att det är otroligt jobbigt att lyssna på Melvin som skriker i sin säng. Martin och jag har kommit överens om att han måste börja sova i sin säng och även somna där på kvällarna. Martin är mkt tålmodigare än vad jag är och det gör så ont i mej när han är lessen men jag vet ju att både han och vi kommer sova bättre om han lär sej att ligga i hans säng...

Nästa fredag kommer min mamma, pappa, lillebror, hans tjej och en himmla massa andra trevliga människor sitta på en buss på väg till Österrike för att åka skidor i 10 dagar... Fatta att jag är avis eller. Hade gjort massor för att få följa med dit men varken ekonomi eller Melvin pallar en sån resan just nu. Rasmus var med i Österrike första gången när han var 11 månader men då flög han med min mamma ner. Vilket var en hemsk upplevelse. Dem landade på München airport vid 22 tiden och hade sedan bokat taxi med bilstol till vårt hotell i Kirchberg, det var ju bara det att med i denna taxi var inte bara dem visade det sig, dom åkte nästan hela tyrolen runt och  var inte på hotellet förän vid 4 tiden på morgonen. Bilstolen var ett vrak så man får tacka gudarna för att ingen olycka inträffade. Men när dem väl var på plats hade vi en toppen vecka och vi fyra (mamma, pappa, jag och Martin) turades om att åka skidor eller vara hemma med R. Året därpå åkte vi till en annan ort något längre ner i Österrike och vi bestämde då att R skulle åka med i bussen. Vi var npg ganska oroliga allihop för hur det skulle gå, R var ju 1 år och 10 mån då men han fixade det galant 24 timmar i en buss var inga problem oxh jag tror han grät/protesterade 15 minuter på både dit och hemresan. Ja han har varit en klippa att åka långt med, han har ju varit med alla år förutom i fjol och i år och det har aldrig varit ett gnäll från hans sida snarare tvärtom. Han har gillat att bussa...
Nästa år hoppas vi att vi kan åka med igen och att Melvin ska gå i sin storebrors fotspår och gilla läget med lång bussåkning... Jag och Martin är iaf överens om att vi ska åka skidor nästa år.
Bjuder på lite goa skidbilder nu =)



Ibussen på väg till Österrike Rasmus 1 år å 10 mån =)



Spexs i bussen för att under hålla R



Hyrde skidor en dag till honom men han vågade aldrig prova men d ser ju bra ut iaf =)



Hela familjen i byn innan hemfärden


Vår mode =)

Har varit iväg på gymmet i en och en halv timma ikväll. Nu är jag trött både i kropp och huvud och ska snart gå upp lägga mej. Natten var inte så himmla bra Melvin sov som en gris, men R hade en mardeömms natt och den ena monster drömmen avlöste den andra och jag sov ömsom i hans säng och ömsom i min säng...

I dag har jag oxå spanat in lite vår kläder till barnen som jag vill inhandla.




Denna skaloverallen från Pop vill jag ha till M men den är i dyraste laget, men tänk vad smidigt på dagis i vår när vädret är pissigt att ha allt i ett ist för två delade iskalla galonställ, ja den står högst på önskelistan.



Nedan kommer lite Villervalla kläder jag är sugen på... D mesta till R men även lite till M...

    


      


Tänkte R skulle få de långärmade tröjorna och den gula och blåa zip tröjan och ge den gröna till M... M ska oxå få ett gäng mössor från Villervalla då jag älskar deras mössor, perfekt passform för min lille kille med mini huvud...

Näpp nu ska jag nanna Natti


Samvets kval

Nu har jag sjunkit ner i soffan efter ytterligare en dags heltids jobb och jag kan säga att mitt huvud är en deg.
När jag har varit hemma och mamma ledig har man varit trött på gnäll och i kroppen efter plock och bärande va småbarn, men när man jobbar så är man trött för alla mina hjärn celler får jobba häcken av sej. Man ska boka resor, registrera betalningar och bokföra förra månadens ekonomi. Kul är det iaf att få tänka på ngt annat än blöjbyten tvätt och matlagning. När jag har varit hemma med barnen kan jag ibland gnälla för att jag tycker det är mkt gnäll och ibland lite trist med trotts och tvätt om man säger så. Men nu när man slipper alla dessa saker så kan jag inte låta bli att ha konstant dåligtsamvete för att jag inte är hemma med barnen hela tiden, inte för att jag tror att dem har d trist med pappa utan mest för att jag själv saknar barnen och tycker att jag missar så mkt med dem. Men så är väl föräldrar rollen, konstant dåligtsamvete?!

Jaja nu har ja beklagat mej lite iaf, nu tänkte jag dela med mej av en kul grej ist. I går vägde jag mej ju, och ja kan erkänna att jag var missnöjd så i morse gjorde jag det igen, hoppade upp på vågen alltså och sen i går morse visade den -0.9 kg hur kan d vara möjligt? Igår hade jag tappat 0.8 kg på en vecka och i dag 0.9 kg på ett dygn?! Nu är jag iaf nöjd då jag tappat 1,7 kg förra veckan ist för 0,8 kg. Detta betyder att jag nu tappat totalt 7 kg på mindre än en månad... jag har lång väg kvar att gå men motivationen är på topp och jag mår så mycket bättre... Idag blir d ingen träning, men tänkte ta mej till gymmet i morgon och köra ett pass iaf. Nu ska jag mysa med min man...
Natti

RSS 2.0