Ett dygn på si sådär 36 timmar kanske?

Nu har det visst varit tyst här igen... ajabaja, men det är svårt att få tiden att räcka till, heltidsarbetande två barns mamma som gymmr 3-5 gg/veckan har inte mycket tid över till bloggning. Iaf inte så mycket som jag skulle önska, denna vecka jobbar M dessutom dag vilket gör att jag vill passa på att umgås med honom när vi är hemma.
Så nog om ursäkter, jag bloggar när jag vill och har tid, thats it.
Idag har jag gjort något jag aldrig tidigare gjort för jag tycker det känns så pinsamt. Jag har suttit själv och ätit lunch på en restaurang. Jag tänkte först att jag skulle ta med maten tillbaka till jobbet, men när jag stod i kön så ångrade jag mej. Så jag beställde och slog mej ner med en tidning och åt i lugn och ro samtidigt som jag bläddrade i gårdagens aftonbladet och hade det riktigt gött, det är sån egentid jag kan behöva ibland. Men alldeles för sällan tar mej. Mer sånt ska jag göra....

Nu ska jag snart sätta på en kopp te och dricka en kopp med "gotlännsk sommarblandning" från kränku på Gotland, helt klart världens godaste te. I morgon ska jag hoppa upp på vågen och hoppas att lite utav semester kilona gett vika. Idag har jag tränat Muskelvarv på gymmet btw, men det var inte så kul idag, när nya terminenstartar är det alltid alldeles för mkt folk som ska vara på alla pass så det blir trångt och jobbigt, men det brukar ge sej efter några veckor så då blir det nog bra igen...

ha det

Shopping

Har blivit lite lite bloggande i veckan då jag haft fullt upp... Skolsaker som ska packas tvätt som ska tvättas mat som ska lagas och så vill jag ju träna däe emellan. Jaja nu har jag nyss glufsat i mej lite mat iaf, Melvin sover och snart ska jag åka och hämta Rasmus i skolan.
Melvin har växt som bare den i sommar vilket har resulterat i att alla kläder var för små nu, så han och jag har varit i skövde och handlat en ny höst gaderob till honom. Tyckte jag fick väldigt mycket för pengarna faktiskt så det känns otroligt bra. Dock köpte jag en bh till mej som jag inte provade, dumt nog och den va inte lagom såklart så den måste lämnas tillbaka. Melvin fick iaf med sej 5 par byxor, 4 långärmade t-shirts och en tjock tröja med hem. Till Rasmús köpte jag en hood tröja han behöver inte så mkt mer och dessutom behöver han prova kläderna nu mer. Ska åka i nästa vecka och köpa overall till honom tror jag, Melvins overall var fortfarande så pass stor att han kan ha den ett år till, däremot behöver han en jacka och termosar.

jaja nu måste jag åka och hämta min store kille, hoppas ni har en bra dag i solen =)

Första dagen gick som smort

Första dagen i skolan är över för vår älsta son. Jag är nu mer inte bara dagisförälder utan också skolbarnsförälder. Rasmus är inte den pratsama typen utan han berättar inte gärna vad han gjort under dagen, man får lixom dra det ur honom. Det vi fick fram idag var att dem hade ätit mat, lekt och haft rast. Låter ju ganska bra i mina öron iaf. Han tyckte att det hade varit roligt och spännande idag, men när vi satte oss i bilen på väg hem till min mormor och morfar för att säga hej då till tre av valparna som idag fick nya hem, ja då kom tårarna som på beställning. Stackarn har ju varit spänd hela dagen och när det blev en liten motgång ja då brast det för honom. Me när han hade fått ur sej detta och fått en av min mormors nybkata kanelbullar var han som en ny unge igen. Nu ligger han och sussar som en stock där uppe. I morgon är det dags igen ja och så kommer det ju vara nu i minst 13 år framåt, innan han tar studenten. Ojoj nä nu lugnar vi ner oss lite, även om jag vet att tiden går fort och att han snart står där med svart kostym och vit mössa och skriker "fy fan va vi är bra" så vill jag börja med att focusera på detta här och nu. Japp så är det.



Mina fina killar på "intåget" dvs invigningen av Medeltidsveckan på Gotland.

För mej och Melvin har dagen varit ganska lugn, när vi hade lämnat Rasmus på skolan så åkte vi med min kompis Madde och hennes kompis Denise till Gustavssons (ett fik här i stan) och drack kaffe, pratade lite skit och hade det trevligt helt enkelt. När vi var "klara" med det åkte vi hem och fixade lite helt enkelt, tvättade. laga mat och lekte. Melvin sov oxå och sen var det dags att hämta igen. Då åkte vi som sagt till min mormor och morfar en sväng.

När Martin kom hem så åkte jag till gymmet för ett spinningpass, och gud vad det gick... Benen var pigga och Harriet var på humör för att ta död på oss, men jag tyckte jag hängde i riktigt bra idag. Känndes otroligt skönt när jag var klar och det var dags att hoppa av cykeln. Nu sitter jag med en kopp te och myser medan Martin kollar fotboll. Japp nu börjar den skiiten igen... *bläää* men får iaf ha honom hemma :)


Nytränad, och svettig, mys :P



natti på er ska snart krypa ner nu tror jag =)



Nu i veckan lämnar dem boet och flyttar till sina nya familjer ♥

En förändring på gott och ont?

Då var det dags. Dags för en enorm förändring av vårt liv. Rasmus skolväska är packad och står redo innanför dörren, i morgon kl 7.45 går bilen mot Gällkvist skolan och ett nytt äventyr kommer att ta vid. Tänk att han ska börja skolan min lille kille. Jag tror faktiskt att hans mamma tycker det känns konstigast och att det är jag som är mest nervös av oss. Jag tror att det kommer att gå superbra och att han kommer trivas, men det är en stor förändring. Jag frågade förut om han var nervös över att börja skolan i morgon och till svar fick jag att han hade fjärillar i magen för att han var rädd för alla läxor, då fick hans mamma lite försiktigt förklara att man får nog inte så mycket läxor i förskoleklassen/ barnskolan/ 0:an. Den politisktkorrekta termen är väl förskoleklass, men här hemma kör vi med 0:an, det är enklast så.


Så här satt min lille kille tidigare ikväl...

img_9856 (MMS)

Så här satt min lille kille tidigare ikväll när han såg på Emil i Lönneberga, helt förtrollad. Är det inte lite fascinerande hur Astrid Lindgrens filmer fängslar  generation efter generation? Jag <3 Astrild Lindgrens filmer och böcker, så är det bara!!!


Dagen

Det blev en tur till mormor och morfar förut, dessvärre blev inga bilder tagna utan det blev mest fika och bus. Nu sitter jag här vid datorn en regnig fredagkväll, Melvin har somnat och Rasmus ser på en film och ska straxs läggas han oxå. När Rasmus har gått och lagt sej ska jag ha mys med mej själv, jag ska tända massor med ljus, hälla upp ett stort glas Cola Zero och sen ska jag slänga på en riktigt bra tjejfilm i väntan på min man. Jag kommer säkerligen oxå snaska i mej lite mer godis eller andra onyttigheter eftersom denna dagen redan är förstörd. Det får bli nya tag i morgon. Tänkte börja dagen med en ordentlig PW- kanske kan bli jogg, men jag vet inte jogga på tom mage funkar inte för mej. Sen ska jag och barnen iaf träffa min goa kusin Louise. Kanske kan bli en tripp ut till dem, Rasmus vill ju gärna åka till "landet" så. Kanske kan vi åka över till Lidköping eller Skövde så Rasmus kan få köpa sin skolväska oxå, skulle behövas eftersom tiden sprinnger i väg nu. Vi får se helt enkelt. Martin lyckades iaf få byta pass på jobbet i morgon, eller det stämmer ju inte riktigt för dem behövde en som kunde jobba lunch ist för kväll och M va den enda som kunde så vi har honom hemma i morgon kväll igen.

Sen måste jag bara vara lite trökig och tala om hur mysigt vi hade på badet förut idag. Rasmus var toppen duktig och alla andra tjejernas barn oxå såklart. När man har mer än ett barn tror jag att det ibland är viktigt att man gör något själv med bara den ena individen. Så att han eller hon får 100% uppmärksamhet av mamma eller pappa en stund. Nästa vecka kommer jag ju ha ganska mkt tid själv med Melvin så tänkte att vi skulle hitta på något bara han och jag då. Någon av er andra mammor där ute som jag vet läser min blogg som har lust att ses en stund i lekparken eller kanske ett bad på badhuset? en tripp till Stellas?

tjohej på er

Regnet det bara öser ner.

Regnet vräker ner utanför fönstret. Jag och Rasmus har varit och badat på skarabadet med underbara vänner. Martin och Melvin fick vara hemma och nu sover liten och hans pappa åkte till jobbet. Själv undrar jag vad det är med mej. Trött, hängig och inte alls på topp. Nu har jag ätit ( läs: vräkt i mej) chaschewnötter och mini Mars för att försöka bli lite piggare och stilla mitt enorma sötsug jag haft idag. Detta ledde bara till illamående då jag åt för fort. Jag hoppas innerligt att mitt humör och min energi snart återvänder till vad det var förut. Kan det ha att göra med att jag blivit hård med mat och träning igen? För hård kanske? vad tror ni?

När Melvin vaknat ska vi iaf åka hem till mormor och morfar för att gosa bebis hund. Ska ta lite kort oxå har jag tänkt. Hoppas bli lite piggare ikv så jag kan blogga om det då puss

Hade tänkt sätta mej å skriva ett blogg in...

Hade tänkt sätta mej å skriva ett blogg inlägg här och nu, men något har hänt med nätet så jag får skriva ett kortare inlägg via mobilen nu. Igår hade jag full rulle hele dagen kan man säga så idag är jag slut, ligger nu å slappar i soffan Martin och barnen åkte till hans föräldrar en stund å jag passar på att bara vara. Skönt, i eftermiddag ska jag åka och kolla på nya gardiner till övervåningen och i kväll blir det ett spinningpass, kanske lite styrka oxå, Martin är ledig idag så d gäller att passa på! Hoppa han kan fixa nätverket när han kommer så jag kan blogga ikv. Puss på er!!!


Vila

satte mej i soffan och typ dog, bloggen får vänta tills i morgon...

Liten blir stor...

Då var kvällen här, jag ska snart krypa ner i sängen, i morgon måste jag nämligen ställa klockan på 7:30 (om inte barnen väcker mej tidigare) för klockan 9.00 ska jag och Rasmus vara på Gällkvistskolan för inskolning på fritids. Det är bara två timmar och jag får åka hem under tiden, men det känns lite knivigt. Tänk om en vecka idag har Rasmus gjort sin livs första skoldag. Jag är riktigt riktigt nervös kan jag lova. Skolväska har vi inte hittat någon ännu, men ska åka i väg i veckan till skövde/lidköping och inhandla lite sånt. Första året är det ju inte några läxor direkt men gympa kläder och annat smått och gott ska ju med ändå.

Nu ikväll har jag dansat lite zumba framför tv:n gud vilken tur att ingen kan se in då hade dem nog skrattat ganska högt haha, men zumba är riktigt kul! Pröva vetja ni kommer blli fast!

Planen för i morgon är för min del att städa. Golven är hemska och fönstren får jag vara glad i att jag kan se ut alls. Så det är morgonens projekt, sen är det gymmet på kvällen, Martins mamma har lovat att ta barnen så jag hinner dit en stund. Nope nu e d sängen. Natti på er



Rasmus April 05



Rasmus Augusti 11


Home sweet home!

Hemma dag idag. Tvätt, plock och en heldel slappande. Handlat hem massor med mat, varit hos mormor och morfar och tittat på valparna. Bokat in mej på en dröse gympass och nu ätit en avocado.

Känner mej jätte seg, beror säkert på detta jätte fina (inte) vädret ute. Regnat massor idag och ganska trist ute kan man säga. Tvättmaskinen går i ett då vi missade att tvätta innan vi åkte hem så. Melvin sover nu, ganska sen middag men bättre än att han inte sover alls. Jag känner mej hungrig hela tiden och det kommer jag nog göra ett par dagar nu eftersom jag måste ställa om kroppen igen. Hade bara gått upp 1,5 kg under dessa veckor och d är faktiskt bättre än jag trodde det skulle bli.

Martin har börjat jobba igen, jobbar kväll denna vecka, men är ledig på Onsdag så då kan familjen hitta på något igen. Annars blir det en lugn dag i dag. Ska köra ett pass zumba fitness framför tv:n ikväll när barnen sover tror jag. Sen ska jag sova tidigt, kom ju inte hem förän nästan 00.00 i natt och kom inte i säng före 01.00 så sova behöver jag tidigt, kanske något bra på tv ikv?

Hörs sen


Hej då Gotland och kassa matvanor och dåli...

img_7053 (MMS)

Hej då Gotland och kassa matvanor och dålig träning! Hej Skara med massor med nyttig mat och träning och framför allt rutin på livet igen!!!


Hade en super mysig kväll med Anton, Lisa ...

img_5168 (MMS)

Hade en super mysig kväll med Anton, Lisa och Martin. God mat och dryck. Jag skippar morgon pw idag och tar en i eftermiddag ist, sen i morgon bär det av hem till Skara igen då blir det nyttig mat och träning på gymmet igen *längtar* nu skiner solen igen så idag blir det nog lite sol och bad! Kram


Det blir bättre =)

Känner mej bättre till mods och snart ska vi bege oss ut på staden och äta en god middag med lillebror och hans tjej Lisa. Barnen får vara hemma med mormor och morfar så vi får äta i lugn och ro. Ska gå till ett ställe som heter Bolaget och är super mysigt iaf.

Efter att jag skrivit föregående inlägg så gick vi bort till Krusmynta gården och köpte kryddor för de kommande 10 månaderna, det är nämligen en örtgård där dem gör olika smarriga kryddblandningar, man kan faktiskt beställa kryddor från dem klicka in på www.krusmynta.se så kan ni få smarriga kryddor direkt i brevlådan...

När vi kom hem åt vi en hamburgare och sen gick jag och Melvin och la oss och sov middag i ca 2 timmar och när jag vaknade var jag på mycket bättre humör, kanske sömnen som gjordet.
Nu ska jag sätta på mej mina nta byxor jag köpte igår, eller ny gamla, har ett par likadana svarta med dragkedja i rumpan från Vero Moda men dem är förstora nu och ska skänkas till Karin så jag köpte ett par nya mindre igår dem är sjukt sköna =) ska köpa fler i olika färger så småning om =)

Ha en fin fredag kväll snyggon!!!!



nyduschad och go, eller ren iaf

Jag är inte (jätte) bitter!

Idag är det en såndär inga dag man kan skita i... Det blåser storm, kallt är det och visserligen skiner solen titt som tätt men ute kan man ju inte va ändå när d är så kallt... Jag har ont i huvudet och känner mej allmänt depp och slö. Vill egetligen åka hem till Skara. Just nu känns det som att vi bara väntar på att åka hem. Vädret är trist och vi har gjort allt man kan göra då, Gotland är ju en sommar ö vilket är toppen när vädret är okej. Annars kan man mest gå på stan och hur kul tycker barna att det är?

Känner att detta blir ett riktigt bittert inlägg, men det får ni stå ut med. I morgon är det Lördag och sen på Söndag ska vi packa och åka hem. Jag har då två veckor hemma innan jag ska börja jobba igen. Ena veckan jobbar Martin kväll och veckan två jobbar han dag och R är i skolan. Ni kan väl hojta om ni vill hitta på något någon dag, jag måste ju ha något att sysselsätta mej och barnen med.

Ska nog se om vi kan lämna barnen hos Anton och Lisa en stund nu och åka bort till krysmynta gården och inhandla lite kryddor och dylikt. Kan ju va trevligt!
 kram från en bitter


Har handlat lite nya träningskläder under tiden här på ön!

Ajajaj!!! Godisfrossandet gav mej magknip ...

Ajajaj!!! Godisfrossandet gav mej magknip å nu kan jag inte sova... Men gott var det iaf... I morgon kväll blir det middag på stan med lillebror och hans tjej Lisa och på lördag ska det födelsedags grillad för lilla mamma som fyllde år igår, tyvärr var vädret emot oss då så fick skjuta på grillandet!!! Nu blir d sängen och förhoppningsvis en god natts sömn! I morgon bitti är det PW/jogg som gäller!!!


Godis frosseri ikväll och vet ni vad? I LÖ...

img_8231 (MMS)

Godis frosseri ikväll och vet ni vad? I LÖV IT!!!


Hösten?



God morgon
Ligger fortfarande i sängen trotts att jag har varit vaken sen före åtta!
Martin gör frukost och jag ligger här i sängen och skriver... Hoppade morgon promenaden idag och ska nu kila upp för frukost. Känner dock att mitt humör inte är det bästa... Vädret är så där, soligt, men kallt och jag har tröttnat på bråkiga och rastlösa barn. Vet inte vad vi ska hitta på idag, men något måste det bli, något som inte kostar allt för mkt för hoppningsvis. Jaja ha en fin dag mina vänner!

Har inte tid, jag har semester?

Tjabba Tjena Hallå!
Nu vart det ett tag sen jag skrev igen... fy på dej Malin, men´jag får skylla på detta med semester jag får ju lixom inte tid till det på kvällarna om ni förstår... På söndag kväll kommer vi hem och sen börjar M att jobba på måndag ïgen och då får jag nog mer tid till bloggen. Har just sprungit 5 km och ska hoppa in i duchen. Har massor med roliga ämnen att skriva om, men jag spar dem till nästa vecka då jag sitter själv hemma på kvällarna igen... bjuder på lite bilder ist...

Trodde jag ja, men eftersom Blogg.se inte vill samarbeta så får ni nöja er med detta!
Kram


Får får får? Nä får får lamm!

Efter dagens morgon PW var besvikelsen stor. Jag hoppade upp på vågen och Kolhydraterna har satt sina spår... Inte bra! Jag får någ tänka mej lite för änd¨å, dessutom mår jag ju både psykiskt och fysiskt dåligt av alla carbs. Näpp nu har jag intagit en LCHF frulle bestående av äggröra, Avocado och en kopp kaffe. Snart ska jag och hela lilla familjen bege oss på utflykt till Fårö. Där ska det handlas bla nya fårskinsstofflor åt Martin och kanske att vi kan få med något mer hem i väskan.
Solen lyser på oss idag igen men det blåse halv storm så stranden lockar inte, men vi tar nog med badkläder så Rasmus kan ta ett dopp om han vill.

När vi kommer hem ikv har jag tänkt mej en löprunda och ikväll blir det grillning med la familia. Jag återkommer med bilder från dagen ikväll. puss på er alla!

Nu har jag tagit en fantastisk morgon pw, ...

img_6086 (MMS)

Nu har jag tagit en fantastisk morgon pw, jag lyckades skrapa ihop hela 7 km i Visby innerstad med omnejd... Det är verkligen underbart att promenera i de mysiga gränderna eller längst med havet! Tog endel bilder oxå... Nu är jag den snälla dottern som jobbar på semestern för att mamma å pappa ska få åtminstone en sovmorgon i sommar. Så jag har hoppat i uniformen, slängt i mej ett kokt ägg i väntan på frulle och en kopp kaffe för att vakna ordentligt, vad vi annars ska hitta på idag är ännu oplanerat men ett besök i Visby ikv blir det nog iaf eftersom det idag är invigning av medeltidsveckan... Ha en bra dag!


Dags att vakna!

Nu är det dags att vakna ur min blogg dvala igen tycker jag...
Äntligen är semestern här och oj vad vi njuter på Gotland, haft kanon väder med sol, värme och massor med bad hittills. Åker troligtvis hem den 14/8 igen eftersom Martin börjar jobba den 15:e. Dessa två veckor stoppar jag vad jag vill i min mun... Jag har två veckor på gotland och då ska jag njuta, när vi kommer hem har jag ytterligare två veckor hemma och då blir det andra bullar, träning och åter träning blir det då.
Jag äter ju som sagt vad jag vill just nu, men jag rör mej oxå, minst en timmas PW/dag och jag har även börjat med jogging. Idag joggade jag ca: 45 minuter och fick nog ihop närmare 6 km iaf. Av la familia här på ön fick jag ett pressentkort på Intersport att handla nya skor till vilket givetvis är gjort och lite pengar över blev det oxå så något mer ska in handlas där.

Just nu sitter jag i sängen och väntar på att trollungen Melvin ska somna så jag kan gå ut och avnjuta en god middag med min fina familj innan det är dags för sängen. Det blir inga sena kvällar här inte, kl 23 är vi i säng och ofta är vi uppe med tuppen, dvs Melvin runt åtta på morgonen, men va gör det?

I morgon invigs Medeltidsveckan här på Gotland och vi ska då åka till stan för att se Valdemar Atterdag tåga in i Visby, ett farcinerande skådespel vill jag lova.

Idag gjorde vi något annat som vi inte gjort på mycket länge, vi lämnade Melvin med mormor och morfar och tog med oss Rasmus på bio, närmare bestämt Cars 2 jätte mysigt att bara vara mamma pappa Rasmus en liten stund...
Middag nu och ett glas rosé va det ja, och i morgon blir det rask PW i Visby innerstad innan frukost! Hoppas ni andra oxå har en fin sommar!

puss



en bild på mej tagen innan Stochampionatet i sommar!

RSS 2.0